Czy możecie wypłacić coś za pomocą karty w bankomacie, już wcześniej czasami nie mogłem sobie w niektórych bankomatach wypłacić pieniędzy, ale dzisiaj to dosłownie w żadnym bankomacie nie chciało mi przyjąć karty, ktoś ma pojęcie o co może chodzić?
Zdarzyło mi się raz czy dwa, że bankomat nie chciał przyjąć karty, nie ma to jednak związku z ostatnimi wydarzeniami na scenie politycznej. Wypłacałem w niedzielę i wszystko było ok. Euronet daje radę, tak samo BZWBK (choć tu sie spotkałem z ograniczeniem w jednym bankomacie do 500PLN)
ja dokładnie tak samo zdarzało się czasem, że nie mogłem wypłacić ale dzisiaj dosłownie w żadnym nie dało rady
A zdarzyło się tak, że kiedyś mogłeś wypłacić w danym bankomacie, a dzisiaj nie mogłeś?
Bo to, że w danym bankomacie nie można wypłacić się zdarza. Ja co prawda nie mam karty nettelera, ale mój znajomy z zagranicy też nie zawsze może wypłacić z danego bankomatu ze swojej karty.
Zawsze myślałem, że to kwestia banku/bankomatu i jak już się znajdzie ten, który działa to w nim zawsze będzie działało. Najczęściej jest to problem autoryzacji. Stare bankomaty w Polsce nie obsługują chipów na karcie i to może być problemem.
tak dzisiaj w tych bankomatach co nigdy nie było żadnych problemów po raz pierwszy nie dało rady wypłacić ani w tych ani w żadnym innym
W neteller bywa taka sytuacja że operator kart nawala i karta jest bezużyteczna czy to w sklepie czy też w bankomacie, trwa to max jeden dzień po czym wszystko działa poprawnie, miałem podobną sytuację próbowałem w kilku bankomatach i nigdzie nie chciało wypłacić a wcześniej wypłacało, tak samo raz w sklepie się nadziałem bo karta nie działała i musiałem użyć karty rodzimego banku. Spróbuj jutro i wszystko powinno być ok jeśli nadal będzie nawalać, to pisz na live chat na neteller kiedy naprawią problem
Pytanie czy jesli netka mam w Euro to czy moge zamowić karte w Euro tak aby nie płacic za przewalutowanie Euro -> $$ -> PLN? I jakie wtedy sa limity dzienne jesli mozna w Euro oraz fee? Orientuje sie ktos? Dzieki.
Edit: Dobra odpowiedź znalazłem 4 euro za przelew + 2,95% fee a kiedy sie wybiera walute karty? Przy wyplacie z bankomatu czy wczesniej jak sie formularz zamawiajacy wypełnia?
Walutę w jakiej ma być karta wybierasz przy zamawianiu karty.
Wracając do pytania w temacie, jakie dostawałeś komunikaty w bankomacie gdy odmawiał wypłaty? Bo jak wyświetlał "brak środków na koncie" to raczej nie jest wina ani Netellera ani bankomatu :D.
Nie wiem jak Wy, ale ja często mam, że po wypłaceniu z danego bankomatu (najczęściej Euronet) już później nie mogę z niego wypłacać (wypłacam max.) Wyskakuje komunikat o nieważnej karcie i prosi o skontaktowanie się ze swoim bankiem.