Przejdź do forum
problem z wariacja

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

problem z wariacja

29 Posty
9 Użytkownicy
33 Reakcje
9,715 Wyświetlenia
xDUSZEK

Napisane przez lukasz2601
Nie pamietam wszystkuch ale wuem ze kilka razy sie zdarzylo cos szczesliwie wygrac. Tyljo co z tego ze moje QQ pokonaly AA ns riwerze dzueki czemu zyskakem 3 BB jak dwa rozdanis pozniej moje AA przegrsly z J10 i stracilem 80% stacka

Jeżeli pamiętasz takie sytuacje to oznacza, że za mało grasz. Ludzie, którzy grają po kilkadziesiąt/kilkaset turniejów dziennie nie pamiętają takich rzeczy, bo za dużo akcji mają, poza tym - nie obchodzi ich wynik.

W mtt może Ci nie iść przez kilka miesięcy, nagle wygrasz turniej i będziesz tylko na zero, taki los graczy mtt - longrun jest najważniejszy.

Niestety czytając Twoje posty, jak je piszesz, jakim słownictwem się posługujesz uważam, że jeszcze za mało wiesz o pokerze i jesteś po prostu graczem rekreacyjnym, który nie zdaje sobie sprawy z popełnianych błędów - każdy tak zaczynał. Najgorsza cecha początkującego pokerzysty to ego, wizja łatwo zarobionych pieniędzy za które można kupić wódkę w pubie i mówić znajomym, że to high life bo zarobiłem 100zł siedząc przed komputerem 2 godziny. Dużo pracy przed Tobą, albo w to wchodzisz, albo zrezygnuj z pokera.

Poniżej przedstawię Ci 3 filmy, które w jakiś sposób (mam nadzieję) pomogą Ci zrozumieć czym jest poker. Myślę, że gracza nie muszę przedstawiać.

1.

2.

3.

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

Prawda jest taka że im Mniejszy winrate tym większe swingi. Czyli ogólnie im słabiej grasz tym większe będziesz miał odchylenia w obie strony od wartości oczekiwanej.

Odpowiedz
Cytat
przemek9422

Napisane przez DamianLuna
Prawda jest taka że im Mniejszy winrate tym większe swingi. Czyli ogólnie im słabiej grasz tym większe będziesz miał odchylenia w obie strony od wartości oczekiwanej.

ja bym tu nie używał słowa "winrate" w kierunku autora tematu :coolface:

Odpowiedz
Cytat

Ale ja nie mowie ze jestem dobrym pokerzysta. Wrecz przeciwnue. Jestem bardzo slabym pokerzysta. Bo dobry pokerzysta wygrywa.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

Piszesz jak użytkownik cezar. :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
krychak

Ale ja nie mowie ze jestem dobrym pokerzysta. Wrecz przeciwnue. Jestem bardzo slabym pokerzysta. Bo dobry pokerzysta wygrywa.

To dobrze. My lubimy słabych pokerzystów.

Odpowiedz
Cytat

I wez sie nie zalam. 5 turniejow z kazdego odpadsm AKs bo rywal zawsze pokazywal srednia pare a ja zawsze trafialem na flopie 2 karty do koloru. Od poczatku roku chyba tylko raz udalo mi sie trafic kolor:(

Odpowiedz
Cytat
ONKAM

Troll
Uwaga troll

Uwaga troll
...

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna

I wez sie nie zalam. 5 turniejow z kazdego odpadsm AKs bo rywal zawsze pokazywal srednia pare a ja zawsze trafialem na flopie 2 karty do koloru. Od poczatku roku chyba tylko raz udalo mi sie trafic kolor:(

Napij się wódki to pomaga :truestory:

Odpowiedz
Cytat