Przejdź do forum
Ponad 100BI w dol

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ponad 100BI w dol

18 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,873 Wyświetlenia
orson333

Witam! Zaczalem grac na powaznie jakos rok temu. Wszystko ukladalo sie pieknie - kolejne limity 45os turbo pokonywalem z niesamowita szybkoscia, a ROI na rzadko spotykanym poziomie. Liczylem juz sobie co to ja bede mogl sobie za wygrane pieniadze kupic, standard :P Az tu przyszedl zly okres. Przeprowadzilem sie i na poczatku myslalem, ze to przejaw aklimatyzacji, ale minal miesiac i nic. Od czerwca spadlem okolo 130-150BI w dol :O tak do polowy wrzesnia dawalem sobie z tym rade, mialem gleboko gdzies, ze przegrywam kolejne turnieje, ale powoli juz tego nie moge wytrzymac. Od 1700 turniejow ciagle w dol (razem rozegranych 7k).
Zastanawialem co sie zmienilo w moim zyciu w tym czasie i wyszlo mi, ze po 1 zmiana stanowiska pracy(przeprowadzka) oraz wiecej rozluznienia -wakacje, kiedys potarfilem siedziec 8h przed pokerem, teraz mi jakos ciezko. Byl nawet okres, ze nie chcialo mi sie grac.
Co polecacie? Na pewno nie odpoczynek, bo juz probowalem. Zejscie na nizszy liimt tez testowalem i nie najlepiej to wyszlo!

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi

Może po prostu analizę swojej gry?

Odpowiedz
Cytat
hazelasty

100bi w dol na sng to jest std.

Odpowiedz
Cytat

jw 100bi w turbo to raczej standard. zawodowi gracze maja 1000bi ktoś kiedyś powiedział że 100bi to można przegrać w jeden dzień jak wariancja nie sprzyja.

Odpowiedz
Cytat
Ringo7030

100 to na dobry początek

Odpowiedz
Cytat

moze to zwykla korekta ;) sam napisales ze tylko 7tys turniejow i ze pokonywales limity z 'rzadko spotykanym ROI', czyli pewnie heater :) jak dalej masz sensowne roi to nie ma sie czym przejmowac raczej

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez blelol
jw 100bi w turbo to raczej standard. zawodowi gracze maja 1000bi ktoś kiedyś powiedział że 100bi to można przegrać w jeden dzień jak wariancja nie sprzyja.

Tutaj chodziło o to że mają 1000bi roll a nie że mają 1000bi swingi

Jak by się ktoś czepiał :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
orson333

Cos w tym jest, ze swingi 100BI to standard. Tylko denrwuje mnie to, ze trwa to juz 5 miesiecy. Ale okej wytlumaczeniem moze byc to, ze przez wakacje gralem 1/4 tego co normalnie gram.
Ma ktos jakis kalkulator lub artykul na temat zwiekszania sie swingow w zaleznosci od ilosci granch stolow?
No nic nie pozostaje mi nic jak skupic sie na swojej grze i analizie i czekac na odmiane..

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

lulz
nie graj 45manów na starsach, odkąd zmienili strukturę (jakos po czarnym piątku niedlugo) nikt tam nie wygrywa
wygrywajace regi, ktore wcześniej znalem są teraz max BE
niec sie nie zmienilo w tobie
gra się zjeb..ła

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2

Napisane przez KudlatyPL
lulz
nie graj 45manów na starsach, odkąd zmienili strukturę (jakos po czarnym piątku niedlugo) nikt tam nie wygrywa
gra się zjeb..ła

Mógłbyś dokładniej rozwinąć myśl?

Nie wydaję mi się żeby zmiana struktury na lepszą miała pogorszyć grę. Przeciwnie.

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

Napisane przez Miloszpoker2

Napisane przez KudlatyPL
lulz
gra się zjeb..ła

Nie wydaję mi się żeby zmiana struktury na lepszą miała pogorszyć grę. Przeciwnie.

ja nie znam nikogo wygrywającego na 45tkach od czasu zmiany
jak znajdziesz to daj znać
koniec myśli

Odpowiedz
Cytat

Zapodaj wykres

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2

Napisane przez KudlatyPL

Napisane przez KudlatyPL
lulz
gra się zjeb..ła

koniec myśli

Uploaded with ImageShack.us

Nie znam dokładnej daty wprowadzenia nowych gier, więc tak na czuja.

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

Napisane przez KudlatyPL

Napisane przez KudlatyPL
lulz
gra się zjeb..ła

koniec myśli

Nie znam dokładnej daty wprowadzenia nowych gier, więc tak na czuja.

av stake 2$ :facepalm:
nie bądźmy śmieszni
załóż filter na last 3 months i pokaż jeszcze raz plz

Odpowiedz
Cytat
avril1991

Ciekawe dlaczego oczekują że będą wygrywać skoro graja tak jak przed zmianą struktury? Nie ma czegoś takiego w pokerze że "dobry'' gracz będzie przegrywał z powodu dodania poziomu blindów czy tez zmienionej struktury wypłat. Dobry gracz się dostosuje i zmieni strategie pod kątem nowych warunków.

