Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q9 s

11 Posty
6 Użytkownicy
3 Reakcje
967 Wyświetlenia
taczkadrzewa

Cześć,
Btn dobry reg, ale grający tight pre, BB fish
Flop: założyłem ze btn nie będzie zbyt często kradł na tym flopie, gdyż BB ma wszystkie asy tutaj, więc gram x żeby tanio zobaczyć turna. PSB wygląda mi tutaj dość słabo, założyłem, że nie gra tak nutsów
Turn: nie podoba mi się to

Myślę że rozwiązaniem jest bet flop gdyż wyrzucamy wtedy btn z niskich pocketów, broadwayów a i po callu mamy jakieś info

PokerStars - $0.10 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 103.8 BB (VPIP: 17.89, PFR: 13.38, 3Bet Preflop: 6.94, Hands: 1,235)
SB: 118 BB (VPIP: 36.36, PFR: 9.09, 3Bet Preflop: 11.11, Hands: 22)
BB: 45 BB (VPIP: 7.69, PFR: 3.85, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 27)
UTG: 159.8 BB (VPIP: 21.43, PFR: 16.51, 3Bet Preflop: 2.61, Hands: 327)
Hero (MP): 106.3 BB
CO: 125.1 BB (VPIP: 28.21, PFR: 15.38, 3Bet Preflop: 7.69, Hands: 40)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has Q♣ 9♣

fold, Hero raises to 3 BB, fold, BTN calls 3 BB, fold, BB calls 2 BB

Flop: (9.5 BB, 3 players) 8♣ A♠ A♣
BB checks, Hero checks, BTN bets 9.1 BB, BB calls 9.1 BB, Hero calls 9.1 BB

Turn: (36.8 BB, 3 players) 6♣
BB bets 17.6 BB, Hero raises to 94.2 BB and is all-in, BTN calls 91.7 BB and is all-in, BB calls 15.3 BB and is all-in

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
ShakeMeDown

Imo wp.

Obstawiam że nadzialaes się na fulla ale moim zdaniem spot zagrany dobrze. Na flopie nie ma co forsować tempa. Mimo sizingu buttona masz oddsy na call. Na turnie nic lepszego nie wymyślisz. Jeśli chodzi o river to przy donku fisza na turn i tak będziesz miał akcje i to często ciezka więc nie ma co sobie utrudniać życia kiedy trafiłeś swojego outa.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

wpierdzielił się tu negative freeroll , w 3 way nie masz obowiązku grać raise na gościa który podejmuje decyzję za tobą , skoro zagrałbyś call a on by i tak sfoldował , to co ci daje raise ??? BB i tak wystrzela stacka do końca ...

Odpowiedz
Cytat
NegLP

@allinntopsad jesteś alkoholikiem?

Odpowiedz
Cytat
xbibol

Masz gracza na BTN z (VPIP: 17.89, PFR: 13.38), to jakie ręce według ciebie on na tym flopie gra PSB?

Dla czego zakładasz, że on na takich brd nie kradnie? Masz sporą próbkę, na niego. Sprawdź jaką ma częstotliwość c-bet'owania/lead-betowania na sparowanych two-toned board'ach. Może sprawdź (dla nauki), jak na takich boardach gra playerpool.

Piszesz:

PSB wygląda mi tutaj dość słabo, założyłem, że nie gra tak nutsów

Co to znaczy słabo? Jeśli masz na myśli, że chce tym betem ukraść pota ze słabą ręką, to widzę niekonsekwencję w rozumowaniu, bo wcześniej napisałeś:

założyłem ze btn nie będzie zbyt często kradł na tym flopie

Inna sprawa, to open z Q9s z MP, to dla ciebie standard? Czy miałeś inne powody?

Odpowiedz
Cytat
taczkadrzewa

Siema,
Tak, założyłem że on nie kradnie pota tutaj. Jednak póżniej dostałem info(czyli jegopsb), które wydało mi sie na tyle istotne że zmieniłem założenia. W związku z tym stwierdziłem kradnie : niskie pockety, broadwaye równeż offsuit skoro na bb niepełny stack siedzi, czyli widziałem również tam takie handy jak KcTx-KcQx, to też kierowało tą wrzutką na turn.

Q9s mam w standardzie or z MP, BB niepełny stack nie był tutaj powodem rozszerzenia.

