Cześć. Gram w poksa już drugi rok. Grałem stawki od NL2 do NL20. Myślę, że mam spokojnie skilla by grać przynajmniej te NL10-NL20, ale wiem też że mam ogromny problem z mindsetem. Nie potrafię się zmotywować do rzetelnej pracy. Nie potrafię się zorganizować. Potrafię przez kilka godzin się "czaić" zanim usiądę do sesji. W tym czasie zajmuję się jakimiś pierdołami, jak choćby przewijanie bez sensu FB. Mam problem z skupieniem i koncentracją podczas sesji. Zaczynam chodzić po necie itp. Być może się po prostu nudzę. Tylko, że nie chcę się nudzić, chcę się skupiać na grze, na przeciwnikach. Zdaje mi się, że jestem zorientowany na wynik, ale nie w tym sensie, że uzależniam daną decyzję od wyniku finansowego. Akceptuję w pełni ryzyko związane z pokerem, jestem w 100% świadomy wariancji. Nie robią na mnie wrażenia bad beaty, ale gdzieś jednak cały czas myślę o moim bankrollu, o tym że jak będę grał X rozdań to będę miał taki i taki bankroll, że za miesiąc muszę mieć tyle i tyle kasy. Cały czas chcę grać o coraz większe pieniądze. Męczy mnie gra dłuższy czas na jednym limicie. Mam skłonności do hazardu, zdarzało mi się wchodzić do kasyna, zdarzało mi się wchodzić na wyższe stawki niż bankroll pozwalał. Czasem kończyło się to bardzo bolesną lekcją. Zmieniam co jakiś czas rodzaj gry. Przechodzę z SH na FR, z casha na S&G itp. Nie potrafię być konsekwentny w tym co robię. Jestem świadomy tego, że problem tkwi w głowie i chcę zacząć nad tym pracować, ale niezupełnie wiem jak się do tego zabrać by nie ponieść porażki, która może jeszcze bardziej podciąć skrzydła. Udowadniałem sobie nie raz, że potrafię wygrywać, potrafię dobrze grać i wiem że mogę dobrze grać, a jednak tego nie robię.
Po co tutaj o tym piszę? Nie chcę odpowiedzi typu "obejrzyj filmiki lechrumskiego i będzie git". Obejrzałem. Wydaje mi się, że bardzo by mi pomogło jakieś wsparcie z zewnątrz. Z chęcią nawiążę kontakt z kimś kto miał podobne problemy i sobie z nimi poradził. Wsparcie osoby "lepszej" ode mnie mogło by mi pomóc. Chciałbym nawiązać z kimś takim współpracę opierającą się na wspólnej analizie rozdań i wymianie myśli. Uważam, że taka współpraca może być bardzo korzystna dla obu stron, tak więc czekam na odzew
Pozdrawiam, Aereesteo