Przejdź do forum
Pytania do Neteller

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pytania do Neteller

20 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,687 Wyświetlenia

1.Ile w praktyce idzie zamowiona karta z Netellera oraz pozniej Pin do niej?

2.Czy sa jakies oplaty stale za jej uzytkowanie? (czy tylko za wyplate z bankomatu i przewalutowanie?)

3.Jakie bankomaty w Polsce akceptuja wyplaty ta karta?

4.Jakie jest maksimum wyplat w bankomatach ta karta?

5.Czy jest cos na co powinienem zwrocic uwage wyplacajac kase z pokera przez karte w bankomatach?

Pytania kieruje do praktykow ktorzy juz wyplacaja kase w ten sposob

19 odpowiedzi
Urbi23

Pajonk84 napisał
1.Ile w praktyce idzie zamowiona karta z Netellera oraz pozniej Pin do niej?

2.Czy sa jakies oplaty stale za jej uzytkowanie? (czy tylko za wyplate z bankomatu i przewalutowanie?)

3.Jakie bankomaty w Polsce akceptuja wyplaty ta karta?

4.Jakie jest maksimum wyplat w bankomatach ta karta?

5.Czy jest cos na co powinienem zwrocic uwage wyplacajac kase z pokera przez karte w bankomatach?

Pytania kieruje do praktykow ktorzy juz wyplacaja kase w ten sposob

+1

Również zainteresowany. Dodatkowo, czy dane na temat prowizji z tabelki na stronie Netellera z kolumny POL są ostateczne?

emomaniac

1. około 2 tygodnie, tydzień później PIN
2. kiedyś była opłata jeśli się nie używało karty w danym miesiącu...ostatnio ją znieśli
3. wszystkie z logo mastercard
4. 500 funtów dziennie lub jednorazowo...nie pamiętam dokładnie :D (lub równoważność w danej walucie)
5. raczej nie

molekpl

"2. kiedyś była opłata jeśli się nie używało karty w danym miesiącu...ostatnio ją znieśli" tzn. zamawiam kartę (pewnie jakieś drobne za wyrobienie) i nic nie muszę płacić ;) za użytkowanie, posiadanie itp?...

Urbi23

A opłata 15PLN pobierana jest od każdego wyciągnięcia pieniędzy z bankomatu niezależnie od kwoty?

emomaniac

Jak ja zamawiałem kartę to nie było żadnej opłaty za wyrobienie - zamawiałem od razu po wprowadzeniu kart net+. Teraz też chyba nic się nie płaci za kartę. Potem żadnych opłat także nie ma (poza tymi za wypłatę z bankomatu). Opłata za wypłatę z bankomatu jest stała i nie zależy od kwoty.

salyk

Jeśli w danym miesiącu nei użyjesz karty to płacisz 3$
Wypłata z bankomatu = 6$ + 2.95% za przewalutowanie
Za wyrobienie karty nic się nie płaci.

Lusia845

Witam

Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda wypłata kartą Net+ z bankomatu?
Jeżeli na koncie mam 1000$ i wkladam karte do automatu to ukazuje mi sie saldo karty w dolarach czy przeliczone juz na PLN?

salyk

Napisane przez Lusia845
Witam

Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda wypłata kartą Net+ z bankomatu?
Jeżeli na koncie mam 1000$ i wkladam karte do automatu to ukazuje mi sie saldo karty w dolarach czy przeliczone juz na PLN?

Z tego co ktoś pisał, nie pokazuje się saldo konta. Ale nic sobie za to uciąć nie dam

damianpat

tak nie ma opcji sprawdzania salda
można płacić w sklepach, ale nie polecam bo szpan jest bo karta dziwnie wyglada i jakos dluzej idzie

pozdro

15 minut temu rozmawialem z supportem i z tego co wiem

:diamond: maksymalna wyplata 1000$ dzienna , w ciagu 4 dni mozesz wyplacic 3000$
:diamond: za karte nie placimy nic , nie ma zadnych stalych oplat

Ale ja mam pytanie na ktore pani nie odpowiedziala , ile mozna maksymalnie jednorazowo wyciagnac z bankomatu , moja matka mowi ze 2000zl mozna na raz ,ale w filmie ZERO (leci w kinach , polski polecam) widzialem jak many spokojnie ciagnie 7000, wiec ciekawi mnie czy moge na raz te 1000$ wyciagnac z bankomatu ? Ile maksymalnie wyplaciliscie ? _confused:

Mooris

Witaj

Jeśli 1000$ jest to limit dzienny, to jak najbardziej możesz jednorazowo tyle wypłacić.

damianpat

Napisane przez XszczypakX
15 minut temu rozmawialem z supportem i z tego co wiem

:diamond: maksymalna wyplata 1000$ dzienna , w ciagu 4 dni mozesz wyplacic 3000$
:diamond: za karte nie placimy nic , nie ma zadnych stalych oplat

Ale ja mam pytanie na ktore pani nie odpowiedziala , ile mozna maksymalnie jednorazowo wyciagnac z bankomatu , moja matka mowi ze 2000zl mozna na raz ,ale w filmie ZERO (leci w kinach , polski polecam) widzialem jak many spokojnie ciagnie 7000, wiec ciekawi mnie czy moge na raz te 1000$ wyciagnac z bankomatu ? Ile maksymalnie wyplaciliscie ? _confused:

jakiś czas temu przy wyższym kursie dolara około 2600 PLN, więc na pewno tysiąca dolarów dziennie się nie da, chyba, że coś się zmieniło

generalnie to działa tak, że ograniczenie nie jest dzienne, ale 24 godzinne, próbowałem to oszukać stojąc o 23:55 przy bankomacie i czekając na nowy dzień ;)

ale próbowanie nic nie kosztuje, najlepiej od razu jak najwięcej, albo płacić w sklepach po prostu

szpan jest bo kasjerki nie kojarzą takiej karty ;)

pozdrawiam

Ale wpisales np w bankomacie sume 3000zl i bankomat wyplacal ci 2600 czy na jakies zasadzie wyplacales ? :f_biggrin:

SJS
SJS

Napisane przez damianpat

pozdrawiam

A jaja będą jak transakcja będzie odrzucona.

damianpat

Napisane przez gnojson
Ale wpisales np w bankomacie sume 3000zl i bankomat wyplacal ci 2600 czy na jakies zasadzie wyplacales ? :f_biggrin:

nie po prostu
"automat nie może wypłacić takiej kwoty, wybierz inną"
i już ;) tak próbujesz o 100 PLN w dół, aż do skutku

pozdro

damianpat

Napisane przez SJS

Napisane przez damianpat

pozdrawiam

A jaja będą jak transakcja będzie odrzucona.

nie zdarzyło się ;)
pozdro

A jest pobierana jakas prowizja, gdy sie placi np w sklepach?

damianpat

Napisane przez EndWgw
A jest pobierana jakas prowizja, gdy sie placi np w sklepach?

nie