Witam
Chciałem się z wami podzielić spostrzeżeniami z wczorajszej sesji.
Staram się programować grę na tak - gram jak najlepiej na turnie daję blefować, dzisiaj pamietam żeby wyciagać value na river itp.
Wczoraj natomiast po spazzie na kilkadziesiąt buinów zaprogramowałem sobie cel : przez następną godzinę 0 spazzów i uwaga wynik sesji na 14 turniejów z 7 spazzowych
I dzisiaj już na spokojnie sobie myśle ... tak , ładnie się zaprogramowałem na porażkę ![]()
Przestrzegam przed NIE ROBIENIEM czegoś.
Polecam jednak pozytywne programowanie;)
Zdarzył mi się błąd, teraz będę grał uważniej, przemyślę swoją decyzję na kilkadziesiąt buinow kilkukrotnie:)
Pozdrawiam
Napisane przez garret294
Przestrzegam przed NIE ROBIENIEM czegoś.
Polecam jednak pozytywne programowanie;)
Nasz mózg nie rozpoznaje zaprzeczeń, dlatego zamiast w celach, czy na jakiejś mapie myśli pisać "nie będę spazzować!" lepiej jest napisać "będę grał tylko swoje a-game!"
Jakiś czas temu sympatyczna osoba przesłała mnie fajny filmik jak notować sobie swoje sukcesy np w walce ze słabością, paleniem papierosów, itp. Nie należy stawiać celów typu "nie będę" i rzeczywiście notować ile czegoś nie zrobiliśmy. Przy tym celu 'nie chcę" "nie będę" należy siebie w pewien sposób okłamywać
Również jest tak jak pisze @SooNicee stawiać można "będę grał" zamiast "nie będę" Stawiając sobie cel "nie będę" nasz mózg będzie się bronił przed tym. Najlepiej jest nie notować faktycznie ile czegoś nie robię już dni albo jak to ograniczyłem ale notować fikcyjne wartości. Tak fikcyjne wartości przed długi czas
Np dziś spazzowałem 50x. Następnego dnia 45x i kolejne dni 44x 42x itd. Za jakiś czas zejdziemy z tym do zera z tym pisaniem a mózg uzna, że zrobiliśmy postęp i faktycznie nie będziemy tak często spazzować. Oczywiście wymaga to czasu nie, że jednego dnia 50x a drugiego dnia 0x. Mózg tak głupi nie jest
można też sporadycznie zanotować rzeczywiste wartości. Po kilku miesiącach nie będziemy wiedzieli co jest prawdziwe a co nie a jedynie to, że odnieśliśmy sukces. Mózg przestawi się na sukces i będzie bronił przed porażką. Inaczej będzie bronił przed sukcesem bo pamięta porażki
W innym przypadku będziemy walczyć ze swoimi słabościami i porażkami. Jak to jest polecam poniższy filmik jak niżej!