Skip to forum
Notifications
Clear all

JT94ds

3 Posts
3 Users
0 Reactions
2,962 Views
marciar1

Na razie głównie skupiam się na grze pre flop, wszyscy unk, gra zoom. Wydaje mi się, że raise w takiego limpera jest ok.
Na flopie myślę, że zabetuje by zabrać pota, po r/c zagram f/ c/f. Bo słaby kolor bedzie się stackował sprawdzał a wysoki bił.

Poker Stars $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Hi - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $3.66
SB: $2.53
BB: $2.00
UTG: $0.80
Hero (MP): $1.97
CO: $1.21

Pre Flop: ($0.03) Hero is MP with T♠ 9♥ 4♠ J♥
UTG calls $0.02, Hero raises to $0.06, 1 fold, BTN calls $0.06, 3 folds

Flop: ($0.17) Q♣ 9♣ K♣ (2 players)
Hero bets $0.10, BTN calls $0.10

Turn: ($0.37) 4♥ (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.21, Hero folds

Reply
2 replies
kejsper

Hej,

Preflop standard.

Na flopie bez jakis nadzwyczajnych readow bede zazwyczaj gral check/call. Nie widze tutaj za bardzo przed czym mialbym sie bronic a jest sporo rak, ktore z minimalnym equity beda nas blefowac. Jesli spojrzysz jak rozklada sie Twoje equity to vs flush masz 0%, vs 2 pary masz bardzo dobre equity a sety nie maja u Ciebie za bardzo implied oddsow wiec tez nie musisz sie ich obawiac. Dodatkowo mozesz dostac jakies staby od totalnego air, ktory ma na Ciebie 0-10% (tp, blockery, itd) a wydaje mi sie, ze latwiej bedzie dostac value od 2 par w turnie i riverze niz flopie i turnie.

Nie musze sie tutaj tez obawiac braku balansu bo nie betuje w tym spocie wszystkich swoich flushow (nie mam z nimi 3 streetow value) choc wiadomo, ze capujesz tutaj swoj range - jednak na plo2 nie powinno to miec ZADNEGO znaczenia :)

pzdr

Reply
MIStrZZZ

Preflop zdecydowanie za pot zeby pozwolic sfoldowac CO i BU. Na flopie czek, nie uwazam zeby ten bet mial jakikolwiek sens - nie blokujesz flush drawa, a jak zabetuje to mozesz raz callnac. Jesli zagra czek to grasz bet turn.

Reply