Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT NL10

12 Posty
8 Użytkownicy
4 Reakcje
1,529 Wyświetlenia
wisnia1212

Hand Information
PokerStars No Limit, 0.1 BB (6 handed).
Hand History converter courtesy of pokerhandreplays.com

Table Information
Seat: 1 Player 1 ($10.3) Dealer
Seat: 2 Player 2 ($10.24) Small Blind
Seat: 3 Player 3 ($12.18) Big Blind
Seat: 4 Player 4 ($12.28)
Seat: 5 Hero ($32.47)
Seat: 6 Player 6 ($11.88)
Dealt to Hero
T♥T♣

Preflop (Pot:0.15)
Player 4    FOLD
Hero    RAISE $0.3
Player 6    CALL $0.3
Player 1    FOLD
Player 2    FOLD
Player 3    FOLD

Flop(Pot: $0.75)
5♦T♠9♥

Hero    BET $0.45
Player 6    CALL $0.45

Turn(Pot: $1.65)
5♦T♠9♥6♦

Hero    BET $1.2
Player 6    CALL $1.2

River(Pot: $4.05)
5♦T♠9♥6♦3♠

Hero    BET $2.5
Player 6    ALL-IN
Hero    FOLD
Player 6    RETURN $7.43
Showdown:
Player 6 MUCKS

Player 6  wins the pot: $16.48

Przeciwnik unk
Czy to jest b/f river? Mam trochę wątpliwości, jedyna ręka u przeciwnika z jaką takie zagranie ma sens to jest 78. Ja betując tu wszystkie streety wyglądam mocno, ale tak samo pewnie grałbym AA i KK i może przeciwnik zrobił to z setem.

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
mardmo

jak dla mnie easy call,
78 czy 25 raczej tam nie ma w swoim range na tej pozycji wiec easy call, ma tam gorsze sety, JJ+ wiec snap call :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

jak robisz takimi foldami 10bb + na 100 na tych stawka to lajt fold a jak nie to call :)

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz

Zdecydowanie check/raise na flopie

Odpowiedz
Cytat
wisnia1212

Napisane przez OnlyNutzz
Zdecydowanie check/raise na flopie, a jeśli check/check overbet 150% turn

A co poza setami daje mi jakąkolwiek akcję na mój check/raise? JJ+ nie ma tu prawie nigdy, nie leży też żaden FD

Odpowiedz
Cytat
zarabiamnazycie

Ja bym tu grał ch/c z całym rangem i dopiero ch/r turn jak board się zdrawuje on ma tu dużo AKs-ATs, które podłapią FD i można ciągnąć od nich value. Nasza ręka jest strasznie bezpieczna, bo on nie ma tu często QJs i 87s, a wyrzucasz 88 i 77, które mogą złapać seta. Do tego AA-JJ grają tu 2 beczki i bronisz range.

Odpowiedz
Cytat
bojesiebetowac

To zależy ile ma CC jak dużo i to jakiś fish to gram bbb i nic nie folduje jak reg to gram C/r

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz

Napisane przez wisnia1212

Napisane przez OnlyNutzz
Zdecydowanie check/raise na flopie, a jeśli check/check overbet 150% turn

A co poza setami daje mi jakąkolwiek akcję na mój check/raise? JJ+ nie ma tu prawie nigdy, nie leży też żaden FD

Chodzi o to, że to MP vs CO, czyli 18-22% range vs 3-7% range, czyli na starcie jesteś z tyłu. Nie masz przewagi, nie betujesz i starasz się chronić check.

Nie rozumiem, co to znaczy "daje mi jakąkolwiek akcje"? Nie spodziewam się 3beta na flopie. Jestem 200bb deep i chcę budować pulę. Na szybko mogę wymienić T9s, Jts, Ats, QJs, KJs, 99, 55, 87s które przeciwnik gra bet/call

No chyba że jest jakiś ekstremalnie pasywny, ale piszesz unk

Już powyższe ręce stanowią około połowę jego calling range.

Oczywiście turn spada niezbyt fajny, więc powinien spowolnić akcję.

Odpowiedz
Cytat
zarabiamnazycie

Są 120 deep, myślałem, że to UTGvsMP ^^, tak to ch/r lepszy, bo gościu tam ma QJs i 87s i nie ma slowplay AA-JJ to dużo zmienia.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Co w tym xr na flopie jest takiego dobrego jak on dalej na T bedzie betowac te blefy a przez xr wywalacie mu tone smieci ktore wymysli sobie zablefowac i majac top seta on tam ma ogromnego folda i praktycznie zerowego 3beta... po tym xr macie problem oop na 6, 7, 8, J, Q i K i znajac zycie bedzie xfold river na "srednio" zlym runoucie tak jak tu hero

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz

Możesz wskazać co to za tona śmieci? Nie wiem, Q3o, 62o itd?
Mnie się wydaje, że dla przeciętnego gracza z tych stawek nawet fold z AJ of clubs będzie nieatrakcyjny, mając A high, backdoora i dwie overcards i wydaje mi się, że preflop calling range będzie silnie skoncentrowany wokół tego flopa.
Ale trudno powiedzieć, bo nie mam bazy z tych limitów. Trzeba by było sprawdzić, jaki jest calling range, bet vs missed cbet i wtsd takich graczy, co mają cold call na CO.

Odpowiedz
Cytat