Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

HM2 problem

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
226 Wyświetlenia

Witam. Nie moge nigdzie poszukac artykułów jak od PODSTAW ustawic HM2,kazdy artykul wiaze sie dla osob ktore mialy juz wczesniej HM1 itd a zupelnie nie ma od totalnych podstaw jak ustawic HM2. Bardzo prosze o pomoc. Gram od nie dawna w pokera i nie mialem wczesniej HM.

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
innocent2102

Co konkretnie chcesz ustawić?

Odpowiedz
Cytat

mam pomieszane niki graczy przy stolach,i nie wiem gdzie w HM ustawic taka sama pozycje przy stole jaka mam w sofcie ps ustawiona

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Nad hand importing i settings masz "Site Setup"

Wybierasz poker room, i po prawej preferred seating

Na screenie widać, że siadam na 4 miejscu jeśli na stole jest 9 graczy. To samo miejsce musisz ustawić w poker roomie przy tej samej liczbie graczy. Ja gram na starsach i wygląda to tak

Odpowiedz
Cytat

ok zadziałało,lecz regularnie przy jednym czasami przy dwóch graczach przy stole nie ma w ogóle statystyki podanej.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Może z nim nie grałeś jeszcze?:D

Odpowiedz
Cytat

Faktycznie:D nie pomyslalem, to bylo a glupie pytanie:D a powiedz mi prosze przyjacielu ktore z tych kilku rodzajow statystyk miec najlepiej wlaczone grajac nl5? bo tam sa np: poszerzone,na turnieje itd,a mi chodzi cash games bss fr

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Na początek najlepiej sobie ustawić tylko te podstawowe. Zbyt dużo statystyk może wpłynąć bardzo niekorzystnie na Twoją grę.

VPIP / PFR
3bet / fold to 3bet
CB / Fold to CB / AF / WTSD

Poczytaj na forum co znaczą te statystyki i postaraj się powoli z nich korzystać. Najlepiej gdybyś wrzucał dużo rąk do oceny i korzystanie z nich przyjdzie Ci łatwiej.

Odpowiedz
Cytat

Ok Pytanie brzmi gdzie to ustawic tak dokladnie jak napisales:D? za duzo tego tam jest w hudzie a nie chce namieszac.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Po prawej stronie szukasz statystyk i przerzucasz je strzałką na lewą stronę.

Odpowiedz
Cytat

w tym 3becie tam to ja mam ,,100"rozych opcji. Wszystkie znaznaczyc i przerzucic???

Odpowiedz
Cytat
Magik4ever

Nie. Tylko "TOT 3B".

BTW chciałem wrzucić sobie do HUDa statystyke w stylu "TOT fold do CR". Znalazł ktoś coś takiego? Bo ja nie znalazłem i wstawiłem najbliższą jej czyli "fold flop cb do cr", ale wolalbym zeby jedna statystyka dotyczyła wszystkich streetow a nie tylko flopa ;/ może coś przeoczyłem..

Odpowiedz
Cytat

Cześć Magik4ever,

Odszukaj w HUD Settings opcji "Facing Check-Raise":

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat