Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJo (btn) vs sb

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
134 Wyświetlenia
Krzych113

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($17.65)
BB ($5.90)
UTG ($10)
CO ($11.07)
BTN ($4.29)

Dealt to Hero J♦ Q♠

fold, fold, BTN raises to $0.24, Hero calls $0.19, BB calls $0.14

FLOP ($0.72) 8♣ 8♠ J♥

Hero checks, BB bets $0.20, BTN folds, Hero raises to $0.50, BB raises to $0.80, Hero calls $0.30

TURN ($2.32) 8♣ 8♠ J♥ 3♣

Hero checks, BB bets $1.40, Hero calls $1.40

RIVER ($5.12) 8♣ 8♠ J♥ 3♣ Q♣

Hero checks, BB bets $3.46 (AI), Hero ?

Statystyki:
(btn) to 14/13, bardzo tight i AF 3.6, wts 34, jednak $4.3 eff
(bb) to unk po 4 rękach, z $5.8, ze względu na stack spodziewam się, że raczej gracz rekreacyjny

Anyway, przed flopem sprawdzam dość luźno ze względu na myślę chyba całkiem przyzwoite pot oddsy i wydaje mi się rekreacyjnego gracza za mną. Na flopie trafiam top parę na suchym boardzie, na którym są oczywiście możliwe SD i inne top pary. Po moim chk pojawia się min donkbet i dostaję min re-raise. Ze względu na to, że choć faktycznie zazwyczaj myślę, że od słabszych graczy jest to jakaś siła bądź właśnie inna top para, sprawdzam, bo wówczas mogę dostać value od takich rąk jak QT, Q9, bądź nawet TT lub 99-ek, które myślę że również są w jego zasięgu ( widzę w szczególności u agresywnych graczy na tych stawkach, że oni chyba lubią tak rozgrywać top pary ze średnim kickerem lub nawet drugie pary z mocnym kickerem albo właśnie ręce takie jak pp tutaj). Dlatego też sprawdzam. Obawiam się głównie KJ, bądź jakiejś cudownej 8x. Turn, sprawdzam, bo myślę, że to co betuje tego flopa dalej betuje teraz tego turna. Na riverze dostaję Top Two więc w tej chwili biję jego KJ i również ręce nawet takie jak AJ. Grając chk/call gram pot control, bo myślę że lead byłby tu chyba po prostu overplayem. Myślę, że patrząc na cały jego range, to moja sytuacja tutaj jest jeszcze w miarę ok, bo tak jak mówię on w swoim ręku bardzo często ma 99,TT-ki bądź po prostu inne Jx. Na turnie myślę że w większości przypadków moja sytuacja jest przyzwoita, ale oczywiście nie wiem. Pozdrawiam

do osób życzliwie komentujących

Spoiler

Prośba: jestem wdzięczny za całkowite unikanie komentowania od innych osób niż osoba sędziego. Uważam, że ze względu na pełnioną funkcję jest to osoba wystarczająco doświadczona i nie bez powodu upoważniona tutaj do tej oceny i oceniania, Z poważaniem i na moją odpowiedzialność, Krzychu, dzięki. I dlatego mówię z góry, że cała reszta postów będzie przeze mnie ignorowana lub lekceważona więc jeśli już to robisz to tylko chyba dla własnej przyjemności zamiast mojej. Pozdr

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Jeeex

Siema

Call preflop raczej sredni, z tego wzlgedu ze on jest mega tight i bedzie mial sporo rak ktore Cie dominuja (KJ,KQ,AJ,AQ etc). Na goscia ktory otwiera bardzo luzno tj ~50% z btn taki call moze byc spoko, ale watpie ze ten gracz bedzie tutaj mega rozszerzal swoj range, wiec wole to po prostu foldowac lub 3betowac jesli duzo zrzuca na 3bety ~70%+.

As played flop mozna just callowac, bo jedyny draw na tym boardzie to T9, wiec nie mamy sie tak naprawde przed czym chronic. Raise for value dosyc thin, bo tych slabszych rak ktore tutaj calluja jest bardzo niewiele. Na 3bet na flopie, nawet taki sizing gralbym juz mega pasywnie. Mysle ze nawet fold nie bedzie jakis mega weak, nawet na taki mini sizing, bo on tutaj wyglada na nutsy tj 8x, nie chce zakladac ze unk moze tutaj bluffowac lub grac tak JT, bo to bedzie w 99% bledne zalozenie, dopoki nie znamy gracza lepiej dac mu kredyt na dobra reke.

Jesli calluje ten turn, ze wzgledu na niski sizing/oddsy to juz na pewno check/folduje turn.

Jak pisalem wyzej - nie dawalbym mu tutaj do range gorszych Jx i 99-TT po takiej akcji na flopie, jesli juz by to donkowal to gra prawie zawsze donkbet/call, mega rzadko 3betuje, bo nie ma to wiekszego sensu (nie napisze nigdy, bo to raczej fish, wiec nie wiadomo na 100%)

Odpowiedz
Cytat