Skip to forum
Notifications
Clear all

TK98ds

5 Posts
2 Users
1 Reactions
1,164 Views
CzarnaOwca82

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Omaha Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $8.85 (88.5 bb)
BB: $10 (100 bb)
UTG: $8.79 (87.9 bb)
MP: $10.39 (103.9 bb)
CO: $10 (100 bb)
Hero (BTN): $28.23 (282.3 bb)

Preflop: Hero is BTN with T K 9 8
2 folds, CO raises to $0.35, Hero calls $0.35, SB folds, BB calls $0.25

Flop: ($1.10) 6 A 5 (3 players)
BB checks, CO bets $0.80, Hero calls $0.80, BB folds

Turn: ($2.70) Q (2 players)
CO bets $2.10, Hero calls $2.10

River: ($6.90) A (2 players)
CO bets $3.70, Hero folds

Results:

Spoiler

$6.90 pot ($0.29 rake)
Final Board: 6 A 5 Q A
CO mucked and won $6.61 ($3.36 net)
Hero mucked T K 9 8 and lost (-$3.25 net)

Witam.
Nie bede za bardzo sie rozpisywal bo mam na goscia 70 rak.open z co ma 55%.czy ja tutaj powinienem raisowac ten sec barrel i dazyc do stackowania czy rozegrac to pasywnie i przy tym riverze,moim zdaniem najgorszym z mozliwych pasowac tai jak zrobilem
Pozdro

Reply
4 replies
kejsper

Hej,

Zaczalbym od decyzji preflop gdzie otwiera CO z bardzo szerokim rangem. Ty masz dobra reke double suited reke ale bez nutsowego potencjalu. W takim przypadku wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz tutaj izolowac slabszego przeciwnika poprzez 3bet. Nie za bardzo chcesz zeby sb i bb dolaczyli tutaj bo postflop Twoja relatywna pozycja bedzie nieciekawa (zaraz po preflop agresorze, za soba bedziesz mial 2 graczy). Plusem 3beta jest tutaj tez to, ze w spocie air vs air na flopie najczesciej bedziesz wygrywal Ty jako 3bettor (boardy Axx, sparowane, itd). Dlatego dla mnie tutaj najlepszym zagraniem jest 3bet.

Tak jak zagrales preflop: Masz pot 3way trafiasz gut shota i 2x bdfd. Wydaje mi sie, ze bez zadnych dodatkowych readow w pocie HU float nigdy nie bedzie tam dobry. Reka ta jest zdecydowanie za slaba zeby grac z nia call. Jedyna opcja to raise albo fold. Jednak pytanie powstaje - czy majac jeszcze za soba jednego gracza mozesz zagrac tam raise. Wedlug mnie nie mozesz dlatego, ze zbyt czesto dojdzie do sytuacji takiej:
- BB obudzi sie z mocna i zagra cold call/raise
- dostaniesz raise od przeciwnika z CO dlatego, ze w 3way pocie jego cbetting range powinien byc w miare mocny (nie moze cbetowac z taka czestotliwoscia jak w pocie HU)

Jeszcze wyjasniajac dlaczego nie mozesz zagrac call na flopie - ponownie wystawiasz sie na raise ze strony BB i masz reke, ktora ma bardzo malo equity (4 outy). Oczywiscie - na polowie kart w turnie mozesz grac call ponownie ale pamietaj, ze Twoje flush drawy nie sa nutsowe wiec niesie to ze soba ryzyko reverse implied oddsow.

Takze dla mnie fold flop jest najlepszym zagraniem.

Po popelnieniu dwoch bledow preflop i na flopie musisz callowac turn dlatego, ze Twoje outy nie sa obvious i bedziesz mial na nich spore implied oddsy.

River zagrany imo poprawnie. Na niskich stawkach nie spodziewam sie tam barrela od slabszej reki niz nasza.

pzdr

Reply
CzarnaOwca82

Dzieki za ocene.nie mialem czasu wczesniej sie odniesc.

Czyli generalnie gramy tam 3bet fold?
Mnie generalnie nie do konca podoba sie 3bet bo mamy opcje stritowe,blokujemy dwa flushe.ja nie chce tam grac 3bet fold,cce zobaczyc flopa jak najtaniej zeby pozniej podjac decyzje co dalej robic.
Druga sprawa tak jak napisales ze 3betjac zniechecamy do gry blindy ktore w wiekszosci przypadkow beda foldowaly a po moim callu maja dobre oddsy do dolozenja i zobaczenia flopa z prawie any two.
Musze zacza wiecej 3 betowac podobne rece i zobaczyc jak gracze reaguja na to i jak wychodze na tym.
Tam 4bet w sumie dostane tylko od pary asow i dobrych kroli.
Generalnie musze popracowac z equilabem i wyciagnac wnioski ze swojej gry,poobserwowac jak gracze reaguja na 3 bety

Reply
kejsper

nie bedziesz foldowal do 4b - zrob sobie symulacje jak wyglada Twoje equity vs AA (AKK blokujesz) i bedziesz mial tam ok call.

Jesli chodzi o "zniechecenie" blindow to masz reke, ktora nie bedzie Tworzyla tak wielu nutsowych ukladow wiec wolisz ja grac w pocie HU niz w 4wayu stad ten 3bet i izolacja przeciwnika z CO.

Reply
CzarnaOwca82

dzieki za rady odnisnie tego rozdania i rozegran preflop,wcielone w zycie i przynosi efekty.:f_drink:
Pozdrawiam

Reply