Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Qq Nl2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
212 Wyświetlenia
cimias

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,01:///////;BU$1,59:31/16/0/3,5/60/-/-/33;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG2 with Q♥, Q♦
UTG1 folds, Hero raises to $0,07, 4 folds, BU calls $0,07, 2 folds.

Flop: ($0,17) 3♠, K♥, K♣ (2 players)
Hero bets $0,10, BU calls $0,10.

Turn: ($0,37) 9♠ (2 players)
Hero checks, BU bets $0,18, Hero calls $0,18.

River: ($0,73) 5♠ (2 players)
Hero checks, BU checks.

Final Pot: $0,73

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, króle i damy (Qh Qd)
BU shows para króle (Ah Jh)

Hero wins with dwie pary, króle i damy (Qh Qd)

Witam.

3 odpowiedzi
maxxiseek

Pre ok, flop troszkę wyżej, ale na turnie czemu nie grasz 2nd barrel'u? Jeśli ma króla to Ci tutaj zraisuje, a jeśli chciałeś wymusić float u niego to nie jest do końca dobry przeciwnik do tego typu zagrań, bo masz mało info, a gracz rysuje się na CS'a, więc 2nd barrel będzie tutaj 4value.

cimias

Napisane przez maxxiseek
jeśli chciałeś wymusić float u niego to nie jest do końca dobry przeciwnik do tego typu zagrań, bo masz mało info, a gracz rysuje się na CS'a, więc 2nd barrel będzie tutaj 4value.

Wiem, żeby nie kombinować na NL2 ale własnie coś takiego mi chodziło po głowie, bo ostatnio tutaj na forum była podobna sytuacja i jakoś tak mi się momentalnie przypomniało w trakcie rozdania. Zasugerowałem się jego raczej nie niskim jak na te limity AF , no ale teraz już wiem, że to był kiepski pomysł. Na kogo można tak zagrać? Na w miare ogaranietego gracza powiedzmy jak na NL2 z jak wysokim AF?

rusher88

Hey!

Im wyzsze AF tym czesciej dostaniesz floata ( oczywiscie w teorii ). Powiedzmy na graczy, na ktorych masz juz troche hands ( 100+? ), z AF 3+ check/call bedzie dobry. Troszke wyzszy cbet flop i raczej bet/fold turn. Przy 31 hands na przeciwnika wiele wiecej nie wymyslisz.