Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] neteller

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
881 Wyświetlenia
malarz1990

Kurcze powiedzcie mi jak ma w pełni aktywować konto na neteler ( podnieść jego status do extended ) ?

Wysyłałem już dowód osobisty ( kopia obydwu stron ) , to chyba może być. Ale potrzebna mi jeszcze jakaś kopia wyciągu z banku lub rachunku. Ale nie wiem skąd mam wziąść taką kopię - podajcie przykładowe dokumenty i wyciągi albo rachunki która spełniają kryteria do tego aby mój rachunek neteller został w pełni aktywowany.

Z góry dzięki!!!!

9 odpowiedzi
bMh
bMh

Najlepiej isc do banku i o taki wyciag poprosic?

malarz1990

dobra tak zrobię ale mam tylko konto inteligo. Ten wyciąg musi być koniecznie z moim imieniem i nazwiskiem oraz dokładnym adresem zamieszkania. Dostarczałeś im już może Bmh podobne dokumenty? Nie wiesz czy na takim wyciągu znajdują się te wszystki ww przeze mnie dane?

bMh
bMh

Meczylem sie z tym przez miesiac i bez wyciagu z banku nie da rady. Musisz poprosic pracownika o taki wydruk. Potem tylko to zeskanujesz i wyslesz i powinno byc wszystko okej. Mozesz tez sprobowac sam zrobic sobie taki wydruk korzystajac z dostepu do konta internetowego o ile takowy posiadasz.

Urbi23

Niestety, to ostatnie nie przejdzie. Wyciąg z konta musi zawierać pieczątkę pracownika banku, a w przypadku Inteligo można to uzyskać jedynie poprzez zamówienie takiego wyciągu w banku (np przez infolinię)

W moim przypadku wystarczył skan dokumentu potwierdzającego zawarcie umowy z bankiem, ale akurat miałem to szczęście, że zakładałem drugie konto w innym banku i dokument pochodził z 3 ostatnich miesięcy, bo taki jest chyba okres ważności takich dokumentów dla Netellera

VictorM

Szkoda, że neteller nie zna polskiego prawa bankowego, które mówi, że wyciągi elektroniczne nie wymagają pieczęci banku.

Ja wyslalem dowod osbisty paszport oraz skan dokumentu z urzedu miasta do zaplaty podatku od nieruchomosci

Wydaje mi sie ze dowod i paszport wystarcza

salyk

dowód + fvat wystarczą.

bastian081

prawko jak drugi dokument też może być

U mnie nie chcieli przyjąć prawka,też mam konto w Inteligo.Najlepiej zadzwoń do banku,poproś pracownika o wyciąg z rachunku bankowego,koszt chyba 4.99 zł.Przyślą Ci za parę dni,wtedy cyknij fotkę i wyślij do Nettelera.Chyba że dostajesz rachunki za wodę,prąd,gaz itp na swoje nazwisko(nie mamy lub taty) ,wtedy możesz im wysłać foto takiego rachunku.Weryfikacja trwa ok 3 dni roboczych. Powodzenia z tymi urzędasami :)