Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 11$ Deepstack P*

19 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
757 Wyświetlenia
TimotheeS

PokerStars - $10+$1|25/50 NL (9 max) - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: 2,431.00
UTG+1: 51,970.00
MP: 8,962.00
MP+1: 3,390.00
LP: 9,890.00
CO: 16,967.00
Hero (BTN): 10,331.00
SB: 6,575.00
BB: 13,125.00

SB posts SB 25.00, BB posts BB 50.00

Pre Flop: (75.00) Hero has Q♣ A♣

UTG calls 50.00, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to 175.00, fold, fold, UTG calls 125.00

Flop: (425.00, 2 players) Q♥ K♣ 2♥
UTG checks, Hero bets 255.00, UTG raises to 1,200.00 Hero???

V w zasadzie unk, 10hands 10/10, wg opr fisz.

Co tu robicie i dlaczego? :)

18 odpowiedzi
krzysiekmiszcz

easy fold, koles sie commituje a my mamy za soba jeszcze miliard chipsow i po co zgadywac czy on tam ma Kx czy spazzuje z fd or sth

TimotheeS

Ok, czekam na inne opinie :)
(co nie znaczy, że zagrałem inaczej niż piszesz :) ale jak sie kilka osób wypowie, to wtedy napisze jak zagrałem i jaki był mój tok myślenia :) )

SkowroN18

Hej

Z racji tego, iz limpowal z utg + tylko dolozyl po Twoim reaisie, obstawialbym go czesto na 22( w tym przypadku najgorsza sytuacja) 33,44,55,66,77,88, wyzej bylby raczej raise. Call przemawia takze za tym, iz jest to poczatkowa faza turnieju , wszyscy sa na deepach a on ma w stacku tylko 2,7k i moze szukac szybkiego podwojenia. Range utg rzadko trafia K , ew KQ,KJs, bo AK raczej by raisowal, no chyba ze chlopak w ogole nie ogarnia. W tej sytuacji chyba sklonilbym sie do call, chociaz fold tez jest ok, jak kolega wyzej napisal, mamy miliard chipsow i caly turniej przed soba.

Pozdro!

imgoingtomirage

Ja bym grał check back flop ze względu na stack villaina i to, że jest fiszem.
As played to raczej łatwy fold. W jego openlimp range są offsuite brodewaye, czasem suited, trapowane monstery i PP, z których raczej tylko 22 gra tutaj c/r z tytułu trafienia seta.
Nie sądzę by on tu kiedykolwiek blefował, max to semiblef z nut fd, ale w deepstacku nie chcę się tutaj stackować z drugą parą na fisza licząc na to, że on spazzuje :).

Witam Serdecznie :D

Też co jakiś czas gram ten turniej i jeszcze nie zdarzyło mi się odpadniecie na bubble -( chodziło mi że zawsze byłem w kasie ponieważ odpuszczałem takie spoty (to chyba już ta późna godzina robi swoje)) why ???

fold w takim momencie, to jest tylko para- nic więcej, a turniej długi także będzie wiele innych i ciekawszych okazji na powiększenie stacka
dla mnie easy fold

ja też czasami limpuje 22 na utg, bo nie wiem co z nią zrobić :facepalm: jednak nie przy tak niskim stack-u

Widziałem już Twoją grę, dlatego też zagrałeś all in i przeciwnik spasował

krzysiekmiszcz

Napisane przez Mienso24

Też co jakiś czas gram ten turniej i jeszcze nie zdarzyło mi się odpadniecie na bubble - why ???

fold w takim momencie, to jest tylko para- nic więcej, a turniej długi także będzie wiele innych i ciekawszych okazji na powiększenie stacka
dla mnie easy fold

ja też czasami limpuje 22 na utg bo nie wiem co z nią zrobić :facepalm:

a co ma odpadywanie na bubble do tego rozdania ?(

dziękuje Krzysiek za zwrócenie uwagi na mylne sformułowanie _thumbsup:

TimotheeS

Ok,
widzę, że zupełnie nikt nie bierze na razie pod uwagę tego, co imo jest tu najistotniejsze - betsizing villaina.
Czy taki 4,7x raise na flopie nic nikomu nie mówi ? :P

Załóżmy - v ma seta 2.
Czy gra raise tak duży, że sprawdza go tylko very strong hand?
Czy z 2 parami, Khxh (często najlepsza ręka + milion equity) on tu będzie chciał kogokolwiek zdecydowanie wywalać z rozdania?

