Czy ta platforma zawsze miała tak, że na niektórych stołach opłaca się kraść blindy nawet z UTG, bo gracze na widok przebicia BB na preflopie po prostu robią w majty i grają tylko KK AA?
Ostatnio zaczyna mnie to strasznie irytować i zastanawiam się czy to wpływ weekendu czy może po prostu tak tu już jest
NL10
a czym się martwisz
, kradzież blindów może podnieść twój winrate o mniej więcej 1bb/100... ciesz się z łatwej kasy
Następna "teoria"...jeden płacze, że na jego raise 3bet wchodzą na flop karty 82o, drugi, że zgarnia z tym tylko blindy....
Ludzie nauczcie się wreszcie table selection
Sorry za offtopic, nie moglem sie powstrzymac jak zobaczylem nazwe tematu. Na FTP widzialem gracza o nicku FoolTiltPoker, co rozbawilo mnie jeszcze bardziej niz rozszyfrowanie skrotu przez cautionhota.
emomaniac napisał
Następna "teoria"...jeden płacze, że na jego raise 3bet wchodzą na flop karty 82o, drugi, że zgarnia z tym tylko blindy....Ludzie nauczcie się wreszcie table selection
+1
Chyba ci się platformy pomyliły albo ja mam inne FTP ![]()
Prędzej problemem na FTP jest dużo LAG'ów/donków (czasami trudno odróżnić)
2-4 kolesi z VPiP powyżej 50%-60% na NL SH to normalka a stolików powyżej 40% oglądalności flopa jak grzybów po deszczu (takie po 60%-70%) też się zdażają.
Awikun napisał
Chyba ci się platformy pomyliły albo ja mam inne FTP
2-4 kolesi z VPiP powyżej 50%-60% na NL SH to normalka a stolików powyżej 40% oglądalności flopa jak grzybów po deszczu (takie po 60%-70%) też się zdażają.
Caution pewnie gra NL FR , a oni tam grają KK pod seta
Awikun napisał
U mnie ciezko znalezc stolik ponizej 50%
Faktycznie gram FR, a nie SH, bo jestem dosyć początkującym graczem. Topic nie był zakładany w celu użalania się, tylko wybadaniu czy inni też mają takie wrażenie, że gracze na FTP są strasznie bojaźliwi i trudno kogokolwiek zaprosić do gry z dobrą ręką
Wszystko tak jak pisał emomaniac rozbija się o table selection. Jeżeli trafiasz na stolik, na którym siedzi 6 shortów (a są takie), to oczywiste jest, że nie będzie wiele akcji. Gdybyś wybrał stoliki deep, akcja by się pojawiła. Być może grasz zbyt tight i przeciwnicy to widzą i dlatego nie sprawdzają. Ja też gram NL FR na FTP i czegoś takiego nie zauważam, ale gram tylko na stolikach deep (nawet jeżeli w danym momencie dostępny jest tylko jeden taki stolik to gram na jednym - bez multitablingu).
ja wczoraj grałem w turnieju z kolesiem o nicku FTP is rigged
całkiem nieźle mu szło
Strategią SSS raczej na deepstack się nie rzucam
Może też po prostu mam ostatnio pecha do takich stołów, które statystycznie wyglądają fajnie jeśli chodzi o oglądalność flopa i średnią pulę, szortów nie ma więcej niż 2 a jednak ciężko kogoś wciągnąć do gry.
Jeżeli grasz SSS, to rzeczywiście mogą być problemy ze znajdywaniem klientów. Większość graczy ma jakieś HUDy i widzi statystyki. Dodatkowo na większości forów zagranicznych opisywane są metody gry przeciwko graczom SSS - z czym kiedy sprawdzać lub 3-betować shorta itp. Poziom wiedzy wzrasta i SSS staje się coraz mniej dochodowe. Niestety musisz się nastawiać, że z miesiąca na miesiąć będzie coraz gorzej, lub zmienić godziny gry na 23 - 3. Wtedy na stolikach jest najwięcej kiepskich graczy.
Awikun napisał
gram na nl25 i takich stolow prawie nigdy nie spotykam