Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AAQ9ds

7 Posty
7 Użytkownicy
1 Reakcje
1,033 Wyświetlenia
marciar1

Poker Stars, $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $3.84 (192 bb)
BB: $0.80 (40 bb)
UTG: $1.18 (59 bb)
MP: $3.27 (163.5 bb)
CO: $1.42 (71 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is SB with Q A 9 A
UTG calls $0.02, 2 folds, BTN raises to $0.09, Hero raises to $0.31, BB folds, UTG calls $0.29, BTN calls $0.22

Flop: ($0.95) 5 Q 6 (3 players)
Hero bets $0.74, UTG folds, BTN calls $0.74

Turn: ($2.43) 3 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.95 and is all-in, Hero calls $0.95

River: ($4.33) 2 (2 players, 1 is all-in)

To jest niby reg z moich stawek, z którym grałem na 3 stołach i na każdym po jego lewej.
4 spoty pod rząd go 3betowałem z asami, i 4 razy foldował po moim cbecie za 3/4 puli na kolorowym boardzie. I to jest ta kolejna ręka w której zrobiłem to samo. i moje pytanie jest takie czy mógł zafrac call flop i bet turn z: openendem, z jakąś parką bo seta dam u niego odrzucam bo po pierwsze zagrał by all in flop i b) miałem blockera, czy w większości przypadków będzie tutaj miał trafione flash drawy lub 45. lub coś czego ja nawet nie potrafię wymyślić.
Wg wydaje mi się, że powinienem wrzucić all in turn, albo zfoldować jego beta. Ale zagrałem tak bo stwierdziłem, że mógł po prostu nie wytrzymać, że cały czas go 3betuje.

BU; 38/31 fold 2 3bet; 20%
fold 2 cbet flop 33

Results:

Spoiler

$4.33 pot ($0.14 rake)
Final Board: 5 Q 6 3 2
Hero showed Q A 9 A and won $4.19 ($2.19 net)
BTN showed 8 7 7 9 and lost (-$2 net)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Janosikgdy

Ja to po prostu gram c/f na turnie. Nie ma co się levelować na tych stawkach bo to palenie kasy, tylko na ściąganiu value się skup :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
wiktorek

Na flopie zagrałbym cbeta za pot, turn x/f.

Odpowiedz
Cytat
smack91

flop imo albo pot/call albo c/f.
zależnie od dynamiki, ale w ciemno skłaniam się ku pierwszej opcji, spr jakoś 1,7, z utg <1. ship nie będzie błędem.

Odpowiedz
Cytat
kejsper

Hej,

Na flopie podstawa to zeby zabetowac za pot i minimalnie zmniejszyc SPR w turnie + maksymalizowac folding equity na flopie.

Ogolnie rzecz biorac mnostwo rak ma tam wystarczajaco duzo equity zeby Ciebie callowac, dla Ciebie w turnie oprocz Q i 1 A nie ma zadnych dobrych kart wiec chcesz:
- wyrzucic jak najwiecej rak przeciwnika
- nie podejmowac zadnych ciezkich decyzji na turnie

Jesli wrzucisz te 50bb na flopie to wg mnie czego bys nie zrobil na tym turnie nie ma takiego znaczenia. Ja bede to pewnie gral przez shove (zostaje nam 30bb w pocie 150+) wiec przez bet moge wyrzucic jakies tam equity w postaci Q3, Q+oesd, 6789 itd. Oczywiscie czesto masz tam 0% vs flush ale nic na to nie poradzisz... Jesli grasz check to najczesciej wszystkie te rece, ktore wymienilem zrealizuja sobie equity a nigdy nie beda blefowac (dlatego, ze vs Twoj flush maja 0% eq a vs jakas tam randomowa reka maja duzo outow i beda woleli przeczekac z nimi do rivera).

Po Twoim sizingu wydaje mi sie, ze decyzja jest duzo ciezsza - 50bb za Toba i nie spodziewam sie tam wielu blefow takze gralbym tight x/f.

pzdr

Odpowiedz
Cytat

95% Flop bym bil bo niezly Flop nawet. Przy duzym becie przeciwnik nawet jak bedzie mial 80% czasu to i tak dla nas ok bo popelnia bardzo duzy blad dobierajac do nich na Flopie

Odpowiedz
Cytat
MIStrZZZ

Imo to jest close miedzy czek/chuj-wie-co, albo pot/ship flop. Osobiscie mimo ze short bardzo pasywny to wolalbym zagrac czek i zaatakowac jakis dobry blankowy turn, a jesli button zaatakuje to ja odpuszczam, bo czesto tutaj nie bedziemy mieli tych ~40% zeby wsuwac flopa. Z drugiej strony SPR jest taki, ze szkoda tego nie wrzucac na flopie... tak jak pisze - bardzo close miedzy check decide i pot/ship flop, 3/4 na flopie to bezsens bo masz totalnie z dupy sytuacje na jakimkolwiek turnie i palisz hajs

Odpowiedz
Cytat