Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fix-Cafe

16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
682.9 K Wyświetlenia
brommy

Napisane przez damianol2

dlaczego FIX?

Kiedy bylem tabula rasa w tej dziedzinie zasugerowałem się faktem mniejszej przegranej, mniejszego ryzyka. :facepalm:

Dziś już wiem, że wygląda to duuuużo inaczej :D Decyzji jednak nie żałuję.

HEHE też myślałem, że porażki asów będą mniej kosztowne, a wahania bankrolla małe :D ale prócz tego dodatkowo dochodził fakt, że FIX jest bardziej matematyczny, więc gdzie lepiej odnajdzie się osoba mająca ścisły umysł :D

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A co to za problem jak za bardzo idzie że aż strach grać. 89$ +. :D Godzinna sesyjka. Bo ja kończę, a to chyba źle.

Odpowiedz
Cytat
tresor123

fixed sreberko wpisuje swój pościk mały w spam temacie,

czemu fixed? no nie wiem jakoś tak mi spasował i został do tej pory, ale ostatnio mamy lekko nie po drodze i nie wiem czy nie zdradzę fixa z czymś innym.

Odpowiedz
Cytat
eSGe

Napisane przez Byqu

Napisane przez piotereczek

a tak w ogule to słaby spam w tym kafe :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

Trzeba mazaqa na fixa przerzucić :D

Zróbmy mu sponsorowanego rolla na fixa aby rozruszal fix kafe :D

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Ostatnio sobie NLa trochę pograłem, 4 fun, po wtopieniu 1/5 części rolla na 0,5/1

Ale tam się fajnie gra na mikro, od fiszów od razu odbierasz całe stacki, nikt do Rivera nie dochodzi z acehighami i nie łapie zabłąkanych TP, nikt nie łapie run run fsdrawów czy gutshotów,

grając po 2-3h udało mi się 20BI na NL10 wygrindować, dzięki umiejętnościom tylko z fiksa, ale widać to bardzo ładnie, fix bardziej skomplikowany niż NL

Odpowiedz
Cytat

A ja dzisiaj na + na razie . 40$.

Nie zwalniaj! _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Jak Ci idzie Damian. Ja teraz pograłem dla zabawy i rozluźnienia i mnie zlali na 0,25/0,5 i spadłem do 82$ na +. Zaczynam ostro grindować . CEL platyna na P*.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Napisane przez eSGe

Kładę łapę na side pocie tego rolla bo nie mam za co grać po alko a przestały bawić mnie wtopy po kilkadziesiąt BB grając z gilem zwisającym z nosa do kostek.

Dlaczego Fix ? Bo trzęsę dupą jak mam wsadzić buy- ina na high stakes enela. A tak serio imo bardziej ciekawsza gierka w porównaniu z NL

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez chudyand1

Napisane przez eSGe

Kładę łapę na side pocie tego rolla bo nie mam za co grać po alko a przestały bawić mnie wtopy po kilkadziesiąt BB grając z gilem zwisającym z nosa do kostek.

sarkastyczny jak zwykle :D

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

scoopnąłem wczoraj Esther Rossi pulę po 3 capach w S/8 i uciekłem spać :f_pleased:
bo nie ten limit.... :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

O nie nie. Ja jestem grzeczny nie było w tym ani odrobiny sarkazmu. Tru story bro trzeba było posiedzieć ze mną przy stoliku dzisiaj easy money for u ;)

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez chudyand1
O nie nie. Ja jestem grzeczny nie było w tym ani odrobiny sarkazmu. Tru story bro trzeba było posiedzieć ze mną przy stoliku dzisiaj easy money for u ;)

.

Odpowiedz
Cytat

Jak Ci idzie

Od soboty grypa + łózko + antybiotyki. Człowiek się przyzwyczaił do -10 C - 15 C a tu dwa dni odwilży i po zabawie. Niedługo wracam na stoły!

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Full Tilt Limit Hold'em, $0.50 BB (5 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is MP with A, A
BB raises, UTG 3-bets, Hero caps, 2 folds, BB calls, UTG calls

Flop: (13 SB) 6, 10, 7 (3 players)
BB checks, UTG bets, Hero raises, BB calls, UTG 3-bets, Hero caps, BB calls, UTG calls

Turn: (12.5 BB) 4 (3 players)
BB checks, UTG checks, Hero bets, BB calls, UTG calls

River: (15.5 BB) J (3 players)
BB bets, UTG calls, Hero calls

Total pot: $9.25 (18.5 BB) | Rake: $0.45

Results:
BB had 10, J (two pair, Jacks and tens).
UTG had K, K (one pair, Kings).
Hero had A, A (one pair, Aces).
Outcome: BB won $8.80

:facepalm: :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
tresor123

może ja jestem niedoedukowany, ale dlaczego pierwszy decyzje przed flopem podejmował BB ?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

NH!

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Trzeba rozreklamować trochę ten wątek. ?( Ja tu będę zaglądał , bo mam nocki w tym tygodniu. Niecierpie ich. No, ale jak się człoweik nie uczył to tak ma. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
brommy

Tigerek73 Co do Twojej sygnaturki to słyszałem to w innej wersji:
"Życie jest jak dziwka, ze wszystkim się pier~"

Edit: Co do rozreklamowania tego forum to chyba jestem jednak za tym, aby to było mniejsze grono sensownych ludzi niż masówka z kilkoma idiotami.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez tresor123
może ja jestem niedoedukowany, ale dlaczego pierwszy decyzje przed flopem podejmował BB ?

Pokerhand converter ssie, i robi błędy przy przerabianiu rąk, i pokazuje takie różne rzeczy ale za to oddaje sens rozdania

Odpowiedz
Cytat
ewran

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$2/$4 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is SB with Q:s, Q:h.
MP2 folds, MP3 raises, CO 3-Bets, BU folds, Hero caps, BB calls, MP3 calls, CO calls.

Flop: (16 SB) 4:s, 3:s, 7:d (4 players)
Hero bets, BB calls, MP3 raises, CO 3-Bets, Hero caps, BB folds, MP3 calls, CO calls.

Turn: (14.5 BB) Q:c (3 players)
Hero bets, MP3 calls, CO raises, Hero 3-Bets, MP3 calls, CO caps, Hero calls, MP3 calls.

River: (26.5 BB) 2:h (3 players)
Hero bets, MP3 folds, CO raises, Hero 3-Bets, CO calls.

Final Pot: 32.5 BB.
Results follow:

Hero shows three of a kind, queens(Q:s Q:h).
CO shows three of a kind, sevens(7:c 7:s).

Hero wins with three of a kind, queens(Q:s Q:h).

?( ?( ?(

Odpowiedz
Cytat