Ps: a może i value betuje Ax suited, gdzzie po naszym callu donka od BB na turn, będzie miał odsy na call

Odpowiedz
Cytat
xbibol

Co do Q9, tylko pytałem, bo osobiście uważam, że jest ot słaba ręka do open z MP. Zrozumiałbym, jak byś miał za sobą IP NITa, albo dwóch najlepiej, bo wtedy można sobie przesunąć pozycję na późniejszą. Po prostu, jak mam za sobą tight graczy, to nie spodziewam się od nich za często akcji, więc gram z pozycją na blindy i wtedy Q9s jest całkiem fajne.

Wiesz, jakoś dalej mi się to nie składa - w sensie kradzież.
Bo jak zakładasz, że nie kradnie, a po jego becie uznajesz, że jednak kradnie, no to ... mam nadzieję, że rozumiesz. To tak, jakbyś próbował znaleźć na siłę usprawiedliwienie. Oczywiście, nie odbieraj tego osobiście, jak atak. Staram się pomóc i sam czegoś się uczę.
Jeśli zakładasz, że nie kradnie na takim flopie, to znaczy, że betuje for value lub dla ochrony (w sumie też może być for vlue, przy okazji)! Zresztą, też bym tak zakładał, zwłaszcza, że ma w puli jeszcze fisha.

Oczywiście, nie widzę powodów żeby miał tak grać z quadem, fulem itp. nutsami, ale już tripsy, może jakieś pockety 99+ po waszych checkach może chcieć protektować. Z FD może spokojnie grać check back, choć może bać się sparowanego boardu.
Ze względu na jego sizing nie wydaje mi się, żeby miał to robić z air. Raczej uważam, że jest to jakiegoś rodzaju value bet.

A jak się przyjrzysz jakich masz graczy w puli, to zwróć uwagę, że BTN to NIT (według mnie) i nie dostaniesz od niego akcji z niczym słabszym. On nie będzie draw'ował ze słabymi układami i liczył odsy. Zwłaszcza jak gra PSB, to nie potrzebuje odsów, tylko robi to, żeby wyciągnąć jak najwięcej - najlepiej całego stacka!
Z kolei BB gra niepełnym stackiem, ale po tych paru rękach ma mega tight staty. O ile inne staty przy takiej próbce są bez znaczenia, to już vpip i pfr coś tam mówią, przynajmniej o tendencji. I też fish wygląda na mega tight, może to jakiś shortstack? U niego spodziewałbym się przede wszystkim pocketów i suited conector'ów.

Ogólnie, to ja osobiście folduję na tym flopie po takiej akcji, masz tylko FD i to nie nutsowego, board jest sparowany, nie masz dodatkowych outów - żadnych backdoroów. Jest to spot, że często będziesz death i dalej będziesz draw'ował. To jest sytacja, kiedy nie chcesz budować dużej puli, a raczej ją kontrolować.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

po 2x check z pozycją BTN frekwencja kradzieży nawet u tight gracza wzrasta gdy decyduje ostatni w rozdaniu bo rozdanie może sie zakończyć tu i teraz , więc jak tu nie gwizdnąć pota nawet z pocketem ???

Odpowiedz
Cytat
xbibol

Ja niestety nie mam odpowiedniej próbki na tym limicie, żeby móc sprawdzić czy rzeczywiście tak się dzieje. Ale skoro tak mówisz, to może masz rację. Ale wolałbym, żebyś potwierdził to jakimiś informacjami, statmi, screanami, itp.

I mówisz, że jak kradną, to właśnie za pota? Zwłaszcza tacy tight?

A z pocketami to wcale nie jest kradzież (w sensie bluff), to bardziej dla ochrony i dla value. Płacą FD (przynajmniej raz), płacą słabsze pockety, oczywiście dostaniesz call również od nutsów.

Odpowiedz
Cytat
taczkadrzewa

xibol, luźno nie mam problemu z jakimiś atakami, a każda uwaga osób które znają się na rzeczy jest na plus.
A co do tego:

Wiesz, jakoś dalej mi się to nie składa - w sensie kradzież.
Bo jak zakładasz, że nie kradnie, a po jego becie uznajesz, że jednak kradnie, no to ... mam nadzieję, że rozumiesz

NO właśnie nie rozumiem.Czyli jest to duży błąd startegiczny: ustalenie założeń, a potem się ich nie trzymanie?

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

Gz

Odpowiedz
Cytat