Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
683.1 K Wyświetlenia
RubinPlayer

Ale tu pusto ostatnio :rage:
Trza coś wrzucić. Mam nadzieję że Pazurrr jest na wakacjach bo nie
mam pojęcia czy dobrze rozegrane.
Ale fajne rozdanko.

IPoker, $0.05/$0.10 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is SB with J T
UTG calls, MP calls, CO calls, BTN calls, Hero completes, BB checks

Flop: (6 SB) A K Q (6 players)
Hero checks, BB bets, UTG calls, MP calls, 2 folds, Hero raises, BB calls, UTG folds, MP calls

Turn: (6.5 BB) 9 (3 players)
Hero bets, BB folds, MP calls

River: (8.5 BB) Q (2 players)
Hero bets, MP calls

Results:

Spoiler

10.5 BB pot (0.4 BB rake)
Final Board: A K Q 9 Q
Hero mucked J T and won 10.1 BB (6.6 BB net)
MP showed 7 8 and lost (-3.5 BB net)

A to ten sam gostek co w powyższym rozdaniu callował mnie do sd.

IPoker, $0.05/$0.10 Limit Hold'em Cash, 5 Players

Preflop: Hero is BTN with A J
MP calls, CO folds, Hero raises, SB folds, BB calls, MP calls

Flop: (6.4 SB) J 6 Q (3 players)
BB checks, MP checks, Hero bets, BB folds, MP calls

Turn: (4.2 BB) 4 (2 players)
MP checks, Hero bets, MP calls

River: (6.2 BB) J (2 players)
MP checks, Hero bets, MP calls

Results:

Spoiler

8.2 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: J 6 Q 4 J
MP showed 4 A and lost (-3.5 BB net)
Hero mucked A J and won 7.9 BB (4.4 BB net)

A to ruski nit kontra niemiecki wieloryb :D :D
Ruskowi po tym rozdaniu puściły nerwy i zaczął na czacie wyzywać niemca od debili :D :facepalm:

IPoker, $0.05/$0.10 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is MP with 6 J
UTG raises, 2 folds, BTN calls, SB calls, BB calls

Flop: (8 SB) Q 8 5 (4 players)
SB checks, BB checks, UTG bets, BTN calls, SB raises, BB folds, UTG 3-bets, BTN calls, SB calls

Turn: (8.5 BB) 2 (3 players)
SB checks, UTG bets, BTN calls, SB folds

River: (10.5 BB) 3 (2 players)
UTG bets, BTN raises, UTG calls

Results:

Spoiler

14.5 BB pot (0.4 BB rake)
Final Board: Q 8 5 2 3
UTG showed K K and lost (-5.5 BB net)
BTN showed 3 3 and won 14.1 BB (8.6 BB net)

Odpowiedz
Cytat
szpaq2

Napisz co myślałeś na temat tych rozdań. Co się w twojej głowie mieściło.
1 moim zdaniem są błędy 2 okej w 3 cie nie ma.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

szpaq2 nie wstawiłem tych rozdań do oceny, tylko dla fanu i jako ciekawostkę.
W trzecim mnie nie ma, ale napisałem o co chodzi :)
W pierwszym powinienem na flopie zrobić call i po otrzymaniu nutsowego koloru zagrać na turnie czek/reise.
I potem bet river.
Tak uważam.

Ale przyznaje że kiedy na flopie z całym stolikiem fiszy zobaczyłem strita królewskiego z drawem do nutsowego koloru to stwierdziłem że chyba się pochlastam jak mi któryś dozbiera teraz fulla, albo ma kolor i ja nie dozbieram a strit będzie nic nie wart.
Wiec walnąłem czek/reise żeby zobaczyć co się stanie. Ilu zostanie w rozdaniu i czy ktoś nie walnie 3-beta.
A bet na turnie wypłoszył resztę :facepalm:

Nie było to optymalne, ale zdaję sobie sprawę z tego i następnym razem postaram się poprawić.
Obiecuję :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Napisane przez Pazurrr
Wydaje mi się, że autor nie rozumie jednej rzeczy - poker, to wbrew pozorom gra umysłowa. Wydaje mi się, że autor sądzi inaczej, że to głównie gamblerka, spamując gdzie się da na przemian bingo- i lotto-pokerem :D
Można i tak. Obym takich miał jak najwięcej na swoich limitach :)
Pozdrawiam

Witam Pazurrrra :D
A jednak przeglądasz forum regularnie :)
Odpiszę Ci tutaj żeby nie spamować już oceny rozdań.
Widzisz drogi Pazurze, masz rację i zarazem jej nie masz :) A dokładniej mówiąc, po prostu mnie nie znasz.
Jestem kiepski w pokera i to bardzo. To prawda.
Ale ja nie mam kiedy się uczyć. Ja często nie mogę nawet 1 godziny posiedzieć spokojnie przy kompie.
A kiedy już mogę to nawet nie wiem za co mam się pierwsze zabrać.

W obecnej chwili mogę uczyć się jedynie w pracy. I grać też. Połowę rozdań które zrobiłem w Czerwcu na iPoker na limitach 2/4 i 5/10 centów, rozegrałem w pracy na netbooku :facepalm:
Normalnie staram się tego nie robić, bo skupienie żadne, netbook ma kiepskie parametry, nie ma huda i w ogóle sam się chyba domyślasz.
Ale dzięki tym paru dniom gdzie trochę pograłem, zachowałem srebro i dostęp chociaż do części materiałów szkoleniowych.

