Przejdź do forum
zjazd totalny

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

zjazd totalny

12 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
2,108 Wyświetlenia
fspl95

Hej. W pokera gram od 1,5 roku.

Na początku wpłaciłem z kolegami po kilka dolarów na granie s&g.

Jakiś czas temu stwierdziłem, że wezmę się za swoją grę i spróbuje coś w pokerze osiągnąć. Na początku sporo czytałem i oglądałem filmy z MTT. Jednak zbliżał się czas na studia więc stwierdziłem, że spróbuje cashy bo nie będę miał czasu na granie turnieju przez kilka godzin. Do tematu podszedłem poważnie. Nawet raz na tydzień mam prywatny treningi. Mimo to, że moja gra się zmienia nadal przegrywam i mój bankroll jest prawie równy 0...

Powiedzcie mi czy warto ryzykować czas i pieniądze aby stać się wygrywającym graczem czy może odpuścić sobie?...

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Trener
weirdcreep
shovi

Jak już napisał weirdcreep - musisz coś więcej napisać/pokazać wykresy o swojej grze, jak dużo i na jakich stawkach grasz, żeby ktokolwiek mógł Ci cokolwiek doradzić.

Bo na razie brzmi to tak, jakbyś napisał "zacząłem inwestować na giełdzie, czytam dużo artykułów, ale moje inwestycje są nieopłacalne. Czy jest sens dalej się tym zajmować?" ;)

Odpowiedz
Cytat
PrzemoPL

Prawie każdy na początku torbił się niemiłosiernie. Przetrzymaj to, graj jak najniższe stawki aby błędy były jak najtańsze. Jak załapiesz to coś to się wybijesz :) Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Misugi14

Zadaj sobie pytanie: 'czy gra w pokera daje mi przyjemność'? Taka sama powinna być odpowiedź na pytanie: 'grać dalej, czy odpuścić'?

Mi gra nie sprawiała przyjemności, przestałem grać i była to dobra decyzja.

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Napisane przez Misugi14
Zadaj sobie pytanie: 'czy gra w pokera daje mi przyjemność'? Taka sama powinna być odpowiedź na pytanie: 'grać dalej, czy odpuścić'?

Mi gra nie sprawiała przyjemności, przestałem grać i była to dobra decyzja.

Mi odkąd przestała sprawiać (swingi zoomowe) wiedzie się najlepiej, na to oczywiście ma wpływ jeszcze kilka innych kwestii. W każdym razie na pewno pomogło odciąć emocjonalnie od wyników.

Odpowiedz
Cytat
Misugi14

Ok, jeśli gra nie sprawia Ci przyjemności, ale jesteś w stanie zarobić dwie średnie krajowe, to ok, być może wtedy warto się poświęcić, ale jak ktoś ma wygrywać parę stówek miesięcznie, to moim zdaniem szkoda czasu i lepiej uczyć się rzeczy, które potencjalnie będziesz wykorzystywał w swojej aktualnej lub przyszłej pracy. Albo robić całkiem coś innego co sprawia przyjemność, np: jakiś sport, książki, spotkania z ludźmi, koncerty, kino, teatr, robienie muzyki, nauka gry na instrumencie, jest mnóstwo rzeczy, które można robić.

A jeśli ktoś odczuwa negatywne emocje podczas gry, to tym bardziej powinien przestać grać.

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0

w sumie to jestem bardzo ciekawy jak ktoś może grać sporo jeżeli mu to nie sprawia jakiejś przyjemności. dla samej kasy? o depresję bym się bał

Odpowiedz
Cytat
halunoman

Napisane przez fspl95

Powiedzcie mi czy warto ryzykować czas i pieniądze aby stać się wygrywającym graczem czy może odpuścić sobie?...

1) przerzucasz (starasz się przerzucić) odpowiedzialność za własne postępowanie z siebie na innych
2) nikt nie jest w stanie powiedzieć Ci, co jest najlepsze dla Ciebie
3) kwestia: risk-reward ratio" jest tak złożona, że nie sposób rzetelnie odpowiedzieć Ci na to pytanie nie rozpisując się olbrzymio.

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Czekajcie, źle mnie zrozumieliście troszkę. Po prostu nie sprawia mi przyjemności. Nie że się jakoś strasznie zmuszam, a na pewno bardziej bym się musiał zmuszać do tyrania w sklepie albo na magazynie. Poker daje mi tony satysfakcji, choćby dlatego że się rozwijam, dyscyplinuje. Nawet jak to mały hajs (NL5 gram) to:
a) jestem bardziej produktywny niż na magazynie lub grając w lola
b) dupogodzinami tutaj, kupuje możliwość robienia kolejnych godzin gdzieś wyżej

Dalej, myślę że często poker nie będzie nam sprawiać przyjemności, ale są to okresy które trzeba przezwyciężyć (downswingi w bb/100 lub motywacji). Inaczej tracimy tylko czas, który inni wykorzystają. Niech to nawet będzie mega mały volume i dużo analizy/nauki, ale na mnie przerwy dłuższe niż 2-3 dni nigdy nie wpływały pozytywnie (no jak mnie w 800 rąk z 9bi na zoomie wyjebało to musiałem rozładować napięcie :) )

Robiąc dłuższe przerwy zabijamy nawyki.

Coś w stylu słów Alego, który nienawidził każdej minuty treningu.

Dlaczego miałby ktokolwiek decydować za Ciebie? :O

Odpowiedz
Cytat
14129088

potraktuj to jako zaliczkie w swoj rozwoj i sie nie łam

Odpowiedz
Cytat
nikoro309

Napisane przez fspl95

Co do ryzyka czasu to zależy na co byś go dokładnie przeznaczył jeślibyś przestał uczyć się pokera. Jeśli widzisz coś gdzie możesz efektywniej wykorzystać swój czas powinieneś się tym zająć. A jak masz dużo wolnego czasu to wydatek kilku godzin na naukę pokera Ci nie zaszkodzi, nawet w przypadku gdy nie odniesiesz zamierzonego efektu.

Odpowiedz
Cytat