Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AA

4 Posty
3 Użytkownicy
3 Reakcje
524 Wyświetlenia
wujekedek

Hand converted by PokerTracker 4

CO: 140 BB
BTN: 119.5 BB
SB: 64.5 BB
Hero (BB): 100 BB
UTG: 248 BB
MP: 101.5 BB

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♥ A♦

UTG raises to 3 BB, fold, fold, fold, fold, Hero raises to 9 BB, UTG calls 6 BB

Flop: (18.5 BB, 2 players) 2♥ J♦ J♥
Hero bets 12.5 BB, UTG calls 12.5 BB

Turn: (43.5 BB, 2 players) 5♣
Hero bets 29.5 BB, UTG calls 29.5 BB

River: (102.5 BB, 2 players) Q♠
Hero checks, UTG bets 99 BB, Hero calls 49 BB and is all-in

Spoiler

UTG shows 5♠ 5♥ (Full House, Fives full of Jacks)
(Pre 19%, Flop 8%, Turn 91%)
Hero shows A♥ A♦ (Two Pair, Aces and Jacks)
(Pre 81%, Flop 92%, Turn 9%)
UTG wins 193.5 BB

Cześć :)
Zaczynam grać i na rozruch chciałem rzucić kilka rączek do oceny (troszkę się czuję zardzewiały i nie pamiętam dokładnie co i jak - wiec proszę o wyrozumiałość :D )

Przeciwnik zupełny unk - pierwsze rozdanie z nim.
Zrzucacie river?

tak przy okazji to czy uważacie że jego call pre jest profitowy? (tzn tu był :D )
Biorąc pod uwagę ze mój zakres to jakieś 88+,ATs+,KQs,ATo+,KQo (no może ciut szerzej) to czy call 3beta ma w takm miejscu sens ze słabszymi pocketami ?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
aleasy77

Cześć, preflop podniósł bym rozmiar 3betu, jesteśmy bez pozycji więc możemy śmiało uderzyć za 10 lub więcej bb. Na flopie grałbym niższy sizing, mając asa w kierach blokujemy tutaj dużą cześć flush draw u przeciwnika, tak za 1/3 lub ciut więcej byłoby ok myślę, podobnie jak na turn. Tutaj jak już tak zagrałeś ciężko się odwinąć na river, bo zostaje Ci 49bb ze 100bb, przy mniejszych betach byłaby szansa większego manewru.
Co do jego 55, to nie powinno być go na flopie nawet, ale na nl2 się to zdarza niejednokrotnie.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez aleasy77
Cześć, preflop podniósł bym rozmiar 3betu, jesteśmy bez pozycji więc możemy śmiało uderzyć za 10 lub więcej bb. Na flopie grałbym niższy sizing, mając asa w kierach blokujemy tutaj dużą cześć flush draw u przeciwnika, tak za 1/3 lub ciut więcej byłoby ok myślę, podobnie jak na turn. Tutaj jak już tak zagrałeś ciężko się odwinąć na river, bo zostaje Ci 49bb ze 100bb, przy mniejszych betach byłaby szansa większego manewru.
Co do jego 55, to nie powinno być go na flopie nawet, ale na nl2 się to zdarza niejednokrotnie.

This!

Odpowiedz
Cytat
wujekedek

aleasy77 - dzięki za komentarz, ciekawe uwagi z wielkością 3bet i sizeingiem. Wezmę sobie do serca :)

Odpowiedz
Cytat