Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [nl50] TT

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
157 Wyświetlenia
CptCarrot

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($79.60)
BB ($50.75)
UTG ($73.30)
UTG+1 ($62.85)
CO ($32.60)
Hero ($53.85)

Dealt to Hero T♠ T♦

fold, fold, CO calls $0.50, Hero raises to $2.50, SB calls $2.25, fold, fold

FLOP ($6) 5♣ A♠ 3♦

SB bets $0.50, Hero raises to $4, SB calls $3.50

TURN ($14) 5♣ A♠ 3♦ 5♥

SB checks, Hero checks

RIVER ($14) 5♣ A♠ 3♦ 5♥ 6♥

SB bets $9.50, Hero folds

SB wins $13.30

Co wiemy: Typ ma badge irona mana (chyba brąz), gra na 1 stole, 40/28/0 ag 2.0 po 40h, ftcb 33%, ftcb turn 50%, wtsd 40
do tej pory foldował sb/bb
Założyłem, że jest ogarnięty tylko przyszedł się obecnie pobawić.

2 odpowiedzi
BloodyB

taki donk na flopie moze oznaczac wiele, w zaleznosci od gracza, moze to byc jakis gut shot, slaby A, jakis pp, jakis monster, jakies air :P

jesli decydujesz sie na raise na flopie to rozumiem ze obstawiasz go bardziej na drawy, rece slabsze od TT i chcesz troche value, linia jak najbardziej ok, tylko ze na T rowniez powinienes postawic wtedy jakis maly bet (~7$)

jelsi wolisz grac pot kontrol, bo nie masz pojecia co moze miec przeciwnik, to call F i revalue na T

taka posrednia linia tzn value na F i pot control na T to raczej cieki rozwiazanie, bo nie zbierasz info nic i nie masz pojecia to to moze byc na R, bo moze to byc rownie dobrze blef jak i v bet. bet na T dalby Ci wystaraczajaco duzo info zeby wiedziec co grac na R, jednak jako ze malo wiesz o przeciwniku wolalbym grac od F pot control zeby tanio dostac informacje

Ninjai

Nie widze powodu dlaczego mialbym tutaj raisowac donkbet. Jak on ma QJ i mnie outdrawuje, to trudno, ale jest bardzo malo rak, ktore mnie sprawdza bedac gorszymi, a tylko po to, zeby zakonczyc akcje, to nie ma chyba co raisowac.

Na dodatek raise+ check = otwierasz sie na blefy, bo nigdy nie masz Ax. A wiec on moze grac dosc latwo na ciebie. Ja tutaj calluje i decyduje na turnie, co robic. Per default tez tutaj raczej nie cbetujesz za kazdym razem, wiec jego minbet = check.