Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ NL5

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
547 Wyświetlenia
eniksenik

Poker Stars, $0.02/$0.05, $0.01 ante No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $5 (100 bb)
BB: $14.10 (282 bb)
UTG: $6.35 (127 bb)
MP: $10.13 (202.6 bb)
CO: $6.89 (137.8 bb)
BTN: $10.67 (213.4 bb)

Preflop: Hero is SB with Q Q
UTG folds, MP raises to $0.16, CO calls $0.16, BTN folds, Hero raises to $0.60, 2 folds, CO calls $0.44

Flop: ($1.47) 8 J T (2 players)
Hero bets $1.20, CO calls $1.20

Turn: ($3.87) A (2 players)
Hero checks, CO bets $1.85, Hero folds

Spoiler

Results: $3.87 pot ($0.16 rake)
Final Board: 8 J T A
Hero mucked Q Q and lost (-$1.81 net)
CO mucked and won $3.71 ($1.90 net)

CO unk 60/27, rysujący się na fisha, 15 hands z czego 1/3 limpował. Squeeze preflop standard. Flop bardzo, bardzo mokry więc gram dużego beta, chociaż teraz myślę, ze mogłem spokojnie zagrać w pota. Spada bardzo nieprzyjemny turn i chyba już nie mam czego szukać w tym spocie. Uzupełnia FD, wszystkie Ax z jednym clubsem które spokojnie mógł callować na flopie, poza tym biją mnie sety z flopa i wszystkie kombinacje dwóch par. Jedyne co bije to Jx i Tx z clubsem ale to chyba za mało na call, zwłaszcza że nie ma tak naprawdę żadnych dobrych dla mnie riverów..

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
zdrojek24

Hejka.

Sqz spoko.
Na flopie można do pota śmiało podciągnąć sizing.
Turn to jedna z najgorszych kart jakie mogły zlecieć i bez Qc nie widzę innej opcji jak x/f.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
arianik

Turn to scary card również dla fisha... czemu nie zagrać za pół puli na turnie i zobaczyć co zrobi fish? jak ma damę to gra dalej pasywnie... jak nie ma damy to agresywnie i się zrzucamy... imo tracimy value od jego dalszej gry z Q albo jednym treflem na ręku... chyba, że obstawiamy go na dwa trefle i Ax bez możliwości posiadania innych rąk?

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez arianik
Turn to scary card również dla fisha... czemu nie zagrać za pół puli na turnie i zobaczyć co zrobi fish? jak ma damę to gra dalej pasywnie... jak nie ma damy to agresywnie i się zrzucamy... imo tracimy value od jego dalszej gry z Q albo jednym treflem na ręku... chyba, że obstawiamy go na dwa trefle i Ax bez możliwości posiadania innych rąk?

Mamy vs jego calling range około 40% equity(i to część dzięki gutshotowi, a hand is best koło 37%), więc zwyczajnie nie mamy już valuebeta. Pytanie też co zrobisz jak zabetujesz za 1/2 pota i spadnie blank? Znowu betujesz? x/c , x/f?
Gramy tu check i liczymy że jakoś doczłapiemy do showdownu. Fishe są z reguły bardziej pasywne, więc jeśli on ma jakąś średnio rękę to często z nią poczeka.

Odpowiedz
Cytat
eniksenik

Grając za pół puli na turnie zostawiam sobie w stacku ok. 1,3$ a pula na river wyniesie ponad 7$ więc imo taki bet nie bardzo ma sens, bo później nie mam już miejsca na x/f.
Dzięki za opinie!

Odpowiedz
Cytat
Endurx

check/shove flop jeśli zaczeka na blanku shove overbet turn

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Napisane przez zdrojek24Sqz spoko.

Hej,

a czy jak na sqz to nie za mały ten raise? 0,6$ to powinien raisować z tej pozycji przeciwko jednemu graczowi. Skoro jest 2 to raise powinien być min 0,75$ a nawet 0,9$. Czy sqz w takim razie tutaj nie powinien być za około 1$ lub nawet 1,1-1,2$? Jeżeli ich wyrzucimy to super, a jeżeli ktoś wejdzie to na takim psb i shove bo niewiele już zostanie.

Odpowiedz
Cytat
eniksenik

Napisane przez Out69RNMD

Napisane przez zdrojek24Sqz spoko.

Hej,

a czy jak na sqz to nie za mały ten raise? 0,6$ to powinien raisować z tej pozycji przeciwko jednemu graczowi. Skoro jest 2 to raise powinien być min 0,75$ a nawet 0,9$. Czy sqz w takim razie tutaj nie powinien być za około 1$ lub nawet 1,1-1,2$? Jeżeli ich wyrzucimy to super, a jeżeli ktoś wejdzie to na takim psb i shove bo niewiele już zostanie.

Nie chcemy ich wyrzucać z rozdania preflop, chcemy aby sprawdzały nas gorsze pockety, Ax czy broadwaye i suited connectory na które mamy mnóstwo equity. Dlatego sizing wyższy jak 0,75$ wydaje mi się tutaj zdecydowanie za duży. Nie znam gracza i nie mam pewności czy będzie callował tak duży sizing, grając 1,1$ mogę go tylko niepotrzebnie wyrzucić z rozdania, bo nawet fish może się przestraszyć 8x raisu ;)

Odpowiedz
Cytat