Witam
Ostatnio oglądałem filmik lechrumskiego na temat dostrzegania kłamstwa. Po tym filmiku pokusiłem się nawet o obejrzenie "Lie to me" któretrener polecał.
Moje pytanie brzmi:
Jak się nazywa program do zgadywania zachowan w ułamkach sekund?
Lechrumski mówił, że trenuje na nim przed każdą sesją live, widziałem tez ten program własnie w wyżej wymienionym serialu.
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam ♠_biggrin:
ja znalazłem coś takiego
http://www.intercube.pl/mowa_ciala_i_techniki_nlp,k,3,p,5.html
i to
http://www.nokaut.pl/oprogramowanie/mowa-ciala-multimedialny-kurs-na-cd.html
to są kursy a tutaj
program
programm
Hej,
Ja korzystam z oficjalnej strony Ekmana
https://face.paulekman.com/face/products.aspx - na tej stronie znajdziesz jego produkty m.in. program do nauki obserwowania mikroekspresji
pozdr
Tego nie wiem, wiem ze moj znajomy znalazl licencje na jakis torrentach - ja jak na dobrego obywatela przystalo kupilem program legalnie - w sumie nawet nie wiem czy jest trial. Program nie jest jakis wybitny ale na pewno mozna z niego sporo wyciagnac
Ok. Wielkie dzięki. A korzystając od razu z tego, że jestes, mógłbyś mi polecic jakies książki o mikroekspresji? Bardzo mnie to zaabsorbowalo po obejrzeniu filmiku i chciałbym swoją wiedzę na ten temat poszerzyc
I przy okazji mógłbys zrecenzowac The poker mindset? Czy warto ją kupic, czy są jakies książki o podobnej tematyce,a mniejszym koszcie?
Z góry dzięki
Napisane przez rojas94
Ok. Wielkie dzięki. A korzystając od razu z tego, że jestes, mógłbyś mi polecic jakies książki o mikroekspresji? Bardzo mnie to zaabsorbowalo po obejrzeniu filmiku i chciałbym swoją wiedzę na ten temat poszerzyc![]()
I przy okazji mógłbys zrecenzowac The poker mindset? Czy warto ją kupic, czy są jakies książki o podobnej tematyce,a mniejszym koszcie?
Z góry dzięki![]()
Również jestem w trakcie oglądania Lie to me i strasznie mnie serial wciągnął i temat mikroekspresji również. Jeśli chcesz jakiś darmowy program to ja dzisiaj pobrałem z chomika Paul Ekman Micro Expression Training Tool. Jeszcze nie zainstalowałem więc nie wiem o co w nim chodzi i jak to wygląda, ale mogę Ci go udostępnić.
Napisane przez rojas94
Ok. Wielkie dzięki. A korzystając od razu z tego, że jestes, mógłbyś mi polecic jakies książki o mikroekspresji? Bardzo mnie to zaabsorbowalo po obejrzeniu filmiku i chciałbym swoją wiedzę na ten temat poszerzyc![]()
Z góry dzięki![]()
Jesli chodzi o mowe ciala i mikroekspresje to mowilem o tym na ostatnim treningu z mowy ciala. Polecam szczegolnie Joe Navarro - bylego agenta FBI oraz Paula Ekmana - tworce mikroekspresji. Co do Navarro to czytalem 3 ksiazki "Mowa ciala" , "What every body is saying" oraz "Read 'ém and reap". Ta ostatnia szczegolnie polecam - napisal ja we wspolpracy m.in. z Hellmuthem i Anne Duke i jest to ksiazka skierowana do pokerzystow. Warto przeczytac tez ksiazke Mike Carro "Caro book of poker tells" - bo znaja ja chyba wszyscy a dobrze wiedziec co wiedza inni + fajna wiedza o tym jak dawac np reverse tellsy.
Co do mikroekspresji to na dzien dobry polecam serial "Lie to me" sezon I. Kolejne sezony sa juz zdecydowanie mniej edukacyjne. Ja robilem notatki z kazdego odcinka, stopowalem, robilem screensgoty, przewijalem - kazdy odcinek polecam obejrzec dosc dokladnie - na pewno ten serial da Ci o wiele wiecej niz jakakolwiek ksiazka. Co do ksiazek Ekmana to czytalem 2 jedna po polsku, jedna po angielsku ale ich wartosc merytoryczna oceniam jako srednia. Po prostu mikroekspresji nie bardzo jest sie jak uczyc z ksiazek - potrzebujesz do tego filmow. O wiele wiecej daly mi roznego rodzaju grafiki pokazujace jak zmienia sie wyraz twarzy - brwi, usta, policzki, powieki pod wplywem danej emocji. Zaprezentowalem to wszystko podczas treningu i dodatkowo macie tam plik worda. Przy odrobinie wysilku na pewno znajdziesz podobne grafiki w googlach. Mozesz tez szukac filmikow, a youtube, ogladac wywiady, telewizje bez glosu, mozliwosci jest naprawde masa.
Co do "poker mindset" to tak naprawde pytanie zupelnie z innej beczki. Nie chce sie powielac, bo pytaliscie mnie o nia na co trzecim treningu
pare miesiecy temu byl juz taki temat - wystarczy poszukac w wyszukiwarce - wypowiedzialo sie tam ponad 20 osob ktore czytaly ksiazke. Znajdziesz go w dziale Mindset badz Poker. Jest to ksiazka na pewno dobra na poczatek, ale mindset nie jest tematem jaki mozesz odbebnic czytajac jedna ksiazke - to nieustanny rozwoj i praca nad swoimi slabosciami ktore beda wychodzily w grze. Zerknij na tematy przyklejone do dzialu mindset - znajdziesz tam liste polecanych ksiazek - wiekszosc z nich naprawde bardzo dobra
pozdr