Witajcie!
Wszystkim którzy kiedys beda wypłacac pieniadze z PP stanowczo odradzam netellera!!!!
Ja wypłacilem kase i pobrano mi w sumie 30zl prowizji!!!
To skandal!!!
A w jaki sposob wyplaciles? Bo jest kilka mozliwosci i w zaleznosci, ktorą sie stosuje rozne sa oplaty (przelew do banku, na karte kredytowa, wyplata w bankomacie za pomoca karty netellera)..
Poza tym jest jeszcze kwestia przewalutowania, kursow dewiz itd., co takze ma wplyw na koszt transakcji..
Wydaje mi sie, ze najkorzystniej jest posiadac karte netellera (bo kosztem jest wtedy 2$-przelew z konta netellera na karte i 2,93$-prowizja w bankomacie).
Jezeli chodzi o przelew do banku, to neteller bierze 1$, do czego dochodza jeszcze prowizje prowizje banku, ktore podejrzewam sa spore.
Nie wiem jak jest z przelewem na karte kredytowa, moze taniej..
wlasnie, to dobry temat. Jakie polecacie opcje wyplaty kasy? Mam karte VISA w mbanku, czy jak wyplace na nia to automatycznie zostana przekonwertowane usd na zl? konto oczywiscie jest w zlotowkach. jak dlugo to potrwa itp.
twoja visa to zapewne zwykla karta platnicza, wydaje mi sie ze potrzeba karty kredytowej zeby ta opcja byla dostepna
dziwne,bo jak ja raz patrzyłem na opcje w cash out to nie było przy netellerze żadnych opłat.Osobiście preferuję moneybookers,głównie przez to iż mam już zweryfikowane konto bankowe u nich i mogę wykonywać wypłat bezproblemowo.
Powiem wam tak ze pieniadze przełałem na konto i neteller wział dolara a reszta
(okolo 27zl) wział bank ktory z netellerem współpracuje. Oni sa po prostu smieszni bo jak wpłacałem to nie wzieli ani centa a tak samo musieli pozamieniac waluty z zl na $. Rezygnuje z ich uslug
Nie ma sie co dziwic.. To jest w interesie banku, zeby wplata byla oplacalna (darmowa) a wyplata nie
No cóż,wszędzie różne transakcje są darmowe aż nadchodzi moment wypłaty.Wówczas odrabiają swoje
A co moneybookers to tez mi sciagna tyle samo?
Wie ktos?
Jaki srodek wg. was jest najtanszy i najlepszy do wypłat?
Ja nie będę się wypowiadł co do wypłat, ale jeśli ktoś już coś takiego robił to proszę wrzucić swoją opinie bo ta sprawa jest mało zbadana, przyda się trochę doświadczenia.
Jeśli chodzi o kartę Visa to operator pobiera 3% prowizji za każde przewalutowanie przelewanej kwoty. W przypadku MoneyBookers przewalutowanie odbywa się po kursie międzybankowym powiększonym o 1% czy jakoś tak, a wypłata przelewem na konto lub kartę kredytową 1,8 euro.
ja wypłacałem na swoje konto (w volkswagen bank polska)
wypłacałem 100$ (+5$ opłaty za wypłatę), na konto dotarło 82$, reszta pewnie została w jakimś banku
Ja zawsze jak wypłącam to dostaje 100%
A czasami nawet więcej ;]
Robie to przez kumpla, który zbija kokosy na pokerze, więc chcąc oszczędzić na prowizjach przelewam mu przez InterAccount Transfer na konto pewną ilość kasy, a on gdy sobie wypłaca co około miesiąc kilka kafli daje mi całą sume w gotówce, którą uprzednio mu przelałem na konto
(On zawsze stawia piwa wszystkim)
Dobra znajomość
TomMik tyle Ci pobralo jak wyplacales z netellera ???!!! o shit dobrze, wiedziec z MB wyplacalem to tylko 1,8 ich prowizji i zadnych kosztow dodatkowych, a teraz uzywam netka tylko, ale jeszcze z niego nie wyplacalem do banku
Dobrze wiedzieć że neteller tyle zabiera zakładam konto w Moneybookers wielkie dzięki wszystkim za informację