Skip to forum
Sztuka spania -

Notifications
Clear all

Sztuka spania -

19 Posts
12 Users
0 Reactions
1,374 Views
alien67

Ma super książkę dzięki której można zyskać więcej czasu i być bardziej wypoczętym. A może wkleję recenzje ...

Czy to mozliwe, aby spac krócej, zyskiwac 4 godziny dziennie i tryskac energia przez reszte dnia?

Odpowiedz jest prosta TAK! Caly sekret polega nie na dlugosci, lecz na jakosci snu. Dzieki tej ksiazce dowiesz sie, ze jakiekolwiek problemy z zasypianiem i wstawaniem zwiazane sa z tym, ze najzwyczajniej w swiecie brakuje nam wiedzy nt. tego jak spac, wysypiac sie i tryskac energia w Ciagu dnia.
"Sama, choc nie mam klopotów z zasypianiem, dzieki lekturze tej ksiazki, poprawilam efektywnosc snu. W ciagu dnia musze byc wyspana i wypoczeta, co nie zawsze udawalo mi sie osiagnac. Poniewaz nie wierze nikomu ?na slowo?, sprawdzilam wiedze na wlasnej skórze. Teraz z czystym sumieniem moge ja polecic, bo postepujac zgodnie z regulami opisanymi w ?Sztuce spania i wstawania?, spie krócej, a w ciagu dnia mam wiecej energii.

Eryka Kotarska, lekarz

Dzieki wiedzy zawartej w tej publikacji mozesz zmienic to w jaki sposób funkcjonujesz kazdego dnia. Dzieki wielu poradom i technikom zyskasz wiecej czasu i energii do pracy nad swoimi celami.

Spie 6 godzin. Mam 4 godziny dziennie zycia wiecej od wiekszosci osób. W skali roku to juz 60 dni.Czy te 60 dni pozwoliloby Ci zajac sie tym, czym chcesz i na co ? nie masz czasu??
Bede z Toba zupelnie szczery. Gdybym mial rok temu napisac ta ksiazke, byloby to przedsiewziecie smiechu warte. Uczylem sie na piatym roku studiów. Spalem róznie, z reguly od 2 w nocy do 11-tej. Mimo dziewieciu godzin snu bylem wiecznie niewyspany. Czesto ucinalem sobie jeszcze dwugodzinna drzemke po obiedzie.

Cóz, przeszlosci nie zmienie ? moge tylko cieszyc sie, ze zakonczylem ten dlugi okres, w którym marnowalem mnóstwo czasu. Co bylo momentem przelomowym? Po prostu podjecie decyzji.

Reply
18 replies

Brzmi interesujaco. Sen to moj odwieczny problem. Mimo ze uwielbiam spac to nigdy nie zasypiam od razu i przez to nie moge zaplanowac czasu snu. Czesto sie nie wysypiam itd.
Wiec jesli napisales tego posta w innym celu niz tylko zeby sie pochwalic to super! Czekam na wiecej :)!
Pozdro!

Reply
alien67

Pochwalić owszem ale i podzielić się również.
Żeby można było dyskutować na ten temat należało by się zapoznać z ksiażka a w właściwie z audiobookiem.
[Treść edytowana]

//nie popieramy piractwa - jeneral86

Reply

Witaj alien67,

Na forum PokerStrategy.com nie propagujemy piractwa.

Ebook kosztuje około 20 złotych. Uszanujmy czyjąś pracę.

Pozdrawiam,

jeneral86

Reply
alien67

Sorrki rozpędziłem się.
Dodam tylko czego należy szukać jeśli ktoś zdecyduje się kupić ...
Karbowski Mateusz - Sztuka spania i wstawania

Reply

:sdrink

Książka bardzo dobra - sam kupiłem i uważam, że daje szansę zwiększenia świadomości na temat zdrowego i efektywnego snu. To też taki dobry wstęp do produktywności wszelkiej maści, bo można połknąć tonę wiedzy na temat zarządzania czasem, gdy śpi się zbyt długo, albo nieefektywnie i człowiek nie jest w pełni sił, aby funkcjonować jak to sobie założył.

jenerał approves ; )

Pozdrawiam,

jeneral86

Reply
DeSade2378

alien daj zaproszenie na pw bo ci wyslalem

Reply
Pomarancza

Napisane przez jeneral86
:sdrink

Książka bardzo dobra - sam kupiłem i uważam, że daje szansę zwiększenia świadomości na temat zdrowego i efektywnego snu. To też taki dobry wstęp do produktywności wszelkiej maści, bo można połknąć tonę wiedzy na temat zarządzania czasem, gdy śpi się zbyt długo, albo nieefektywnie i człowiek nie jest w pełni sił, aby funkcjonować jak to sobie założył.

jenerał approves ; )

Pozdrawiam,
jeneral86

Dokładnie! Często zdarza mi się zaplanować dzień, wliczyć w to popołudniową drzemkę przed sesją, która przedłuża się do późnego wieczora, przepada wtedy freroll i najlepszy traffic. Także bez dobrze zaplanowanego snu nie ma co liczyć na dobrze zaplanowany dzień.

btw, żeby na forum przestępców i hazardzistów nielegalne było piractwo? :f_biggrin:

Reply
GoodFake

Przesłuchałem 3 dni temu robiąc notatki - dużo odkrywczych rzeczy tam nie ma ale zmieniając lekko niektóre nawyki może to pomóc ( póki co 2. dzień spałem 6h i nie czuję się zmęczony bardziej niż jakbym spał 10h co było dla mnie normą).

polecam.

