Przejdź do forum
przegrany kolejny r...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

przegrany kolejny roll

14 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,520 Wyświetlenia

nie wiem od czego zaczac.uwielbiam ta gre ale nie potrafie zaakceptowac nie tyle porazek co jebanej wariancji.jak wpada wszystko przciwnikom ktorys raz/dzien z rzedu co powoduje z ekrece sie b/e jak gowno w przeremblu.pozniej przychodzi taka sesja ze zaczynam wariowac.dzis polecial kolejny roll a takich sytuacji juz bylo sporo.umiem nad soba panowac ale niestety nie w pokerze online.

jak zyc :(

a raczej jak grac.wygrywam bez problemu na micro ,przechodzilem je kupe razy i zawsze to samo najwyzej doszedlem do nl25 jesli chodzi o rolla bo grywalem na setkach niejednokrotnie.

takie dni jak dzis robia mi KO.

znajac siebie z miesiac nie rusze pokera zeby wyprzec to co dzis sie stalo i zaczac od nowa lecz co z tego jak i tak pewnie fajnie bedzie tylko do momentu az cos znowu we mnie peknie.

to na tyle takie moje gorzkie zale.

jak to mowia tylko glupiec robi ciagle to samo oczkeujac innych efektow :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Bakabajashi

Też to miewam. Zdarzają mi się momenty, że roll wisi na włosku - a czasem do tego wystarczy 20 minut szaleństwa.
Rady są proste i boję się, że też możesz je znać. Trzeba zacząć je stosować.

Odpowiedz
Cytat
Malin908

Witam

Wyciągnij wnioski i przeanalizuj to co się stało.

Każdy mówi,że akceptuje wariancje ale jeżeli przegrywa to się denerwuje itp.
Musisz zrozumieć,ze poker to nie tylko skill ale i rachunek prawdopodobieństwa.
Nie znam Cię. Zapewne grasz dużo dłużej ode mnie patrząc po dacie rejestracji.

Najprawdopodobniej technicznie jesteś wygrywającym graczem i jeżeli
będziesz się rozwijać to pójdziesz do góry.
Ale pamiętaj, że musi zaakceptować pokera takim jakim jest albo przestać grać.
Musisz zrozumieć, że TO NIE OD CIEBIE ZALEŻY jaka karta wyświetli się na river.

Sam mam problem jeżeli chodzi o kończenie sesji na minus. Denerwuje się, moja pewność gry spada i ogólnie chodzę smutny. Muszę z tym sobie poradzić albo przestać grać. Chociaż wiem, że w short termie liczy się luck i wgl. to trudno to sobie samemu przetłumaczyć.

Przypomnij sobie jak pierwszy raz zagrałeś w pokera. Założę się ,że Ci się spodobał. Wtedy najprawdopodobniej nie myślałeś o pokerze jako sposób zarobienia $. Może u Ciebie występuje ten problem,że za bardzo patrzysz na wynik i on przeszkadza w rozwoju.
Pewnie już chciałbyś grać na HS ale to ty sam stoisz sobie na przeszkodzie. A dokładnie twoja głowa.

Jeżeli zaprogramujesz komputer, który technicznie reprezentuje twój poziom gry to na 99% jestem pewnie, że będzie miał lepszy winrate.
Nie będzie patrzył na wynik. Tylko na decyzjach, które podejmuje, nie będzie grał fancy ani wmawiał sobie, że akurat villain bluffuje.

Nie myśl o tym co było ale o tym, żeby było lepiej.

GL i do zobaczenia przy stolikach.

Odpowiedz
Cytat
Raul1984

Napisane przez bobek81

ubogo

pracuj and sobą i nad bankroll managementem a w końcu musi się udać, no chyba ze się nie nadajesz do tej gry imasz wrodzoną antypatię do nauki

sam sobi twardo po męsku powiedz dlaczego jesteś tu gdzie jesteś i tyle

Odpowiedz
Cytat
hawu220

Oddawaj hajs zlodzieju a nie wypisuj bajek.

Odpowiedz
Cytat
SJS
SJS

Pamiętam, że kiedyś na forum była podobna osoba chyba kindek czy jakoś tak się nazywał.

Odpowiedz
Cytat
Swiezak

.

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Siema bobek81,

Nic się nie zmieni, jeśli nie zaczniesz czegoś robić. :truestory:

Zacznij oglądać filmiki lechrumskiego, potem możesz obejrzeć trochę filmików motywacyjnych, których pełno na YouTube. Przeanalizuj też swoją grę (analiza rozdań konretnie) bo może tiltując sam popychasz linię na wykresie, aby pędziła w dół. Do tego polecam książkę Poker Mindset. No i ZAWSZE stosuj się do BRM.

Powodzenia :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Madziunka

Napisane przez bobek81
nie wiem od czego zaczac.uwielbiam ta gre ale nie potrafie zaakceptowac nie tyle porazek co jebanej wariancji.jak wpada wszystko przciwnikom ktorys raz/dzien z rzedu co powoduje z ekrece sie b/e jak gowno w przeremblu.pozniej przychodzi taka sesja ze zaczynam wariowac.dzis polecial kolejny roll a takich sytuacji juz bylo sporo.umiem nad soba panowac ale niestety nie w pokerze online.

a raczej jak grac.wygrywam bez problemu na micro ,przechodzilem je kupe razy i zawsze to samo najwyzej doszedlem do nl25 jesli chodzi o rolla bo grywalem na setkach niejednokrotnie.

takie dni jak dzis robia mi KO.

znajac siebie z miesiac nie rusze pokera zeby wyprzec to co dzis sie stalo i zaczac od nowa lecz co z tego jak i tak pewnie fajnie bedzie tylko do momentu az cos znowu we mnie peknie.

to na tyle takie moje gorzkie zale.

jak to mowia tylko glupiec robi ciagle to samo oczkeujac innych efektow :facepalm:

pier....l nie graj w pokera

Odpowiedz
Cytat
AABurzaAA

Napisane przez hawu220
Oddawaj hajs zlodzieju a nie wypisuj bajek.

+1

Odpowiedz
Cytat

Jak żyć? Brać stejki i zakładać nowe konta. :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
swat866

Jesli nie potrafisz zaakceptowac wariancji to sobie odpusc albo zrob przerwe. Ja teraz tez zbieram baty + bledy i zle decyzje i lecisz. Ja gram sity i Mtt i sie smieje z bad beatow chodz nie zawsze . Najwazniejsze sa decyzje + Ev i tego sie 3maj

Odpowiedz
Cytat
AdamB84

Napisane przez URJoke0
Jak żyć? Brać stejki i zakładać nowe konta. :yaoming :

:truestory:

Odpowiedz
Cytat
iwillcatchyou

vivus.pl oni cie ze stakuja

Odpowiedz
Cytat