Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 A6s

8 Posty
6 Użytkownicy
9 Reakcje
1,095 Wyświetlenia
fedGOAT

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $3.88 (77.6 bb)
BB: $3.46 (69.2 bb)
UTG: $6.14 (122.8 bb)
MP: $9.73 (194.6 bb)
CO: $6.44 (128.8 bb)
Hero (BTN): $8.29 (165.8 bb)

Preflop: Hero is BTN with A♠: 6♠:
2 folds, CO raises to $0.12, Hero calls $0.12, SB folds, BB calls $0.07

Flop: ($0.38) T♠: 6♦: A♥: (3 players)
BB checks, CO checks, Hero bets $0.18, BB calls $0.18, CO folds

Turn: ($0.74) 7♥: (2 players)
BB bets $0.45, Hero raises to $1.26, BB calls $0.81

River: ($3.26) J♦: (2 players)
BB checks, Hero checks

Results:

Spoiler

$3.26 pot ($0.14 rake)
Final Board: T♠: 6♦: A♥: 7♥: J♦:
BB showed 7♦: T♥: and lost (-$1.56 net)
Hero showed A♠: 6♠: and won $3.12 ($1.56 net)

Myślę, że pierwszy błąd popełniłem w tym rozdaniu na flopie, powinienem betować wyżej, bo mam value od wszystkiego co jakkolwiek zahaczyło się o ten board. Największy problem mam na turnie. Czy nie powinienem grać just call do donkbeta rywala biorąc pod uwagę, że jest to gracz rekreacyjny? (33/10 LM 23 po 140h) Myślę, że jego zakres tutaj to TT,77-66,ATs,A7s-A6s,T7s-T6s,98s,76s,KhQh,KhJh,QhJh,KhTh,QhTh,JhTh,Th9h,Th8h,ATo,A7o-A6o,T7o,98o, na ten zakres mam 36% equity. Na river gram xback pod pot control.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Preflop mając 2 niepełne stacki na blindach mysle,że zarówno call jak i 3bet byłby ok.

Na pewno więcej na flopie powinieneś grać - jak któryś ma asa to i tak sprawdzi za 0,3. Co do turna - to jest dość close pomiędzy raise i call i IMO obie opcje są ok, zwłaszcza gdy przeciwnik gra bet/call turn - wtedy masz tu mega łatwą wrzutkę na river bo lepsze łapy zazwyczaj będą stackować turna.

Odpowiedz
Cytat
fedGOAT

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Co do turna - to jest dość close pomiędzy raise i call i IMO obie opcje są ok, zwłaszcza gdy przeciwnik gra bet/call turn - wtedy masz tu mega łatwą wrzutkę na river bo lepsze łapy zazwyczaj będą stackować turna.

W trakcie rozdania obawiałem się, że przeciwnik może slowplayować lepsze ręce, zwłaszcza że gracze rekreacyjni lubią to robić, natomiast zgadzam się z tym, że jeśli on stackuje lepsze ręce na turnie to mam bardzo łatwą wrzutkę na river.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

W trakcie rozdania obawiałem się, że przeciwnik może slowplayować lepsze ręce,

On ma tak krótki stack i board jest tak zagęszczony,że szansa na to,że slowplayuje jest bardzo niewielka i w wiekszości mając 2 dobre pary lub lepiej wciskałby stack, a ,że tego nie robi to niemal zawsze ma gorzej na river.

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

na flopie tutaj bedowal bym raczej wyzej tym bardziej po 2 checkach cos w stylu 0.26 bo odrazu tez to wyglada jak proba wypchniecia nie 3 betowales pre flop wiec ta opcja wydaje sie najbardziej interesujaca kolejna sprawa jest taka ze przy takim becie podejrzewam ze nie dostaniesz donka na turnie i na turn pozniej gral bym cos kolo 70% w innym przypadku czyli dostania donka 3 betowal bym go tak standardowo a jak na riverr mi jack spadnie normalnie zagrywal bym tak wydaje mi sie ze tutaj bylo by najlepsze cos kolo 30 % bo widac jego przywiazanie do puli wiec raczej dostaniesz call od slabszych rak chwytajacych blefy pamiietajac ze jezeli naprawde by cos trafil na bordzie stanowiacego zagrozenie dla naszych dwoch par to otrzymalibysmy all ina na turnie po naszym 3 becie jack na river tak naprawde nic nie zmienia a wnioskujac po jego grze najprawdopodobniej trzyma jakiegos niskiego Ax z ktorym dorzucil z bb lub ewentualnie jakis konektor sredni badz niski z ktorym chwycil parke

Odpowiedz
Cytat
shinthps

Napisane przez lenrok1999
na flopie tutaj bedowal bym raczej wyzej tym bardziej po 2 checkach cos w stylu 0.26 bo odrazu tez to wyglada jak proba wypchniecia nie 3 betowales pre flop wiec ta opcja wydaje sie najbardziej interesujaca kolejna sprawa jest taka ze przy takim becie podejrzewam ze nie dostaniesz donka na turnie i na turn pozniej gral bym cos kolo 70% w innym przypadku czyli dostania donka 3 betowal bym go tak standardowo a jak na riverr mi jack spadnie normalnie zagrywal bym tak wydaje mi sie ze tutaj bylo by najlepsze cos kolo 30 % bo widac jego przywiazanie do puli wiec raczej dostaniesz call od slabszych rak chwytajacych blefy pamiietajac ze jezeli naprawde by cos trafil na bordzie stanowiacego zagrozenie dla naszych dwoch par to otrzymalibysmy all ina na turnie po naszym 3 becie jack na river tak naprawde nic nie zmienia a wnioskujac po jego grze najprawdopodobniej trzyma jakiegos niskiego Ax z ktorym dorzucil z bb lub ewentualnie jakis konektor sredni badz niski z ktorym chwycil parke

masz, pożyczę Ci:

, .

zrób z tego użytek.

Odpowiedz
Cytat
oceter

Ja nie rozumiem call preflop, dlaczego to callujecie ?

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Napisane przez shinthps

Napisane przez lenrok1999

masz, pożyczę Ci:

, .

zrób z tego użytek.

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat