Skip to forum
Notifications
Clear all

K942ds

9 Posts
6 Users
0 Reactions
1,875 Views
marciar1

Poker Stars $0.01/$0.02 Pot Limit Omaha Hi - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $1.58
SB: $2.24
Hero (BB): $1.94
UTG: $1.10
MP: $2.03
CO: $4.37

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with K♣ 4♣ 3♠ 9♠
UTG raises to $0.06, 1 fold, CO calls $0.06, BTN calls $0.06, SB calls $0.05, Hero calls $0.04

Flop: ($0.30) 2♦ 3♥ A♠ (5 players)
SB checks, Hero checks, UTG checks, CO checks, BTN checks

Turn: ($0.30) 3♦ (5 players)
SB checks, Hero bets $0.18, UTG folds, CO folds, BTN folds, SB folds

Pf: zdecydowałem się na call, wydaje mi się ze ta ręka ma fajną szansę przy takim dołożeniu do takiej puli

t: z tripsem zdecywoałem się na limp, myślę ze fajnie uda mi się ze stealować tą pule

Reply
8 replies
smack91

lead*

wp imo.

Reply
kejsper

Hej,

Preflop decyzja standardowa. Swietne oddsy, reka grywalna.

Szkoda, ze nie piszesz wiele o przeciwnikach bo od tego zdecydowanie zalezalaby moja linia na flopie. Sa dwa rodzaje przeciwnikow - Ci, ktorzy duzo cbetuja i Ci, ktorzy cbetuja malo/srednio. W przypadku overcbetujacych graczy bede tam gral check (spodziewam sie cbeta od wiekszosc Axxx otwierajacych z UTG) a jesli grasz z pasywnymi graczami to wole leadowac flop zeby dostawac value od rak, ktore nie maja wiele equity na Ciebie.

Na turnie lead obowiazkowy - dostajesz value od Ax, fd, itd.

pzdr

Reply
Janosikgdy

Hej,
Nie rozumiem dlaczego na flopie powinniśmy grać bet lub check. Jabym yo gral check, fold. Mamy multipota z gutshotem i drugą parą. na beta, będziemy często behind, a sami betując nie wywalimy lepszych od nas rąk. Czy mógłbyś to wytłumaczyć, bo czuje ze czegos nie rozumiem:f_eek:

Reply
Pacx93

Oczywiście, że zrzucisz lepsze ręce, każda goła parka od 44 wzwyż jest od Ciebie lepsza, a betując tutaj jest duża szansa, że ktoś to zrzuci.

Reply
Janosikgdy

Napisane przez Pacx93
Oczywiście, że zrzucisz lepsze ręce, każda goła parka od 44 wzwyż jest od Ciebie lepsza, a betując tutaj jest duża szansa, że ktoś to zrzuci.

Ok masz rację. Bardziej miałem na myśli, że w takim multipocie, w 80% przypadków, ktoś będzie miał A, i wątpie aby na flopie zrzucił, najprawdopodobniej trzeba byłoby walić 3 streety, co dla mnie z tą ręką wydaję się marginalne.

Reply
kejsper

Napisane przez Janosikgdy
Hej,
Nie rozumiem dlaczego na flopie powinniśmy grać bet lub check. Jabym yo gral check, fold. Mamy multipota z gutshotem i drugą parą. na beta, będziemy często behind, a sami betując nie wywalimy lepszych od nas rąk. Czy mógłbyś to wytłumaczyć, bo czuje ze czegos nie rozumiem:f_eek:

Dlatego gramy check albo bet bo misreadnalem reke ;) myslalem, ze mamy strita :) Oczywiscie na flopie gram check/fold a na turnie donkuje.

Jesli chodzi o wyrzucanie lepszych rak to Pacx ma racje - wyrzucisz sporo lepszych rak ale wydaje mi sie, ze w takim multiwayu nie masz mimo wszystko zadnego folding equity (nie spodziewam sie, ze ktokolwiek na plo2 zrzuci TP w tym spocie).

Sorry za zamieszanie!

pzdr

Reply
Pacx93

Napisane przez Janosikgdy

Napisane przez Pacx93

Ok masz rację. Bardziej miałem na myśli, że w takim multipocie, w 80% przypadków, ktoś będzie miał A, i wątpie aby na flopie zrzucił, najprawdopodobniej trzeba byłoby walić 3 streety, co dla mnie z tą ręką wydaję się marginalne.

Też tu gram x/fold oczywiście, ale zawsze betem wyrzucisz coś lepszego :D

Reply
MIStrZZZ

mega standardowe rozegranie reki, na turnie masz niemal zawzse najsilniejsza reke, a w przypadku calla gram dalej bet na river - sizing w zaleznosci od tego jak duzy fish jest przeciwnikiem, liczymy na call od slabszej 3, albo AK

Reply