Przejdź do forum
Netteler pomocy

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Netteler pomocy

17 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,646 Wyświetlenia
Nyggas90

Zrobilem "przypadkowo" wplate i chce ja anulowac ale kompletnie nie widze tego ANULUJ .. wie ktos gdzie anulowac ? ?(

Uploaded with ImageShack.us

16 odpowiedzi
XerofaN

mam dokladnie ten sam problem gdzie ten przycisk anuluj

kNoq001

napiszcie na live chatcie do kogos z supportu, wtedy anuluja wplate

XerofaN

jakim live chacie?? a to samo nie zniknie po jakims czasie?? bo mam 2 pozycje z czego jedna poprawna gdzie juz wplacilem i czekam i druga zla.

salyk

Witam,

od jakiegoś czasu neteller nie posiada już supportu przez livechata. Możesz spróbować napisać do nich maila. Jeśli nie zleciłeś tej wpłaty w banku, to nie masz się czym przejmować.

Pozdrawiam

IceWhoo

Ta wpłata sama zniknie jeśli nie zostanie zrealizowana. Nie pamiętam tylko po jakim czasie. Jest to napisane w regulaminie. Także luz jeżelibyś zlecił wypłatę na złe konto wtedy miałbyś się czym martwić.
Pozdro

IceWhoo

Chyba jeżeli zleciłeś przez pomyłkę wpłatę w Netku to chyba nie kontynuowałeś jej w Banku?

XerofaN

no nie nie :) zrobilem pierwsza zla wplate na netku a potem druga dobra ktora juz zrealizowalem. dzieki za odp. czyli poprostu se poczekam i powinno zniknac za pare dni :) barzdo mi to nei rpzeszkadza na razie czekam az ta dobra wplata zaskoczy :) jak robilem przelew z lokalnego banku to napisane ze 2-5 dni czyli chbya jeszcze nie mam sie czym martwic bo wplata byla wczoraj :)

IceWhoo

Dokładnie widzę, że sam znalazłeś odpowiedz ale przy okazji ją tu wkleję a nie przeprowadzona transakcja sama zniknie z konta dokładnie po 7 dniach.

"Local Bank Deposits can take 2-5 business days to appear in your NETELLER account. Please complete the transaction through your bank within 7 days of notifying NETELLER or we will cancel it in your account."-żródło Neteller

soczi45

Mógłby mi ktoś pomóc z tym nettelerem?
Założyłem niedawno konto na netku i miałem problem z pierwszą wpłatą dlatego napisałem do supportu, oddzwoniła do mnie babka żeby mi pomóc, specjalnie założyłem konto walutowe na $ w WBK żeby nie płacić za przewalutowanie na co ona mówi że z konta na $ oni nie obsługują i poleciła wpłate z banku lokalnego na pln, generalnie nie potrafiła mi wyjaśnić odnośnie kilku kwesti odnośnie przelewu, zrobiłem więc przelew z banku lokalnego na pln i przelałem równowartość 30$(102pln) i patrze następnego dnia że zapłaciłem 98 zł opłaty za zryczałtowane koszty za przelew banku zagranicznego Czyli zaplaciłem tylo samo opłat co przelałem kasy, pewnie ja coś nie tak zrobiłem i nie bardzo się orientuje z wszystkimi opcjami ale po to chyba jest support w nettelerze żeby wszystko wyjaśnić, ale ta babka nie wiedziała w ogóle o co chodzi i praktycznie nic mi nie pomogła. Miał ktoś też takie problemy?

emomaniac

Tę opłatę pewnie Twój bank, a nie neteller.
Kiedyś ktoś miał podobny problem i okazało się, że to bank tyle policzył za zagraniczny przelew.
Sprawę wyjaśniaj więc w banku a nie w netellerze.

IceWhoo

Mi kiedyś Pekao SA pobrało jakieś 10 EUR za przelanie 10 EUR ale właśnie zrobiłem to z konta walutowego mimo iż przelewu dokonywałem na konto, które znajdowało się w Polsce. Po telefonie do banku wyjaśniono mi, że przelewy z konta walutowego maja takie opłaty (co jest trochę chore).
Twoja sprawa wygląda trochę inaczej bo dokonywałeś wpłaty z konta PLN ale jeżeli zadzwonisz do swojego banku wtedy wyjaśnia Ci o co chodzi.
Wina może być w tym, że w Netellerze nie wybrałeś opcji Local Bank transfer Wpłata z banku lokalnego.
PS Neteller ma już polską stronę (wcześniej raczej nie miał albo nie wiedziałem :facepalm:).

IceWhoo

Opłatę oczywiście pobrał bank ale w Netellerze warto też wyjaśnić dlaczego. Neteller powinien pobrać tylko małą opłatę za przewalutowanie.

soczi45

WBK pobrało 10 zł, a to jest opłata banku zagranicznegon. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale dałem to jako przelew zagraniczny i zaznaczyłem jako wybrany kraj Unaited Kingdom, może ta kasa poszła jakoś na około, a jeszcze nie wiem czy dojdzie na konto nettelera bo na razie jej nie ma fakt że wysłałem ją dopiero wczoraj.

IceWhoo

Pieniądze dotrą na pewno po 1,2 dniach ale następnym razem musisz w Netellerze wybrać opcje wpłaty Local Bank transfer (Wpłata z banku lokalnego). To jest bardzo ważne bo wtedy pieniadze są wysyłane na konto bankowe Netellera, które jest w Polsce i nie ma tych złodziejskich opłat.
Pozdrawiam.

soczi45

nie wiem czy dotrą, bo zro0biłem z banku lokalnego, ale jako przelew zagraniczny i zamienione na $, sprawe totalnie zamieszałem ale takie są początki. Staram sie skontaktowac z bankiem i czekam na telefon z nettelera, może jeszcze cos z tego wyjdzie

IceWhoo

Skoro w Netellerze zrobiłeś wpłatę z banku lokalnego to ok. Jedyna pomyłka nastąpiła w Twoim banku ale tu w każdym banku procedura przelewów trochę inaczej wygląda ale sądzę, że po wpisaniu konta Twój bank wie czy jest to konto zagraniczne i jakby danych do prawidłowego przesłania środków było za mało to przelew nie doszedłby do skutku ale dla pewności skontaktuj się z infolinia Twojego banku a nawet odwiedź go osobiście.