Skip to forum
Notifications
Clear all

NL 10 AKs

5 Posts
4 Users
0 Reactions
382 Views
dudixo

Witam, przeciwnik Unk.
Pre: Standardowo
Flop: Na flopie wg mnie przeciwnik nie trafia zbyt mocno biorąc pod uwagę jego calling range. Mam 2 over cards i FD i postanawiam uderzyć. Teraz tak patrze na range przeciwnika i widzę, że ma tam mało rąk od których mogę dostać call. Bardziej prawdopodobne będzie tutaj u przeciwnika fold lub raise. Gram bet bo uważam, że większy range przeciwnik będzie grał fold a ja zgarnę pule już na flopie. Dostaję niewielki raise. Ustalając sobie raise range przeciwnika equilab pokazał mi, że mam 25% equity i zdecydowałem zagrać call.
Turn: Spada nieciekawa karta dająca przeciwnikowi możliwego fulla lub karete. Gra kolejny bet i uważam, że nie ma innego wyjścia jak zagrać fold. Jak oceniacie to rozdanie?

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $12.09 (120.9 bb)
BB: $16.01 (160.1 bb)
UTG: $12.19 (121.9 bb)
MP: $6.78 (67.8 bb)
CO: $10.10 (101 bb)
BTN: $15.02 (150.2 bb)

Preflop: Hero is SB with A♣: K♣:
2 folds, CO raises to $0.30, BTN folds, Hero raises to $1, BB folds, CO calls $0.70

Flop: ($2.10) 7♣: 6♠: 5♣: (2 players)
Hero bets $1.25, CO raises to $2.80, Hero calls $1.55

Turn: ($7.70) 7♠: (2 players)
Hero checks, CO bets $2.80, Hero folds

Reply
4 replies
rafalos890

A c/r na flopie?
Jak przeciwnik zagra check to nic nie szkodzi, bo prawdopodobnie nic nie ma, a wcale nie tak duzo kart go wzmacnia biorąc pod uwagę ile mamy outsów. Można wtedy też zagrać delayed cbet np na off suit Q na turn.
Jak ma cos stylu 97s/A7s to dostając raise na swój bet może się nawet zlevelować do folda biorąc pod uwagę jak niewiele bluffów reprezentujemy.
Znając tendencję NL10 dłoń stylu 99/TT/JJ również zagra w takim przypadku bet/fold.

Reply
allinntopsad

oop tylko BET/BROKE as played a nie żaden call flop my nie łapiemy tutaj jego blefów ewentualnie x/jam , w sumie check nie bedzie zły bo board albo trafia w nas totalnie albo przeciwnikowi daje również mega mocny układ więc można dać mu zablefować nie narażając się na coolera ale mi nie podoba się to że gramy bez pozycji , przez to że rozrzut EQ na takim flopie może być ogromny nie ma sensu zbytnio się zastanawiać klasyczny no brainer

przeciwnik unk więc nic nie możesz zakładać , co może raisować flopa ??? od OP 88-QQ , wszystkie sety , wrzuć kilka kombo gorszych drawów , i kilka kombo TPTK w innych suited asach , 89 , k8s , q8s tam może być wszystko

Reply
kwachu89

joł,
Moim zdaniem zakres call do 3bet będąc IP będzie znacznie szerszy u przeciwnika aniżeli zaznaczyłeś.
Na tak skoordynowanym boardzie będąc agresorem nie grałbym Cbetu bo budujemy sporą pule już na flopie a jest sporo scarycards na turnach ( na takiej strukturze A albo K nie powoduje że jesteśmy hurrra) dlatego będę orędownikiem pot control . Ja gram ew x/c dzięki czemu możemy liczyć na tanie zobaczenie rivera. Część jego zakresu który też jest missed betnie flopa na zasadzie one and done jeśli zobaczy ze agresor czeka. Nawet jego over parki nie będą się czuły happy na takim flopie co indukuje checki na turn i decyzja zostaje przeniesiona na river. Niestety sety z flopa turna też będą najczęściej czekac bo już mają FH a nie mają za bardzo od czego sciągać value i znowu decyzja na river.

Reply
allinntopsad

missed zasieg weźmie za friko kartę grając z pozycją nie bedąc agresorem

stackując się w najgorszym przypadku masz 40 % na jego raise range z flopa , ogólnie mamy 60 % EQ na tym flopie na cały calling range 3 beta

x/callując flop narażasz się na łatwe wyblefowanie od całości zasiegu nawet tego który nie trafia oraz ten co dominujesz a jak trafisz na river kolor to nic ci nie zapłaci po check turn dlatego trzeba betować flop ...

Reply