Znając ten turniej i ludzi w nim grających (średnia z poziomu i stylu gry), mój wniosek był prosty:
Po pierwsze - V ma słabszą rękę, posiadającą jednak spore equity w przypadku stackoff.
Po drugie - on tu już się nie zrzuca.

To jak oceniłem jego range:

board: KcQh2h
Hand Equity Wins Ties
AcQc 55.78% 6,579 96
Ah3h-AhTh,JhTh,Jh9h,Th9h,KhTh 44.22% 5,205 96

I jak dla mnie to był bezproblemowy stackoff.

Rezultat jest tu nieistotny oczywiście, bardziej mi chodzi o kwestię tego, jak można szukać spotów EV+ będąc na dość fajnym deepie.

Jakieś obiekcje? :)

imgoingtomirage

Bardzo rzadko spotykałem się grając na starsach, nawet ten turniej by ktoś grał c/r z FD, w ogóle jest to strasznie rzadko spotykane w mikro mtt i nie wiem dlaczego ludzie tak często zakładają. Do tego on się tutaj commituje i mówi Tobie, że nie zrzuci, dlatego ku tej opcji (fd) bardziej bym się skłaniał jeśli zagrałby tutaj c/shove.

Czy gra raise tak duży, że sprawdza go tylko very strong hand?

Levelujesz moim zdaniem :D. Jest to unk, nie wiesz nawet czy on w ogóle myśli.

Ja wychodzę z założenia, że przy takich fieldach w mikro mtt, każdy unk jest graczem słabym i nie myślącym, dopóki nie wyprowadzi mnie z błędu (jeśli 85%+ fieldu to właśnie słabi gracze to imo takie założenie jest słuszne). Dlatego też, ja bym tutaj prędzej założył, patrząc na jego idiotyczny sizing na flopie, że on to robi z setem, dwoma parami bo BOI SIE FD aniżeli gra w ten sposób FD.

Realia są takie, że chcesz tam wpakować praktycznie ~48BB z drugą parą + 1OC na unka. Ja to odpuszczam dlatego, że jest to fajny deepstackowy turniej i nie trzeba tutaj szukać high variance spotów :P.

TimotheeS

lol
piszesz, że on tu nie gra r/f, a ja napisałem:

Po drugie - on tu już się nie zrzuca.

i imo tutaj po takim sizingu który aż krzyczy błagam zrzuć co tam masz!!! on tu nigdy nie ma lepiej od mojej 2 pary.

Nie wiem, czy grałeś kiedykolwiek tego deepstacka na starsach, ale jak nie, to polecam (tak btw :P )

Do tego on się tutaj commituje i mówi Tobie, że nie zrzuci, dlatego ku tej opcji (fd) bardziej bym się skłaniał jeśli zagrałby tutaj c/shove.

jak dla mnie, to taki raise jest równoznaczny z shove, bo tylko [cenzura] może się tam zrzucić i również tego oczekiwać :P (o czym z resztą napisałem, a co chyba przeoczyłeś)

Mając 1 oc, backdoor fd, 2nd pair top kicker nigdy po takim sizingu nie zrzucę swojej ręki na unka, który swoim zagraniem wyraźnie wskazuje, że nie ma nic mocnego.

A druga sprawa, zwróć mirage uwagę jeszcze na to, że to nie jest spot w którym ewentualna przegrana sprawia, że mam problem. Dlaej mam super stack do szukania fajnych spotów, ale imo ten jest właśnie jednym z nich (choć ofc najmniej pożądanym z tych, które chcę grać)

imgoingtomirage

Grałem ten turniej jak wyżej napisałem.
Ale podsumowując, po za sizingiem jakie masz informacje, że on tam może spazzować i blefować?

Dla Ciebie może ten raise jest równoznaczy z shove, dla mnie nie, bo jeśli on nie shovuje to zmniejsza swoje fold equity (w jego odczuciu) i wygląda to mocno (ta samo logika typu openraise utg 6x or sth.).

Ja tutaj zawsze zagram fold na unka który wygląda na słabego gracza mając taką rękę.

Dlaczego też wykluczasz z jego range jakieś Kx i te 22? Jak on to gra Twoim zdaniem?

Modyfikując trochę ten range i dodając do niego to co ja uważam, że on tam ma to wychodzi, że jesteś w dupie :D:

Stół: K♣Q♥2♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    32.79%   32.64%    0.15% { AcQc }
MP3    67.21%   67.07%    0.15% { 22, KJs+, KJo+, AhTh, KhTh, JhTh, Ah9h, Jh9h, Th9h, Ah8h, Ah7h, Ah6h, Ah5h, Ah4h, Ah3h }

Także zostanę przy swoim i gram tu fold na unka.

