Bardzo chętnie, ale tak jak wydedukował Lynx33 jestem dopiero w I akcie inferno i nie mam dostępu do tych poziomów.
Btw do tej pory jechałem właściwie 100% single player i nie znam się na grze w grupie. Czy jest jakaś różnica w spadających itemach jeśli się gra w grupie, bądź solo? Czy chodzi po prostu o fun z gry z kumplami, a w grze nic się nie zmienia (poza siłą mobków)?
Gra w grupie na inferno była do niedawna bardzo słabym pomysłem (pomijam sytuację w której masz zgrany team i komunikację głosową bo wtedy możesz chainować stuny i robić masę innych rzeczy pozwalających na uzyskanie edge) bo poza ilością HP mobów zwiększał się również ich dmg co sprawiało, że posiadanie tanka w teamie nie dawało żadnej przewagi (nawet z chorym gear był 1-2 shotowany). Blizzard fixnął to w jednym z ostatnich patchy i teraz moby w grze grupowej nie zadają więcej dmg.
Jeśli chodzi o loot to dropuje dla każdego osobno co oznacza do 4x tyle itemów co grając single. Jeśli grasz ze znajomymi to możesz liczyć, że w ramach dżentelmeńskiej umowy/ciepłych uczuć etc. barb z grupy szipnie Ci kick-ass różdżkę jeśli grasz wizem. W public games ode mnie też byś taką różdżkę dostał ale zwykle ktoś kto dostaje nieprzydatny dla niego dobry item linkuje go na party czacie i możesz taki przedmiot dostać od niego za złoto (pewnie nieco albo nawet o wiele taniej niż w AH). Poza tym łatwiej nabijać nephalem valor stacki (nawet jak jesteś w mieście/nie żyjesz gdy team zabije rare/elite packa to dostaniesz stack) i jeśli ktoś woli grać w grupie to ma więcej funu. Ponadto jeśli jesteś trochę za słaby by robić np. butcher runa samemu to możesz spróbować znaleźć grę w której biegają psychopaci z >1k dps one handerami i pozwolić im się przewieźć w charakterze współpracującego z nimi turysty
galer (jak dojdziesz pograsz a2-a3 to sie będziesz z tego śmiał z tego porównania ;d), przeszedł NL2, NL5, NL10, wchodzi powoli na NL25 i myśli, że na midstakes będzie równie łatwo ;d
W grupie przede wszystkim potwory są 2x silniejsze (więcej hp, dmg chyba też), przez co jak na inferno trafiasz na nieogarniętą grupę to tylko się wk****asz co oni odstawiają... A pomysłowość ludzka nie zna granic, ot chociażby spotkałem barba co zamiast stanąć w choke poincie to biegal/ przeskakiwał potworom na plecy dzieki czemu one biegły na wizzów i demon hunterów. I wiele innych, ale to zobaczysz. Magic find z tego co wyczytałem jest sumowany od wszystkich i dzielony na wszystkich grajków. No i przede wszystkim gra się po prostu inaczej, bo czasami mobki gonią Twój team a nie Ciebie ;d to ciężko opisać, dołącz się do jakiejś gry i popróbuj.
Napisane przez preludiumm
Magic find z tego co wyczytałem jest sumowany od wszystkich i dzielony na wszystkich grajków.
Na 100% pewien nie jestem ale to niemal na pewno nieprawda. Zresztą gdyby była to prawda to prowadziłaby do masy kwaśnych sytuacji, exploitów (nie mechanicznych tylko takich zwykłych... ludzkich
) etc. więc poza researchem, który zrobiłem kiedyś tam logika również pozwala domniemywać że mam rację:)
EDIT:
Jednak Dusia blefuje a January ma rację. To co napisał preludiumm jest prawdą. Ale gupio imo.
gupio napisał czy gupio jest? ;d
W sumie bez sensu, bo skoro drop jest indywidualny to i mf powinien być zliczany indywidualnie, no ale gierka w paru kwestiach jest po prostu wciąż nieprzemyślana.
gupio napisał czy gupio jest? ;dW sumie bez sensu, bo skoro drop jest indywidualny to i mf powinien być zliczany indywidualnie, no ale gierka w paru kwestiach jest po prostu wciąż nieprzemyślana.
Gupio jest obv:) Mój reasoning jest taki sam jak Twój w tym względzie.
szkoda, że do tego azmodana nie dojdzie :C
miał tam jakis gear w którym do niego doszedł ale go nie mógł ubić, po czym kupił sprzęt za 100k w którym do azmodana nie dojdzie ale bedzie mógł go zabić
czy tylko mi cos tu nie pasuje?
szkoda, że do tego azmodana nie dojdzie :C
Dlaczego ma nie dojsc ? Typ pokazuje jak poprawnie gearowac dh (czyli max dex, staty typu vit i resy olewamy) dodatkowo wykorzystujac tak mizerne fundusze. Nie wyszedl mu jakis super dps, ale za taka cene w jakiej chcial sie miescic nie znajdzie sie itemow z as i +% crit dmg ani as i crit chance. No i bron jest najwiekszym boostem do dpsu, a wiadomo co dostanie sie za 10 k ...
Overall z tych funduszy ktore przeznaczyl wyciagnal max co mogl, a pozatym na niektore elite / champion packi nie pomoze nawet 300k dps i dh bedzie je musial poprostu omijac. (odbicie + szybkosc + niezniszczalne slugi anyone ?)
ja dzisiaj opchnąłem kusze za 100 euro
12xx dmg
8% dmg vs elites
100vita
25 ias
40 dexa
Reszte eq też wystawiłem, narazie mam bida na natalya mark za 40 euro, ceny spadną po patchu BARDZO SZYBKO więc żal tego nie spieniężyć tymbardziej że za całe eq dostnae coś w okolicach 300-400 euro, miałem dh na 130k dmg dps, 40k hp, 550@ resow, ogólnie tankował prawie wszystko przez 1 hit w a3.
@ hellYeahEnT
Jaki sens widziales w budowaniu dh pod vit i resy? Co daje przezycie 1 hita, jesli nie majac dyscypliny i tak zaraz bedziesz martwy ? Cala przezywalnosc dh bazuje na umietejnym uzywaniu smoke screena i unikaniu atakow, nie widze jakiegokolwiek sensu budowania tank statow jesli zamiast tego mozna miec wiecej dps.
hehe jak 2tyg po wyjściu diablo, czyli już po nerfie ss ubiłem beliala na inf mając 8k hp bo nie widziałem większego sensu stakowania ressów
ale są dwie szkoły ^_^
No ja gram tak samo, mam 8k hp i farmie akt3 i akt4. Nie widze najmniejszego sensu w stackowaniu hp i ressow jako dh
Ja odpowiem za Enta, bo razem z nim trochę ciupałem w d3, z tego co pamiętam to miał on 120k dps, 550 resów i 35k hp, do tego 49 discipline, bo z quivera i setowego natalyi, wiec nei dość że na takim dh, mam bardzo podobnego, przeżywało się przed patchem 2 hity, to dps tez był dobry, a reflect dmg nie był jakimś OP affixem, teraz po patchu to sobie stoje i nawet laserki mnie smyrają :D.
jak wygląda ścieżka:
BN > Paypal > Bank (w zżeraniu % - dajmy na to, ze na rmah sprzedaliśmy za 100e)
Opłaca się podpinać netellera jako kartę? (czy w ogóle można?)
O dzięki wielkie za zmniejszenie atack speeda
:ayfkm:
30% mniej dpsa mam ![]()
btw. pozdro tym co mają po 8k hp i są na jednego hita
powodzenia przy naprawianiu staffu