Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl200 77 bvb

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
ciachooooo

przeciwnik reg 28/20 z 7% 3betem

bvb vs steal fold 51/call 43/3b 6

flop i turn to bety (moze nie podoba CI sie sizing?), co robimy na river? ciezko mi sobie wyobrazic jaka lepsza reke moze miec przeciwnik, oprocz 9x, ale z drugiej strony nie spodziewam sie tez herocallowania, bo ja mam tam spory value range, ktorego on nie ma po flacie preflop

nie spodziewam sie tez blefow z jego strony...

- std bet?
- maly becik (sizing?)
- x/c?
- x/f?

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]CO$233.77:///////;BU$200.00:///////;SB (Hero)$286.40:///////;BB$203.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 7:d, 7:h.
2 folds, Hero raises to $6.00, BB calls $4.00.

Flop: ($12) 6:c, 9:d, 9:h (2 players)
Hero bets $8.55, BB calls $8.55.

Turn: ($29.1) 9:c (2 players)
Hero bets $20.74, BB calls $20.74.

River: ($70.58) Q:s (2 players)
Hero ??

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
soekholdem

Cześć,

Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie widzisz tutaj herocallowania "Bo ty masz duży value range a on nie". Ty masz pewnie tu ~50% range preflop z czego część blefujesz i on patrzy na 50% a nie na to, że ty masz tu QQ+ w 3rd barrel range.

Qx jest overkartą do boardy którą byś pewnie czasami blefował, a przynajmniej on tak pomyśli i gram stnd bet i spodziewam się calla od 6x. Ta Qx w sumie Ci pomogła spolaryzować swój betting range, przez co gość chętniej blufcatchnie z 6x, albo jakimś cudem z A high.

Jeżeli nie spodziewasz się befów to x/c odpada
Mały bet nie daje niczego co daje normalny bet skoro nasz bet jest spolaryzowany w jego oczach na tym Q
x/f ? Trochę mało nas bije, ewentualnie TT i 88 które pewnie an tym Qx zagra xback.

Zostaje zwykły bet ; )

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
banis

Stnd bet = max value. W jego oczach 87 i bfd missnely, wiec nie widze opcji zeby on tu hero foldowal 6x.

Pozdrawiam,
Banis

Odpowiedz
Cytat