Spoiler
7♣:6♣:
ps. znowu spadam na nl2 z bankrollem, polewka
Może podałbyś jakiś tok rozumowania, jak byś to mógł zagrać w inny sposób?
Jak dla mnie zdecydowanie wyżej flop, wyżej turn i na river w zależności od przeciwnika b/f, x/c lub nawet x/f
O wiele wyżej flop i turn, a takie rivery graj w ciemno zawsze bet/fold bez szukania na siłe powodów do calla
Na river potrzebujesz być lepszy w ok 1/3 sytuacji, żebyś miał profit call. Z jednej strony sety odezwały by się często na wcześniejszych streetach oraz blokujemy częsc fd co jest dla nas na plus, ale z drugiej, ciężko jest znaleźć u niego blefy. Musiałby zamieniać SD w blef, kiedy Ty grasz mu 3 beczki z UTG na twarz. Nie obstawiłbym, że wydarzy się tak w 33% sytuacji.
Szkoda, że nie podajecie w swoich wrzutkach nawet szczątkowych info o przeciwnikach, ile stolików gra itd
Flop sizing jest dziwny, gram tutaj 3/4, tak samo ott. 1/2 otf nie ma za bardzo sensu będąc OOP, już nawet x/r jest lepszą opcją. River albo grasz b/f albo x/f. x/c na większość przeciwników będzie paleniem kasy, bo najczęściej z tp robią tu check behind, nie spodziewam się tu , że mają ręce typu KQ lub zamianę rąk typu 65s w blef. W jego betting rangu zostają więc głównie kolory otr. Na tych stawkach, blef na river znajdziesz tam mniej niż 10% czasu. Wiem, bo wykonałem wiele takich sprawdzeń z op ![]()
Podawaj w rozdaniach info na villaina, jeśli takowe masz. Ten jest zdecydowanie rybą, jeśli calluje MP z tą ręką.