Witam.
Jakiś czas temu zainteresowałem się pokerem, czytałem różne strategie trochę grałem ale jakoś tak moja gra umarła śmiercią naturalna i przeszedłem w "bierne" zainteresowanie pokerem. Czytam newsy jakieś blogi itp. jednak nie mogę się zmotywować do gry. W ogóle ostatnio ciężko mi się do czegokolwiek zmotywować, może to kwestia braku jakiś witamin czy coś, także jeśli ktoś coś wie na temat będę wdzięczny ponieważ od dłuższego czasu każda moja wolna chwila polega na "zabijaniu czasu" przez siedzenie na youtube, demotywatorach czy na pokerowych stronach i ni jak się to ma do konstruktywnego wykorzystania czasu wolnego.
Jednak postanowiłem w końcu coś z tym zrobić i zamiast czytać strategie (o których i tak po krótkim czasie sesji zapominałem) postanowiłem poświecić swój wolny czas na filmy o mindsecie. Kiedy oglądałem film lechrumskiego gdzie przytaczał on przykłady mindsetow różnych osób jak np Dariusz Michalczewski czy Robert Lewandowski mówił również o Michaelu Jordanie i o jego podejściu do gry w kosza, cytował jego wywiady a w nich ten znany koszykarz mówił, że przede wszystkim to co robisz musi być twoją pasją i musisz robić to bo to lubisz a pieniądze z tym związane przyjdą później. Po obejrzeniu tego filmy myślałem nad moim podejściem do pokera i niestety szczerze mówiąc doszedłem do wniosku ze poker jako gra sama w sobie nie pasjonuje mnie aż tak bardzo jak właśnie pieniądze z nim związane i nazwijmy to "alternatywny styl życia". I tu się pojawia moje pytanie czy ktoś z forum który powiedzmy nie gra już micro a np nl100 może szczerze przyznać, że doszedł do tego traktując po prostu pokera jako pracę a nie jako pasje czy zamiłowanie? Chodzi mi o to czy traktując pokera "czysto zawodowo" jak prace można coś osiągnąć (oczywiście nie chodzi mi tu o zostanie o poker pro czy grę na high stakes bo tam to wiadomo ze to co robisz musi cie pasjonować ale o traktowaniu pokera jako "premie" i ugraniu na przysłowiowe "waciki")? Czy takie podejście raczej nie ma racji bytu?
Będę wdzięczny za wszystkiego odpowiedzi.
Pozdrawiam