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2

A Sitek w filtrze last 3months wciąż ma 10k sitów abi 3$ i chyba 16% roi, teraz zapomniałem go dać.

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

:f_confused:
a to mnie teraz zaskoczyłeś :D
ja jakiś czas temu sprawdzałem "ziomków" z 6,5 jak sobie radzą na 7kach (po zmianach) i generalnie nikt sobie nie radził :P

ah
i do autora tak w ogole
swing na 100 BI to easy w 45tkach

Odpowiedz
Cytat
variat

Az tu przyszedl zly okres

Czy to fakt? Nie ma rzeczy 100% dobrych i 100% zlych, naprawde do kazdej czynnosci/wydarzenia na swiecie znajdziesz dobra strone, nawet do tych najokrutniejszych. Gdy bedziesz podchodzil do tego, co sie wydarzylo zwlaszcza w karierze pokerowej (ale nie tylko) w kontekscie dobry/zly to bedziesz sobie zabieral dostep do zasobow i bedziesz sie ograniczal. W tej chwili mysle, ze jestes mistrzem w znajdywaniu negatywow tego okresu. Znajdz conajmniej 5 powodow, dlaczego ten okres byl dobry i wartosciowy. To Ci pozwoli spojrzec na to wszystko bardziej okiem obserwatora i pomoze odzyskac Ci balans. Czasami nazywami zlym czynnosci i wydarzenia, bo patrzymy tylko pod nogi, ale gdy spojrzymy daleko przed siebie moze sie okazac, ze to bylo najlepsze co nas moglo spotkac.

Michael'a Jordan'a na pewno mocno dotknely slowa trenera szkolnej druzyny koszykowki, ktory powiedzial, ze nie nadaje sie do tego sportu. Pewnie nie wystartowanie w tej druzynie uwazal, za najgorsze co moglo spotkac mlodego czlowieka tak bardzo kochajacego ten sport. Wtedy jeszcze nie wiedzial, ze to wydarzenie, ktore nazwal zlym, pozwolilo mu znalezc sie pozniej na szczycie NBA i zostac koszykarzem wszechczasow.

Przeprowadzilem sie i na poczatku myslalem, ze to przejaw aklimatyzacji, ale minal miesiac i nic. Od czerwca spadlem okolo 130-150BI w dol tak do polowy wrzesnia dawalem sobie z tym rade, mialem gleboko gdzies, ze przegrywam kolejne turnieje, ale powoli juz tego nie moge wytrzymac. Od 1700 turniejow ciagle w dol (razem rozegranych 7k).
Zastanawialem co sie zmienilo w moim zyciu w tym czasie i wyszlo mi, ze po 1 zmiana stanowiska pracy(przeprowadzka) oraz wiecej rozluznienia -wakacje, kiedys potarfilem siedziec 8h przed pokerem, teraz mi jakos ciezko. Byl nawet okres, ze nie chcialo mi sie grac.
Co polecacie? Na pewno nie odpoczynek, bo juz probowalem. Zejscie na nizszy liimt tez testowalem i nie najlepiej to wyszlo!

Ok, co polecisz,doradzisz orsonowi, jako doswiadczony pokerzysta? Spojrz na orsona, ktory pisze ten post i nie wie co zrobic, na przebieg ostatnich miesiecy jego gry. Co, ktos tak doswiadczony jak Ty, mu podpowie?

Jedyne co mozemy wyczytac to fakty:

1. przegrywasz na duzej probce.

a) wariancja, downswing
b) Twoja slaba gra
c) wariacja + moja slabsza gra

Wnioski: Jakie wnioski mozesz z tego wyciagnac i jak zaczac pracowac nad tym? Ja np. od siebie zaproponuje na poczatek wziecie prywatnego treningu, ktory pozwoli wylapac leaki, ktore bycmoze nawet nie wiesz, ze istnieja, do tego poswiecenie wiekszej ilosci czasu na analize swoich sesji, filmy szkoleniowe itd. Dodatkowo zainteresowanie sie bardziej tematyka mindsetu i np. obejrzenie filmow szkoleniowych Leszka, zwlaszcza o akceptacji wariancji i ryzyka w pokerze. To moje propozycje.

2. mindset i Twoje podejscie

a) poswiecasz mniej czasu na pokera
b) 'nie chce mi sie' -> mindset
c) rozluznienie, ktore rozumiem jako mniejsze zaangazowanie

Wnioski: To sa trzy punkty nad ktorymi trzeba popracowac, a zaczalbm od mindsetu i filmikow Leszka, bo prawie wszystkie 'problemy' w pokerze biora sie z mindsetu. Nie slyszalem jakos o powtarzajacych sie tematach, ze ktos nie umie sie nauczyc 3betowania czy innej umiejetnosci czysto pokerowej, tylko zawsze jest to mindset.

Odpowiedz
Cytat