Napisane przez lukasz2601
Nie pamietam wszystkuch ale wuem ze kilka razy sie zdarzylo cos szczesliwie wygrac. Tyljo co z tego ze moje QQ pokonaly AA ns riwerze dzueki czemu zyskakem 3 BB jak dwa rozdanis pozniej moje AA przegrsly z J10 i stracilem 80% stacka
Jeżeli pamiętasz takie sytuacje to oznacza, że za mało grasz. Ludzie, którzy grają po kilkadziesiąt/kilkaset turniejów dziennie nie pamiętają takich rzeczy, bo za dużo akcji mają, poza tym - nie obchodzi ich wynik.
W mtt może Ci nie iść przez kilka miesięcy, nagle wygrasz turniej i będziesz tylko na zero, taki los graczy mtt - longrun jest najważniejszy.
Niestety czytając Twoje posty, jak je piszesz, jakim słownictwem się posługujesz uważam, że jeszcze za mało wiesz o pokerze i jesteś po prostu graczem rekreacyjnym, który nie zdaje sobie sprawy z popełnianych błędów - każdy tak zaczynał. Najgorsza cecha początkującego pokerzysty to ego, wizja łatwo zarobionych pieniędzy za które można kupić wódkę w pubie i mówić znajomym, że to high life bo zarobiłem 100zł siedząc przed komputerem 2 godziny. Dużo pracy przed Tobą, albo w to wchodzisz, albo zrezygnuj z pokera.
Poniżej przedstawię Ci 3 filmy, które w jakiś sposób (mam nadzieję) pomogą Ci zrozumieć czym jest poker. Myślę, że gracza nie muszę przedstawiać.
1.
2.
3.
Powodzenia!