Reply
venatici

Hej,

książkę kupiłem wczoraj i już ją przeczytałem (nie jest za długa). Jak dla mnie to jest pozycja, którą każdy powinien przeczytać! Nie ma tam odkryć na miarę Ameryki, raczej informacje są oczywiste. Ważne, żeby zdać sobie z nich sprawę i zacząć je stosować :)

Pozdrawiam

Reply
ultrac

Napisane przez venatici
Hej,

książkę kupiłem wczoraj i już ją przeczytałem (nie jest za długa). Jak dla mnie to jest pozycja, którą każdy powinien przeczytać! Nie ma tam odkryć na miarę Ameryki, raczej informacje są oczywiste. Ważne, żeby zdać sobie z nich sprawę i zacząć je stosować :)

Pozdrawiam

Moje poglądy znasz - w miarę naturalne metody ingerencji w organizm.

Myślisz że i dla mnie będzie OK książka?

EDIT: hahahaha :f_biggrin: Właściwie to co to za bzdury - kładę się spać o 5-6 rano i mówię o naturalności hahahaha :f_rolleyes: :f_biggrin:

Reply

ultrac dzięki za posta.
Zaciekawił mnie wpis o 5 rano w temacie sztuka spania a teraz mam kolejną ciekawą książkę na liście pozycji do przeczytania :fdrink

Reply
Smokie111

.

Reply
venatici

Napisane przez ultrac

Napisane przez venatici
Hej,

Pozdrawiam

Moje poglądy znasz - w miarę naturalne metody ingerencji w organizm.

Myślisz że i dla mnie będzie OK książka?

EDIT: hahahaha :f_biggrin: Właściwie to co to za bzdury - kładę się spać o 5-6 rano i mówię o naturalności hahahaha :f_rolleyes: :f_biggrin:

Tak, będzie ok :)

Reply

Niech autor tematu przyjmie zapro :)

Reply
alien67

Zaproszenia przyjęte !
Czas na zmiany !
Sam osobiście audiobooka w/w i wiele innych słucham podczas biegania [szkoda że audiobooków nie ma tematyce pokera?] i przyznam się że od niedawna zacząłem kłaść się wcześnie spać. Zyskałem już ultra energie ! Do niedawna chodziłem spać b.późno, efekt był taki że rano były problemy ze wstawaniem, w pracy mało wydajny nie mogłem doczekać się drzemki popołudniowej po której dochodziłem długo do siebie. Cały dzień bardzo nerwowy problemy z koncentracja bez szans na konstruktywną naukę. Nie popełnię już więcej tych samych błędów, może po za małymi wyjątkami jak impreza [weekend].

Reply
SpartakusPL

wow, to ja jestem robotem bo spie 4 godziny dziennie, i wg starszych to za uzo, bo oni 18-20 godzin jebią, 2 godziny mają na zycie a 2 maksymalnie spią ?( chyba przegapiłem jakąś przyjemność w życiu :rage: :rage: :rage:

Reply
alien67

Napisane przez Pomarancza Dokładnie! Często zdarza mi się zaplanować dzień, wliczyć w to popołudniową drzemkę przed sesją, która przedłuża się do późnego wieczora, przepada wtedy freroll i najlepszy traffic. Także bez dobrze zaplanowanego snu nie ma co liczyć na dobrze zaplanowany dzień.

Z lektury dowiedziałem się że drzemka powinna wynosić max 45 min, tak aby mózg nie zdążył wejść najgłębsza fazę. Jeśli ktoś pije kawę to niech spróbuje przed drzemką , kawa zaczyna działać po pół godziny od spożycia, powinniśmy się obudzić z lepszym nastrojem.

Generalnie chodzi aby wyregulować sobie zegar biologiczny, a najlepszy na to sposób jest kłaść się o tej samej godz. i wstawać.

Poza tym w książce są poruszane różne tematy związane z naszym mózgiem, np. to jak walczyć ze stresem itp.

Jest też coś na temat sex u, ale do tego jeszcze nie doszedłem ;) _thumbsup:

Reply
SpartakusPL

ja dla lepszego snu kupiłem 5 htp. Niestety zareagował z moim ginkobiloba i nabawiłem sie zespołu serotoninowego. nie wiem kiedy przejdzie, dlatego chciałem przesrzec wszystkich bawiacych sie w zielarskie czy farmaceutyczne sposoby poprawiania nastroju itd.

Jak teraz sie czuje? piękne. mam usmiech od ucha do ucha. swiat mi mruga , na widok ładnej kobiety dostaje ciarek i łez pod oczy, łez szczescia . sny mam tak długie i tak realne, i w takim hd, ze zaczynam w nie czasem wierzyc. Narazie czyszcze organizm, ale nie wiem jak do konca mozna oczyszczac mózg. Ale jestem dobrej mysli, a jak juz oczyszcze koncze z takimi głupimi pomysłami :]

Reply