Po powrocie z pracy, staram się tylko wrzucić rozdania na stacjonarkę do triala HM2 i zobaczyć co i jak poszło. Wstawienie rozdania na forum z hm-a zajmuje raptem parę kliknięć. I to często robię też na raty, tzn. w trakcie wykonywania innych moich obowiązków.
W takich warunkach raczej nie da się spokojnie przeczytać artykułu nie wspominając już o zapamiętaniu z niego czegokolwiek :(

Druga sprawa która może zakłamywać mój obraz, to zmiana taktyki wstawiania rozdań.
Zamiast wstawiać te które uważam za najlepiej rozegrane (większość początkujących tak robi nawet podświadomie) żeby usłyszeć potwierdzenie że jest ok lub ewentualne małe poprawki. To ja wstawiam te bardzo kiepskie.

A co do tych wstawianych gdzie popadnie. No wiesz. Ostatnio jest tu tak nudno i drętko na fixowym forum i blogach że chciałem ożywić trochę te tematy. A przy moim volume pamiętam takie dziwne rozdania nawet przez tydzień. Więc znalezienie i wstawienie takiego na forum to mniej niż 5 minut po tym jak postawiłem sobie system na wirtualnym dysku z trialem hm2.

Jednak zapewniam Cię że na ile potrafię to na tyle staram się poprawiać grę.
I chyba nie jest tak źle bo od ostatniej Twojej reprymendy mój wr na iPoker na 0,02/0,04E wynosi 9 BB/100. Co prawda próbka malutka, ale zawsze coś.

Ostatnio widzę że niektórzy(nie dotyczy się Ciebie) nawet wkurzają się że PS robi jakieś quizy czy testy. Chyba zapanowała moda na grobowo nudną atmosferę.

Ja mam dobijające i dołujące życie codzienne i chociaż na forum mogę się trochę powygłupiać i rozerwać.

Ale bez obaw. Wszyscy których wkurzają moje rozdania czy luźne posty odpoczną teraz ode mnie.
Chcę rozpocząć czelendż, który przy moich możliwościach potrwa pewnie z pół roku albo i dłużej. Obym tylko skończył go przed końcem obecnej budowy na której pracuję.
Więc z postami ograniczę się głównie do mojego bloga i ewentualnie czelendżu.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich fixowców i powodzenia przy stolikach.
:milord:

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Rubin ... nie stresuj się .. nie tylko ty jesteś w niedoczasie. Ja ostatnio kompletnie na nic nie mam czasu. Mój plan wykonania SE na razie jest w fazie marzeń, bo nie mam kiedy robić volume, ale to się zmieni. Ostatnio siedzę tylko na 4-ech stołach i widzę ogromną zmianę w skupieniu.. chyba nie należy do tych co masakrują 12+ stołów na raz. Będzie lepiej ... bo każdy w ten czy inny sposób robi postępy, jeden szybciej, drugi wolniej. Poza tym trzeba pamiętać, że robimy to głównie dla przyjemności, a że przy okazji jakiś tam profit jest i można nawet za to gdzieś pojechać to inna sprawa :)

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Hej hairysnake :) dawno Cię nie widziałem.

Ja się nie stresuję, tylko nie chciałem żeby taki poważany fixowiec jak Pazurrr pomyślał sobie że jestem jakimś fi bździ gamblerem ;)

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr

Rubin, dzięki za komplementy i fajnie, że pozytywnie odebrałeś moje słowa. To mobilizacja z mojej strony. Ja z reguły każdemu jestem życzliwy.
W tej chwili Twój poker jest, powiedzmy "radosny". Może na limit 4 centy to wystarcza, jednak jeśli opanujesz choćby minimum umiejętności, to wyższe limity staną przed Tobą otworem i szybko poker zacznie Ci dawać niezłe kieszonkowe :)
Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
streetballplayer

Hmmm,

W ogóle co się dzieje z Tigerkiem? Na forum go nie widać? Na stolikach FL SNG też.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Dawno .. oj bez przesady .. parę miesięcy :) Ponieważ nastąpiła gruba wypłata z bankrolla (ok 3k $) na wycieczkę to spadłem znacznie na limitach i obecnie buduję się znowu na 0.25/0.5. Chcę jak najszybciej wrócić na 1/2, kiedy ... jeszcze nie wiem. Na razie czeka mnie miła pokerowa nagroda, czyli 2 tygodnie w ciepłych krajach :)

Widzę, że wszyscy powoli reaktywowali swoje blogi .. też się zastanawiam nad otwarciem nowego rozdziału pokerowego ;) zwłaszcza, że Pazurr zaczą się udzielać i mógłby czasami coś na temat spotów skrobnąć.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez streetballplayer
Hmmm,

W ogóle co się dzieje z Tigerkiem? Na forum go nie widać? Na stolikach FL SNG też.

Gram sporadycznie , wakacje do końca sierpnia. Wypaliłem się. Gram czasami 0,5/1$. Forum obserwuje prawie codziennie. ;)

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Może po prostu skończył się tilt i tygrys nie ma co wrzucać ;) A jak tam wakacje .. grilujemy coś ?

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja tylko raz, za dużo pracy. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Prawie jak chudy. :fuckyeah

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players

Preflop: Hero is SB with 9 J
3 folds, Hero raises, BB 3-bets, Hero calls

Flop: (6 SB) 7 2 7 (2 players)
Hero checks, BB bets, Hero calls

Turn: (4 BB) K (2 players)
Hero checks, BB bets, Hero raises, BB calls

River: (8 BB) 4 (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB folds

Results: 12 BB pot (0.4 BB rake)
Final Board: 7 2 7 K 4
Hero mucked 9 J and won 11.6 BB (5.6 BB net)
BB mucked and lost (-6 BB net)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

:fdrink Ja tak nie umie :(

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Z chron1 potrafisz. :thinking:

Odpowiedz
Cytat
brommy