TimotheeS

Powiem tak, nie uważam, że on tam nigdy nie może mieć KQ, KJ.
Ale jest to tak marginalnie niska część jego range (zdecydowanie nie pasuje mi też do tego betsizingu) że jeżeli miałbyś to wrzucać do equilatora, żeby liczyć swoje equity, to dlaczego nie wrzucasz tu takiej samej ilości pure blefów?
Seta zobaczę tam raz na sto przypadków tak rozegranego (odnośnie sizingu ofc) więc też jest to znkoma część range, także również nie możesz tego na równi z pozostałymi rekami wrzucać. Jeżeli wrzucasz jakąś rękę do equilatora, to uznajesz że w tym samym stopniu z każdą z tych rąk może on tam tak zagrać, przez co Twoje equity jest tu zakłamane.

Więc jak już wrzucasz 22 i KQ, KJ, to dlaczego nie wrzucasz AT, JT, T9? Już nie mówię o totalnych pure blefach.

board: KcQh2h
Hand Equity Wins Ties
AcQc 60.58% 48,989 377
22, KQ, KJ, QJ, AT, T9, JT, KhTh, Ah9h, Jh9h, Ah8h, Ah7h, Ah6h, Ah5h, Ah4h, Ah3h 39.42% 31,814 377

wow :P

imgoingtomirage

Nie wrzucam bo nie zakładam, żeby on kiedykolwiek tam blefował. Nie masz żadnych przesłanek aby zakładać, że tam spazzuje. Jedyne na czym się opierasz to betsizing, a to jest imo po prostu za mało.
Zapomniałem dodać jednej ręki która jest też bardzo prawdopodobna: AA :D.

Ja jestem za imgoingtomirage w tym spocie why ?? moim zdaniem minimum unka jest draw do color, które i tak jest bardzo mocne także spot EV-

Z poważaniem
Mienso24 _cool:

TimotheeS

LOL

Nie wrzucam bo nie zakładam, żeby on kiedykolwiek tam blefował.

Dlaczego nie zakładasz? Zakładasz, że może trapować z AA, co jest jedną skajnością, a nie zakładasz drugiej?

Nie masz żadnych przesłanek aby zakładać, że tam spazzuje. Jedyne na czym się opierasz to betsizing, a to jest imo po prostu za mało.

_ugly: :facepalm:

no fakt, zapomniałem, że to fisz, więc fisz = nie spazzuje = nie popełnia błędów = gra ABC = always ahead, jak przebija

A że ma z dupy betsizing, to tylko wzmacnia fakt, że jego range jest ahead?

Dobra, a już bardziej poważnie:
ja ani blefów ani monsterów u niego nie zakładam z prostej przyczyny - są to zbyt skrajne sytuacje, żeby miały zasadniczy wpływ na moje equity w tym spocie.
A imo zarówno KQ, AA, 22 pokaże on tam tak samo często, co A2o, Q9o czy też 66. Każda z tych rąk jest teoretycznie możliwa, ale żadna nie znajdzie się u niego na tyle często, by miała wpływ na ogólne equity w takim spocie.
AA to już znając dynamikę deepstacka w ogóle nie biorę pod uwagę, bo tam ludzie będąc od początku tak deep nigdy (a przynajmniej nigdy nie widziałem) nie trapują, wręcz przeciwnie, otwierają 6x, 8x, 10x.
I tak jak limp/call pre może oznaczać czasem jakieś KQ czy 22 (choć imo często KQ by tu raczej podbijał) to jednak własnie ten betsizng upewnie mnie, że on tam takich rąk prawie nigdy nie ma. Czasem sie zdarzy, ale łącząc trzy fakty:
- fisz
- limp/call pf
- c/mega raise flop (który praktycznie nigdy nie oznacza, że fisz chętnie się tu stacknie)
wychodzi mi - jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

Pozdro!

TimotheeS

Napisane przez Mienso24

Ja jestem za imgoingtomirage w tym spocie why ?? moim zdaniem minimum unka jest draw do color, które i tak jest bardzo mocne także spot EV-

Z poważaniem
Mienso24 _cool:

AQ vs fd jest EV-? :facepalm:

Timo proszę Cię !!!

Napisałem imo spot jest nie opłacalny i tyle jutro postaram się rozszerzyć zagadnienie jak będę bardziej trzeźwy :D

Jak dla mnie AQ easy fold for unk , a jestem trochę nitkowaty ;)
Z poważaniem
Mienso24 _cool:

hazelasty

check/back flop, aby nie miec gaycity
z powazaniem
Hazel69 _cool: