Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 AJs

16 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,478 Wyświetlenia
aviatorer

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2853465
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $4.19
SB: $2.00
Hero (BB): $2.03
UTG: $2.03
MP: $0.99
CO: $2.08

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with A :spade: J :spade:
3 folds, BTN raises to $0.04, 1 fold, Hero raises to $0.14, BTN calls $0.10

Flop: ($0.29) 8 :spade: Q :diamond: T :spade: (2 players)
Hero bets $0.18, BTN calls $0.18

Turn: ($0.65) J :club: (2 players)
Hero bets $0.40, BTN calls $0.40

River: ($1.45) 7 :club: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.70, Hero folds

Jakie uwagi? :)

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
ShakeMeDown

Ja wyżej biję flop gdyż masz dobre implied oddsy a więc chcesz pompować pulę ile tylko się da. OOP taki turn mimo wszystko czekam żeby zobaczyć reakcję villaina. Na bet calluję gdyż wciąż są oddsy a na checkback river decide.

Twój bet na turnie ani nie ściąga value ani nie wyrzuca niczego lepszego. A jeśli już chcesz wyrzucać jakieś TP/2P/sety to obowiązkowo mocna trzecia beczka na river. Na unka mimo wszystko preferuję rozwiązanie jakie podałem w pierwszym akapicie.

Odpowiedz
Cytat
Nomedes

hmm to jest nl2...
wole call ze wszystkim oprocz premium i czesto fit/fold na flopie zamiast wystrzelac sie po 3betach z Ax, KJ czy PP w koncu daje tylko 1bb wiecej jak nie trafie a z TP moge ch/callowac nawet 3 streety for value albo 4 info nie budujac mega puli :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Nomedes - podoba mi się to podejście budowanie dynamiki na NL2 jest kompletnie nie potrzebne

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Nomedes ma jak najbardziej rację :f_drink:

@ShakeMeDown jaki Ty chcesz zagrać sizng cbeta w 3bet pocie? :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
RedRere

"A jeśli już chcesz wyrzucać jakieś TP/2P/sety to obowiązkowo mocna trzecia beczka na river." Chcesz wyrzucać seta na nl2 trzecią beczką?

Ja również gram just call pre, mimo że nasza ręka jest mocno do przodu na zasięg przeciwnika, to na nietrafionych boardach jeżeli będziemy grać cbet (już całkiem spory bo w 3 bet pocie) i odpuszczać na turn to będzie zwykłe palenie kasy.
As played trafiamy monster draw, cbet wydaje się ok, większy na pewno nie ma żadnego sensu, bo nie wyrzuca niczego więcej, a jedynie nabudowuje pota kiedy mamy draw.
Na turn możemy po prostu zaczekać i zobaczyć za ile przeciwnik chce za kolejną kartę, albo samemu zagrać niski bet żeby tanio zobaczyć river.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182

Po co ten bet na flopie? Jaki przeciwnik mial fold to c-bet? Jak wysoki to ok, jak niski, to z drawem, wole czekac na kolejne karty.

Odpowiedz
Cytat
aviatorer

Bet na flopie i turnie tak jak mówił rusher, z mocnym drawem betować aż do rivera, jeśli układ się nie poprawi na riverze to x/f.

Odpowiedz
Cytat
arkhos

@djalbert182 chcesz oddawać inicjatywę z tak spory equity?

Odpowiedz
Cytat
djalbert182

Nie mamy gotowej ręki, jeżeli nam się nie skompletuje układ, to jesteśmy z tyłu, po co nadmiernie inwestować w taką pulę?

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Możemy przecież wyrzucić przeciwnika z rozdania (nie mając wszakże gotowej ręki) i dodatkowo zwiększamy pulę - gdy przeciwnik nas sprawdza najczęściej ma made hand. Wygramy więc więcej, gdy trafimy.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182

No to przypomnę co napisałem wyżej :).

Napisane przez djalbert182
Po co ten bet na flopie? Jaki przeciwnik mial fold to c-bet? Jak wysoki to ok, jak niski, to z drawem, wole czekac na kolejne karty.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Napisane przez RedRere
"A jeśli już chcesz wyrzucać jakieś TP/2P/sety to obowiązkowo mocna trzecia beczka na river." Chcesz wyrzucać seta na nl2 trzecią beczką?

Po pierwsze nie chcę, co podkreśliłem. Po drugie mówisz jakby to było niemożliwe a wcale tak nie jest.

Napisane przez arkhos

@ShakeMeDown jaki Ty chcesz zagrać sizng cbeta w 3bet pocie? :f_ugly:
As played mamy ~60%, myślę, że spokojnie można podciągnąć do 70-75% :)

@djablert182 Jak chcesz być pasywny mając 60%+ equity to Twoja sprawa.

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Uderzając za 3/4 pota (i poprawiając na turnie) commitujemy się z pulą, a nie zawsze tego chcemy. Betując za 60% i tak damy radę spokojnie wrzucić wszystko do rivera.

Hmmm... co do seta, to przypomniało mi się rozdanie, gdy zagrałem na pozycjach SBvEP 3beta z KK - na boardzie Qxx zagrałem skip/call i następnie x/push na turnie. Przeciwnik chwilę timebankował i zrzucił. Na chacie pisał, że miał seta, ale obawiał się QQ (ogółem był rozmowny, więc nie blefował) _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Napisane przez arkhos
Uderzając za 3/4 pota (i poprawiając na turnie) commitujemy się z pulą, a nie zawsze tego chcemy. Betując za 60% i tak damy radę spokojnie wrzucić wszystko do rivera.

Na flopie jest to różnica 2bb a więc kosmetyczna + nie wiemy czy dojdziemy do rivera :D

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Witam ,

Na river fold ( good decision) . Nie potrzebnie tak szczelać zetonami , gosciu albo na flopie trafił Q z mocnym kickerem i nie odpusci albo na turnie doszedł mu J a on ma 9x . Z 9Ao np. mógł sprawdzic turna spokojnie według mnie opłacało mu sie . Na turnie bym checknał nawet majac pair z A kickerem poniewaz doszła nam karta bardzo niechciana która daje naszemu przeciwnikowi mozliwosc blefowania z 9x

Odpowiedz
Cytat