LOL
Nie wrzucam bo nie zakładam, żeby on kiedykolwiek tam blefował.
Dlaczego nie zakładasz? Zakładasz, że może trapować z AA, co jest jedną skajnością, a nie zakładasz drugiej?
Nie masz żadnych przesłanek aby zakładać, że tam spazzuje. Jedyne na czym się opierasz to betsizing, a to jest imo po prostu za mało.
♠_ugly: 
no fakt, zapomniałem, że to fisz, więc fisz = nie spazzuje = nie popełnia błędów = gra ABC = always ahead, jak przebija
A że ma z dupy betsizing, to tylko wzmacnia fakt, że jego range jest ahead?
Dobra, a już bardziej poważnie:
ja ani blefów ani monsterów u niego nie zakładam z prostej przyczyny - są to zbyt skrajne sytuacje, żeby miały zasadniczy wpływ na moje equity w tym spocie.
A imo zarówno KQ, AA, 22 pokaże on tam tak samo często, co A2o, Q9o czy też 66. Każda z tych rąk jest teoretycznie możliwa, ale żadna nie znajdzie się u niego na tyle często, by miała wpływ na ogólne equity w takim spocie.
AA to już znając dynamikę deepstacka w ogóle nie biorę pod uwagę, bo tam ludzie będąc od początku tak deep nigdy (a przynajmniej nigdy nie widziałem) nie trapują, wręcz przeciwnie, otwierają 6x, 8x, 10x.
I tak jak limp/call pre może oznaczać czasem jakieś KQ czy 22 (choć imo często KQ by tu raczej podbijał) to jednak własnie ten betsizng upewnie mnie, że on tam takich rąk prawie nigdy nie ma. Czasem sie zdarzy, ale łącząc trzy fakty:
- fisz
- limp/call pf
- c/mega raise flop (który praktycznie nigdy nie oznacza, że fisz chętnie się tu stacknie)
wychodzi mi - jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Pozdro!