Dostalem e maila od information@news.neteller.com, ze wprowadzaja oplaty za nie korzystanie z konta, to jakis scam nie ? Ja zalozylem konto dawno temu i nigdy z niego nie korzystalem
kiedys tak bylo ze za nieuzywanie konta rok , pobierali oplate , tylko jesli cos bylo na koncie , jak nie to nic.
Chodzi głównie o to, żeby wyzerować konta nieaktywne i pozbyć się kosztów obsługi takich kont.
Podejrzewam, że jest mnóstwo kont z jakimiś centami, które wiszą latami.
czyli usuwaja nie uzywane konta ? probowalem odzyskac haslo z tego e maila na jaki dostalem to powiadomienie, i wyskoczylo ze wprowadzilem zle dane, dlatego ten akurat e mail to chyba jakis scam, ostatnio mi tez konto do netflixa ukradli wiec moje dane ktos sprzedal ;/
To nie jest scam.
Ja dostałem parę miesięcy temu taką wiadomość z tego adresu:
Według naszych informacji ostatnia transakcja na rachunku NETELLER została zrealizowana w dniu 02/07/2017. Twoje aktualne saldo wynosi XX.XX USD.
Twój rachunek jest nieaktywny od 13 miesięcy. Jeżeli nie skorzystasz z rachunku do 15 dnia następnego miesiąca, podejmiemy następujące kroki:
Z salda pozostałego na rachunku zostanie pobrana opłata administracyjna w wysokości do 40 $ (40 USD).
Zamkniemy Twój rachunek w programie lojalnościowym i Twoje punkty lojalnościowe stracą ważność.
Jeżeli Twój rachunek pozostanie nieaktywny, będziemy pobierali opłatę administracyjną co 12 miesięcy, przy czym zostanie ona pobrana maksymalnie trzy razy (opłata nie będzie jednak pobrana z debetu).
Po trzykrotnym pobraniu opłaty administracyjnej i/lub braku aktywności na rachunku przez łączny okres 38 miesięcy, rachunek zostanie zamknięty, umowa o posiadanie rachunku rozwiązana a karta zablokowana.
Dzisiaj przysłali informacje o zmianach:
Zmiany wejdą w życie 13 marca 2019 roku.
Możesz sprawdzić Warunki korzystania z NETELLER, klikając na powyższy link. Z tej okazji zamieszczamy podsumowanie zmian poniżej.
Opłaty za usługi NETELLER
W odniesieniu do opłaty za usługę określonej w Warunkach korzystania z NETELLER będzie obowiązywała następująca zmiana:
Możesz korzystać z konta NETELLER bezpłatnie pod warunkiem, że zalogujesz się lub dokonasz transakcji przynajmniej co 12 miesięcy. Jeśli tego nie zrobisz, z salda konta zostanie potrącona comiesięczna opłata za usługę w wysokości 5,00 USD (lub w równoważnej kwocie w innej walucie).
Czyli kiedyś pobierali 40$ co 12 miesięcy, a teraz będą brać 5$ co miesiąc.
jak sie tam nawet zalogowac nie moge, nigdy tam nie mialem kasy a zalozylem to konto dobre pare lat temu to co ja tam z 200 dolkow na minus
od skrilla to nic nie dostalem pewnie dlatego, ze go uzywam.
netteler odpisal
Dziękujemy za wiadomość.
Potwierdzamy, że Pańskie konto zostało zamknięte, a Pańskie dane osobowe zostaną usunięte zgodnie z naszą polityką przechowywania danych. Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką prywatności.