Skip to forum
Notifications
Clear all

AQQ9

15 Posts
7 Users
1 Reactions
4,256 Views
marciar1

Poker Stars, $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.22 (111 bb)
BB: $0.80 (40 bb)
UTG: $1.54 (77 bb)
MP: $0.64 (32 bb)
CO: $2.50 (125 bb)
Hero (BTN): $3.46 (173 bb)

Preflop: Hero is BTN with Q A 9 Q
UTG raises to $0.07, 2 folds, Hero calls $0.07, 2 folds

Flop: ($0.17) 3 K J (2 players)
UTG bets $0.16, Hero calls $0.16

Turn: ($0.49) 4 (2 players)
UTG bets $0.22, Hero calls $0.22

River: ($0.93) 3 (2 players)
UTG bets $0.90, Hero folds

hm fish bardzo agresywny 85/54 cbet flop/turn/river = 100/100/100

Wydaje mi się, że zagrałem to mega źle od początku do końca. call pre usprawiedliwiam tym, że blindy były bardzo bardzo tight bb i sb=14/10 i 20/10

i czy dobieranie do nienutsowego koloru na turnie było spoko?

Reply
14 replies
Janosikgdy

Hej, co do pf, czasem callne czasem foldne. Sam nie jestem pewien, ale na fisha wydaję mi się, że nie jest jakimś błędem call.

Co do pf może gram strasznie tight, ale ja to folduje na flopie, 2 parka, prawie żadnego back upu nie ma, masa drawów. W pule prawie nic nie zaangażowałem, więc wole dalej nie inwestować na niepewnym spocie

Reply
Pacx93

Na takiego fisha możesz to spokojnie grać poprzez 3bet preflop, i b/fold na F, jakby tylko callnął to na takim turnie bym zamykał oczy i potował ze względu na to, że może tu mieć ręce typu jakieś QT, Jx bez heartsów na które mamy spoko equity.

Reply
kejsper

Hej,

Pacx <3 na goscia 85/50 masz tam EASY 3bet for value ze swoja reka. I gram linie jaka sugeruje Pacx - cbet/fold flop i na turnie z dodatkowym equity POT/call.

Tak jak zagrales to klopotliwego spota masz na flopie i duzo bedzie zalezalo od przeciwnika. Czy jego pot cbet to jest standard (czy betuje tak zawsze?). Jak czesto bedziesz mial do czynienia z double barrelem w turnie? Z tego co piszesz przy jego 100/100/100 statach musisz to odpuscic na flopie - bo tylko na jakis 10-12 kartach mozesz callowac turny (backdoor flush draw + T non hearts i Q) czyli kontynuujesz cos pomiedzy 25-30% a to bedzie za malo zeby callowac pot beta na flopie. Ogolnie zasada jest taka, ze jesli przeciwnik uzywa takich sizingow z taka frekwencja to musisz wzmocnic swoj calling range zeby latwiej byloby Ci utrzymac sie w pocie do rivera i zebys nie palil pieniedzy liniami w stylu call pre, call flop, fold turn.

Pozniej Twoje rozegranie na turnie+riverze to standard. Jednak zdecydowanie AQQ to jest latwy 3bet na takiego gracza.

pzdr

Reply

Bezsensu ten pot/call na Turnie, a dokladnie pot bo sam call wiadomo nie. Fish tak samo wyrzuci do beta za 80% jak za pot.

Ja bym gral 3bet PF i bet flop for value. Na raise fold a na turnie po callu ja mam przycisk bet 76%

Reply
MIStrZZZ

Preflop 3bet, bo masz duza pzrewage equity, a jesli callujesz preflop to jak dla mnie well played poza foldem na river - tryliard drawow sie nie dobralo i masz tak naprawde calkiem niezle sd value, wiec jak dla mnie calkiem easy call. Call pre + call flop i ship turn tez jest opcja, na pewno bedziesz tam faworytem.

ahah przeczytalem komenatrze wyzej i wyglada na to, ze kazdy ma inna opinie xD moim zdaniem sa 3 dobre linie w tej sytuacji - najlepsza to 3bet pre i stackoff na flopie, kolejne to call call turn ship i call call call call river, wszystkie 3 sa spoko. Generalnie najgorsza linia to fold w ktorymkolwiek momencie w rozdaniu.

Reply
Pacx93

Mam nadzieję, że trollujesz z tym stackoffem na flopie jak i z 3x call, gdzie na random K jesteśmy sporo z tyłu nie mówiąc już o AK czy parce + fd.

Reply

dla mnie tez 3x call to spoko opcja wiec nie sadze ze to troll ;)

Reply
MIStrZZZ

pacx -> tak, jestesmy z tylu vs random K, vs set K jestesmy jeszcze bardziej do tylu, ale co to ma do rzeczy? :f_ugly:
3x call to jedno z lepszych rozwiazan zwlaszcza jesli mamy malego rolla - minimalizuje wariancje, a zdecydowanie czesciej jestesmy tam dobrzy niz nie, wiec bdb linia

Reply
Pacx93

To ma do rzeczy, że na PLO2 nie ma sensu grać spotów w ten sposób jeszcze vs fish. Tam nie robi się winnings poprzez takie bluffctache tylko poprzez valuebetowanie i dobre rozgrywanie swojego equity.

Reply
MIStrZZZ

Co to ma do rzeczy? Chcesz mi powiedziec, ze callowanie 3 streetow jest słabe, mimo ze mamy reke, ktora przyniesie nam oplacalny call tylko dlatego, ze gramy PLO2?

Reply
Pacx93

Oczywiście, żę callowanie 3 streetów na fisha na PLO2 nie mając ręki jest słabe. Jakbym widział ze 2-3 showdowny, że typ potrafi tak zagrać jakieś air to można by tu rozważyć taką linię, tylko po co sobie stwarzać problemy postflop na limicie gdzie solidna gra, solidna, a nie fancy playe robią Ci winrate?

Reply
MIStrZZZ

Przeciez powiedzial, ze koles ma 100% 3 barrel, wiec jak mozesz pisac, ze on tam nie ma air? Na kazdych stawkach solidna gra robi winrate, ale mozna miec 10 a nie 2bb/100.

Reply
Pacx93

A próbka jaka, 20 rąk? równie dobrze mógło mu przyżreć. Nie piszę, że nie ma air, bo jakby to była próbka 500 rozdań to jeszcze spoko, ale po co pakować się w takie spoty? Ja nie wiem. :f_drink:

Reply
MIStrZZZ

Jest tutaj gdzies napisane, ze mamy na niego 20 rak? To nie jest zadne tlumaczenie, ze sie nie pakujesz w "takie" spoty. Jesli foldujesz postflop majac oplacalnego calla to lepiej sfolduj pre. Po co tracic dodatkowe XX bb?

Reply