Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 99

10 Posty
8 Użytkownicy
5 Reakcje
584 Wyświetlenia
Stalmi321

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $5.34 (106.8 bb)
BB: $6.73 (134.6 bb)
CO: $5 (100 bb)
BTN: $11.54 (230.8 bb)

Preflop: Hero is SB with 9♠: 9♥:
CO posts BB OOP, CO raises to $0.15, BTN folds, Hero calls $0.13, BB folds

Flop: ($0.35) 4♦: 8♣: A♠: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.20, Hero calls $0.20

Turn: ($0.75) A♣: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.85, Hero calls $0.85

River: ($2.45) 3♣: (2 players)
Hero checks, CO bets $2.35, Hero calls $2.35

EP 37/12 po 60h; Af 6,0/8,0/16,0 WWSF 73(22)

Flop gram standardowo x-call, zwłaszcza na takiego agro typka.

Na turnie spada kolejny A, który zmniejsza jego ilość Ax, ale mimo wszystko do normalnego sizingu raczej to zrzucam, nawet na takiego agro gościa, bo mam potem trudną decyzje na river.
Ale tutaj sytuacja jest trochę dziwna. Bo gość nagle wypala z overbetem. Mając Ax, raczej nie chciałby przecież mnie wyrzucić z tego rozdania, tylko ciągnąć ode mnie value. Dlatego zdecydowałem się na call, żeby bluffcatchować.

Skoro sprawdzałem turn z zamiarem bluffcatchowania, to river raczej też muszę sprawdzać.

Po takiej lini przychodzą na myśli albo kompletne blefy, albo backdoor FD, który poprawiał na turn, żeby mnie wyrzucić z rozdania.

Przekombinowane i powinienem zrzucić na turn czy miało to sens?

Po przejrzeniu tego rozdania jeszcze raz wydaje mi się, że na riverze na którym spada clubs powinienem się złożyć, bo backoor FD jest w jego range, ale na każdym innym riverze nie w clubs myślę, że call jest ok.
Tylko z drugiej strony na stole leży Ac, który ogranicza dość mocno jego kombinacje backdoor FD, więc już sam nie wiem.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Froncu

Jak też gram call na turnie, bo takim sizingiem bardziej reprezentuje FD niż Ax, ale na każdy clubs na river fold. Kombinacji do FD ma nadal bardzo dużo, bo otwierał z CO, więc bedzie miał wszystkie broadwaye, dużo sc i one gapperow, K9s, Q9s.

Odpowiedz
Cytat
ransoft500

easy fold river :)

Odpowiedz
Cytat
korneliusz1999

:)

Odpowiedz
Cytat
petesam

fold river,szczegolnie na taki sizing.
A i pre 3-bet z SB. Raczej nie mamy calling range na tej pozycji. Gosc luzno gra i duzo calluje wiec EV+ 3bet.

Odpowiedz
Cytat
Pavluchenko

Skoro masz plan jak rozgrywać gotowe ręce to nie widzę aby tego nie sprawdzać pre, przeciwnik rozgrywa 12% swojego zakresu agresywnie od flopa czyli samych Ax jest 10% A5o+, A2s +. Otóż przeciwnik może mieć też grozby w postaci setów które rozgrywa agresywnie od flopa ponieważ może Cię obstawić na A, otyle sprawdzenie na flopie jest ok co na turnie mamy 35% na opłacalne call chodz przeciwnik daje nam do zrozumienia, że mam silną ręke i postanawia bronić wysoko swojego układu.
:f_wink::f_biggrin::f_grin::f_p::f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321

Jako ciekawostka, żeby było śmiesznie to powiem, że pokazał JJ. Więc albo geniusz albo... ;D

Odpowiedz
Cytat
kubonix

Jaki masz calling range na sb?

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321

Calling range mam tylko vs EP, MP i jest to 99-77. Tutaj nie zauważyłem, że jest 4 handed i myślałem, że gram vs MP. vs CO gram tu 3bet.

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2

Call flop, call turn, x/f river. Na r nic słabszego nie uderzy, bardzo rzadko 3rd barrel jest blefem na stawkach mikro.

Odpowiedz
Cytat