Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA35ccc

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
326 Wyświetlenia
Janosikgdy

PokerStars - $0.02 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 108.5 BB (VPIP: 20.80, PFR: 15.91, 3Bet Preflop: 3.87, Hands: 558)
BTN: 45 BB (VPIP: 61.54, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 13)
Hero (SB): 113 BB
BB: 41 BB (VPIP: 25.00, PFR: 15.43, 3Bet Preflop: 10.00, Hands: 188)
UTG: 100 BB (VPIP: 21.84, PFR: 15.13, 3Bet Preflop: 1.96, Hands: 1,468)
MP: 122 BB (VPIP: 53.10, PFR: 0.69, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 150)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♣ 3♣ 5♣ A♠

fold, MP calls 1 BB, CO raises to 3 BB, BTN calls 3 BB, Hero raises to 14 BB, fold, MP calls 13 BB, fold, BTN calls 11 BB

Flop: (46 BB, 3 players) J♣ K♣ T♦
Hero bets 22 BB, MP raises to 108 BB and is all-in, fold, Hero calls 77 BB and is all-in

Turn: (244 BB, 2 players) 6♥

River: (244 BB, 2 players) 2♥

Zaczałem bawic się w kalkulatorze, ale nadal mam problem z oscylacją rangu.

Czy range jaki dałem jest ok?

[table]ProPokerTools Omaha Hi Simulation
600,000 trials (Randomized)
board: J♣ K♣ T♦
[/table]
[table=head]Hand |Pot equity |Wins |Ties
Ac 3c 5c As|32.21% |193,221|48
Q9**, AQ**, KK**,TT**, JJ**|67.79% |406,731|48
[/table]

NA podstawie tego nie mam Equity na calla i jak już to bet/fold na flopie, może lepiej grać c/c?

P.S jak mam trzy karty z tego samego koloru, to czy to jest ss?:D

P.S2 przepraszam partaczy mi się symulacja equity (kopoiwałem po przez 2+2 forum button)

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
whiler

Siema,

Kopiuj przez "Deuces Cracked" wtedy wygląda dużo lepiej

Co do samego rangu, to nie musisz wpisywać **, wystarczy KK zamiast KK**.
Dodatkowo staraj się zamykać wszystko w jakimś określonym rangu preflop np.
(Q9, AQ, KK,TT, JJ):50%, do range dodałbym jeszcze jakieś Q high FD+para które daje mu OESD

pzdr

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Hej,

Preflop OOP bede to flat callowal, nie widze sensu sqzowania tak slabych AAxx bo bedzie nam sie ciezko z nimi gralo i nie bedziemy trafiac duzej ilosci boardow.

Na flopie cbetuje mocniej dlatego, ze:
- po raise i tak bede sie stackowal (zwiekszam folding equity)
- nikt tutaj nie da nam lajtowo akcji - zawsze to bedzie "for value"
- nawet semi blefy maja na nas dosc spoko equity (chce ograniczyc tego typu calle u villainow)
- byc moze uda mi sie wyrzucic tutaj u przeciwnika lepsze od mojej rece (KT, JT)
- chce zeby przeciwnicy placili z rekami typu para+oesd+fd
- pamietaj, ze blokujesz tutaj nut strita wiec przeciwnicy beda mieli wiecej kombinacji typu para+draw

Alternatywna opcja wg mnie bedzie tutaj zagranie x/raise - dlatego, ze po callu do beta bedziesz mial ciezkie decyzje na turnie i nie bedziesz w stanie okreslic swojego folding equity na blankach (czy "semi-blankach" - uzupelniajacych nizsze strity). Jednak zagrac tak moge vs agresywni przeciwnicy, ktorzy czesto beda stabowac takie boardy.

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

Hej, Dzięki Whiler, będę pamietać na przyszłość.
BTW dlaczego range dzielisz przez 50 procent?

Kejsper dzięki za ocenę.
Na plo rozegrałem dopiero 13k rąk i mam problem z rangem. W takich spotach przeważnie byłem dominowany i nie wiem czy to specyfika gry, mój tight image czy wariacja. Dlatego przypisałem mu ciasny range, na który mam 32% a aby było profitowo potrzebuję w okolicach 50% dlatego myślałem o bet/fold.

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Napisane przez Janosikgdy
Hej, Dzięki Whiler, będę pamietać na przyszłość.
BTW dlaczego range dzielisz przez 50 procent?

tutaj chodzi o to, ze bierzesz te rece z top 50% range'u. Jesli CO izoluje tutaj 30% rak to bierzesz top 30% range'u.

Napisane przez JanosikgdyNa plo rozegrałem dopiero 13k rąk i mam problem z rangem. W takich spotach przeważnie byłem dominowany i nie wiem czy to specyfika gry, mój tight image czy wariacja. Dlatego przypisałem mu ciasny range, na który mam 32% a aby było profitowo potrzebuję w okolicach 50% dlatego myślałem o bet/fold.

Dla mnie najwiekszym problemem w tym rozdaniu jest blad preflop dlatego, ze jak juz pewnie zauwazyles malo kto folduje do 3betow preflop i zeby grac je profitowo musisz miec rece, ktore trafiaja czesciej niz AA53ss gdzie przy trafieniu fd sam sobie zabierasz jednego outa a karty boczne nie beda czesto graly. Nie mialbym problemu z 3b sqzem reki typu AA87ss.

Twoje equity wynosi tam ok 32-33% a oddsy masz ok 31% na calla uderzajac ponizej 1/2 pota. Takze Twoj call bedzie tam break even. Jesli zabetujesz mocniej to dajesz sobie lepsze oddsy i mysle, ze nieznacznie zwiekszasz swoje folding eq (folduja rece typu KT, JT)

Odpowiedz
Cytat