Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 AKo

8 Posty
8 Użytkownicy
1 Reakcje
815 Wyświetlenia
aviatorer

Poker Stars $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 3040501
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $5.00
SB: $5.00
BB: $7.67
Hero (UTG): $5.34
CO: $5.00

Pre Flop: ($0.07) Hero is UTG with A :heart: K :club:
Hero raises to $0.15, 1 fold, BTN raises to $0.45, 2 folds, Hero calls $0.30

Flop: ($0.97) 2 :club: T :diamond: 7 :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.48, Hero calls $0.48

Turn: ($1.93) A :club: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.62, Hero calls $0.62

River: ($3.17) T :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $3.45 all in, Hero folds

Widzicie na riverze coś słabszego co gra w ten sposób?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
4greg4

Myślę że pytanie jest tutaj : czy widzisz coś słabszego co bijesz na flopie ?

Odpowiedz
Cytat
huczwus

dla mnie 4bet pre , a jezeli juz bym był w tym rozdaniu to fold flop lub raise turn???

Odpowiedz
Cytat
kielonus

4bet fold pre.

Odpowiedz
Cytat
Aseort

Ja bym zaczął raczej od informacji na temat gracza - masz coś czy totalny unknown?Zastanawiałbym się mocno jak już callowałeś preflop - draw do koloru bez top pary przeciw graczowi z pozycją i 3bet... Gdzie w zasadzie możesz wyeliminować 22 i 77. Pierwsze podbicie za pół puli drugie za 1/3? I co spada 10 i all in zamiast value beta na turnie z rękami typu para 10? Skoro i tak władował w pule? Jak dla mnie miał wysoką parę na pre lub starał się ciebie wykurzyć z Q10s zobaczył flopa - top para na ręce lub para i draw do koloru i wio. Twój call - oznaka słabości - pół puli albo do podebrania albo dla value. Spadł A i już tylko 1/3bet albo dla value albo dla ochrony by kontynuować wcześniej obraną strategie ( wcześniej callowałeś wiec powtórka ze słabością i starać się podebrać pulę za darmo wyrzucając ręce typu KQs+ by sie oddsy nie zgadzały) A gdy to mu się nie udało i spadła 10 to albo naprawdę miał na ręce coś w stylu Q10s i od cholery szczęścia( w co szczerze powątpiewam ale to NL2 tu wszystko jest możliwe) albo ręce na zasadzie top para z QQ/JJ . Pamiętaj że miałeś przyjemne blokery na pary w postaci AA i KK. I imo jeśli by miał naprawdę te doble 10 na ręce - to nie sadze by karetę rozegrał aż tak agresywnie - pewna wygrana i zamiast dla value lepiej all ina? Pamiętaj że na river nie poleciał kolor. Jak dla mnie czysty blef z chęcią bym sprawdził.
I teraz poproszę rekontrę na to co pisze!

Odpowiedz
Cytat
malczos

Ja bym to sprawdził chyba. Wygląda mi to raczej na jakiś blef, nie sądzę aby koleś zmniejszal sizing na T kiedy robi się mokro. Nie widzę tu TT, TX 3bet vs UTG... Istne szaleństwo

Odpowiedz
Cytat
Mikaeus

ciężko się gra do 3betu z AK bez pozycji, bo musimy grać praktycznie fit or fold na flopie. Nie rozumiem za bardzo calla na flopie, bo jaki jest niby plan na tę rękę dalszy? mamy 6 outów, żeby się ulepszyć, i to niekoniecznie do najlepszej ręki. preflop wolę 4-bet, ale call nie jest tragiczny. przynajmniej przyjemnie dominujemy jego zasięg. na flopie bym zrzucił na unka, bo nie mam zamiaru bluff catchować z nut nothing, potem na turnie lub river. as played to na turnie imho optymalnie zagrane. na river musimy być lepsi te 35% czasu więc myślę, że można się pokusić o call, bo cała linia na prawdę nie trzyma się kupy, i nie wygląda na graną for value.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

jak dla mnie płaczliwy ship proszący KA NIE SPRAWDZAJ MNIE NA RIVER !!! sprawdzam , czasem zdarzy
się ATs u przeciwnika lub sama Tx tak rozegrana ale vs same gorsze Ax i missed FD musisz callowac
do tego dorzucić overplaye od overparek

widywałem takie linie dla value ale grubo grubo wyżej niż NL5 ,więc gościu misiałby mieć dobry status
ale że nie znamy gościa i jego preferencji dajmy mu coś takiego

Stół: Td7d2cAcTs
Equity Wygrana Podział
MP2 26.79% 26.79% 0.00% { KK-TT, 77, A7s, KTs, QTs, JTs, T7s, AdQd, KdQd, KcQc, AdJd, KdJd, QdJd, QcJc, AdTd, Ad9d, Ad8d, Ad6d, Ad5d, Ad4d, Ad3d, Ad2d, AQo-ATo }
BB 73.21% 73.21% 0.00% { AhKc }

56 kombo , 16 nas bije (TT T7s ,nawet 77 mu dałem :D ATo itd ,zostaje 40 blefów , odejmując mu nawet JJ i jakieś tam AJo oraz prawie wszystkie backdoorowe redrawy na :club: zostaje 28 kombo blefów , mega mocno okrojony bluff range

63% casu wygrywamy z jego blefa ( bo tyle ich ma ) te 3,45$ za ship river = 21,73$ zarobku

36% czasu tracimy 5$ całego stacka = 18 $ straty , zysk 3,73

call jest zdecydowanie +EV i zarabiamy na nim w long runie 6 bb /100

zgrabnie to opisałeś Aseort ,ciężko ubrać w słowa takie spoty :f_drink:, rekontry nie bedzie :yaoming:

uważajcie bo yabrokeboy zaraz wyskoczy z tekstem że moje obliczenia sa do duby i PD**E głupoty

Odpowiedz
Cytat