Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Regular NL5

11 Posty
6 Użytkownicy
4 Reakcje
707 Wyświetlenia
KOWAL530

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.92 (218.4 bb)
BB: $12.13 (242.6 bb)
UTG: $5.07 (101.4 bb)
Hero (MP): $5.23 (104.6 bb)
CO: $6.61 (132.2 bb)
BTN: $5.60 (112 bb)

Preflop: Hero is MP with K♥: A♣:
UTG folds, Hero raises to $0.15, 3 folds, BB calls $0.10

Flop: ($0.32) K♦: 7♦: 3♥: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.18, BB calls $0.18

Turn: ($0.68) 7♥: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.42, BB calls $0.42

River: ($1.52) A♥: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.82, BB raises to $1.85, Hero calls $1.03

Villain: VPIP34/PFR22/FtCB34 po 138hands

Preflop: Standard Open.

Flop: Cbet ponieważ ma tutaj sporo gorszych Kx,7x,JJ-88,FD i mało folduje do Cbetów.

Turn: Second barrel ponieważ villain ma tutaj dalej sporo gorszych rąk jak Kx,FD, i czasem callnie jeszcze JJ-88.

River: Zagrałem trzeci bet patrząc przez pryzmat że to jest słaby gracz, ale nie bardzo widze teraz od czego gorszego mógłbym dostać call, bo chyba tylko od gorszych AQ-A8 i to tylko w diamondach. Podsumowując raczej check river.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Jedyne co bym zmienił to jednak dał nieco wyższy sizing na flopie, zwłaszcza vs słabszy gracz. Co do rivera - easy bet i easy call do minraise. Nie ma sensu czekać bo przeciwnik ma wiele rąk które bijesz, a które sprawdzą - wiele Kxów, czasem i jakieś Axy sie napatoczą - tak naprawdę obawiać sie musisz jedynie 7x... które jednak pewnie na takim boardzie często raisowałyby na turn. Flushów on prawie wcale nie powinien mieć bo stół blokuje 7♥:, ty trzymasz K♥: więc realnie on tu powinien mieć 2-3 kombo flushów(65s,54s, 64s)

Odpowiedz
Cytat
KOWAL530

EmiyaKiritsugu

Dzięki za opinie. Nie jestem przekonany do końca do calla tego minR, bo nauczono mnie że minR na river to zazwyczaj siła. Możesz się jakoś odnieść do tego ? Czy fishe serio na micro minR średnie showdown value jak Kx,Ax słabsze ?

Odpowiedz
Cytat
dudixo

Po co przeciwnik ma grać raisa na turnie? Wie, że takim zagraniem wyrzuci wszystkie Kx/FD. Zagrywa call na turnie i na river dopiero może raisować 7x. As played Na river gram check back. Raczej nie widzę rąk od których dostaniemy call do naszego beta na river. EmiyaKiritsugu: z czym wg Ciebie przeciwnik gra raise na river, że to callujesz? Bo ja nie widzę gorszych rąk które raisują i możemy to profitowa sprawdzać.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez dudixo
Po co przeciwnik ma grać raisa na turnie? Wie, że takim zagraniem wyrzuci wszystkie Kx/FD. Zagrywa call na turnie i na river dopiero może raisować 7x.

No właśnie po to raisujesz by nie pozwolić przeciwnikowi na zrealizowaniu 100% swojego equity. To,że on spasuje flushdrawy to żaden problem. Jedyny sensownym powodem by nie raisować tak drawowatego boardu na turnie jest agresja ze strony przeciwnika po którym spodziewasz się na river często kontynuacji i potrzebujesz ręcę z którymi możesz zagrać bez problemu calldown.

Z czym przeciwnik gra raise river for value? Wiadomo,że mówimy tu o rękach o sile trips+, tyle,że :
-7x często raisuje na turn
-backdoor flushdrawy które callują drugą beczkę sa mocno ograniczone , zwłaszcza z uwagi na Kh który jest mega istotnym blokerem
-fulle to w większości raisowałyby po drodze na flopie(sety) lub turnie(tripsy)

Dlatego ja to calluje bo uważam,że mało tą linią reprezentuje + mam bloker do flushów. Jedyna IMO opcja by to foldować to przekonanie,że przeciwnik ma tu tylko valuebety, o co jednak w przypadku ryby trudno bo widziałem i takich gagatków którzy potrafiliby w takim spocie dotrzeć do rivera z Q5o tylko po to by zagrać raise.

Odpowiedz
Cytat
jolant

warto czasem pasować takie handy pre dla balansu, NL5 nie już nie takie proste jak kiedyś a staty gościa wyglądają regowato

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

koleś ma lużne staty i dopóki nie wiem z czy gra taką linię value czy blef to nie odpuszcam na river top two

oczywiście mógł zaprowadzić go jakiś backdoorowy flush na river ale jest to stosunkowo rzadkie raczej ciężko uzasadnić tutaj float , ale za to można gościowi np.przypisać zamianę SDv w blef jakieś TT-QQ , masa gorszych AXs Axo się też znajdzie

Emiya a nie lepiej dać przeciwnikowi repować skompletowany draw + 1 over i zagrać x/call czy jednak bedzie za mała frekwencja blefów bo ten as go przystopuje ???

trochę mi ten spot przypomina coś w tym stylu my trzymamy
A♥:9♥: flop 6♥:7♠:8♥: turn 2♣: cały czas barrelujemy i river magiczny :Ax: z podniety stawiamy dla wartości a kolo robi nam snap call albo wrzuca

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

jak chcesz grać x/c mając pozycję?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

chodziło mi o to że villain powinien sam tutaj zabetować pierwszy na tym asie na river , posta pisałem o 5 rano więc mi się nie dziw ... no tak stawiamy sami dla wartości jak czeka

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Tylko jaki sens ma tam donkbetowanie? Ah to znacznie lepsza karta dla range agresora postflop - ma on zawsze więcej backdoor flushów, asów raczej też.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

to jest NL 5 , kolo ma luźne staty , tam jest Ez call , ilośc jego słabszych Ax + backdoory balansuje się na naszą
korzyść ... znajdzie się też kilka dziwnie floatowanych Kx które chętnie jebną na tym asie ...

Odpowiedz
Cytat