Poker Stars, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $53.63 (107.3 bb)
BB: $90.35 (180.7 bb)
MP: $50 (100 bb)
CO: $30.55 (61.1 bb)
Hero (BTN): $52.20 (104.4 bb)
Preflop: Hero is BTN with 8
8![]()
2 folds, Hero raises to $1, SB folds, BB calls $0.50
Flop: ($2.25) 3
8
A
(2 players)
BB checks, Hero bets $1.75, BB calls $1.75
Turn: ($5.75) 6
(2 players)
BB checks, Hero bets $4, BB raises to $15, Hero calls $11
River: ($35.75) Q
(2 players)
BB checks, Hero checks
Cześć, będą to moje pierwsze handy w dziale SH ![]()
Otwieram 88. Set na monoboardzie, cbetuję dość wysoko na tej stukturze.
Na T powinienem pewnie betować trochę wyżej, skoro villain się zahaczył mimo foldu do cbetu OOP 64, tak ok. 4.50-4.75. Dostaję x/r, to na co zwróciłem uwagę to tendencja do przenoszenia raies'ów na T, o ile gorszego seta by pewnie grał poprzez x/r na flopie, tak z flushami może przenosić akcję na turn. Pasywnie vs button broni 1/3 talii, także wszystkie K♦: X
, pewnie większość Q♦: X
oraz suited connectorów może być w jego range'u. Złapane A6 też może tak zagrać, pytanie tylko czy mogę mu przy tej agresji przypisać ręce typu K♦: Q/J/T/9o, które tak gra jako blef. Sprawę komplikują jego foldy do cbetów OOP 64 F i 51 T, także mocno przebiera swój zakres, z którym wchodzi na turna. Jednak ręki w tym miejscu nie poddam, ale stack off wydaje mi się też dość marginalny, nic gorszego raczej się ze mnie nie zestackuje, a wsunie tylko flushe.
Zagrałem więc call, mam pozycję, nie wiem czy mogę liczyć na implied oddsy w przypadku sparowania boardu. Nie podoba mi się natomiast moja słabość po callu na riverze, jeśli spadnie 4ty
to moja ręka jest martwa, jeśli villain gra blef i zagra shipa na R, to ja tam z Ax'em nie wytrzymam, myślę czy z setem mam tam w ogóle calla, czyli ma dość dobry blef na mnie... Vs check myślałem o jakimś thin valuebetcie, ale nie chciałem dostać kolejnego x/raise i chciałem też zobaczyć z czym to robił, dlatego xback.
Jak Wy postrzegacie sytuację z turna?