Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

109o NL10 zoom

20 Posty
8 Użytkownicy
47 Reakcje
1,944 Wyświetlenia
DeeJay90

Co sądzicie. 50rąk mam na typa, 2 raz robi mi 3b vs sb. Czy jeśli już calluje pre to na tym boardzie sprawdzamy do końca? Tak naprawdę ciężko określić jego rękę.

PokerStars - $0.10 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 138.2 BB
Hero (SB): 121.6 BB
BB: 133.2 BB
UTG: 138.9 BB
MP: 140.9 BB
CO: 47.6 BB

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 9♥ T♣

fold, fold, fold, fold, Hero raises to 3 BB, BB raises to 9 BB, Hero calls 6 BB

Flop: (18 BB, 2 players) 8♥ 5♠ 9♠
Hero checks, BB bets 7.6 BB, Hero calls 7.6 BB

Turn: (33.2 BB, 2 players) 6♦
Hero checks, BB bets 15.8 BB, Hero calls 15.8 BB

River: (64.8 BB, 2 players) 5♥
Hero checks, BB bets 30.9 BB, Hero calls 30.9 BB

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
DzikiHenry

tu znow kicha , ja bym to foldowal ( 2gi raz to jak nigdy)

jak juz grasz to probuj wygrac pota a nie dociagac do sd, tu dobra opcja bylo by donk call i fold na agresje na turnie a jak nie to wtedy moze bys sie doczlapal do sd, a moze nawet jakies value na river wyciagnol od 2 over

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

mam wrazenie ze zamiast grac w 'opowiem ci swoja historie ' to ty grasz w 'opowiedz mi swoja historie'
uwierz mi beda cie sciemniac ;) i nie opplaci ci sie to.

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman

Fold pre, 50 rąk to żadna próbka

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Fold pre. Graj range aby Ci było łatwiej , spot jest ugly ale jak już tu jesteśmy na riv to ciężko foldować vs ten siz na tych pozycjach.

Rada najważniejsza, nie słuchaj Dzikihenry bo włos się na głowie jeży po tym co on pisze ?(

Odpowiedz
Cytat
ZolnierzSkez

Napisane przez 89deny89
Rada najważniejsza, nie słuchaj Dzikihenry bo włos się na głowie jeży po tym co on pisze ?(
Podziwiam, że w ogóle rozumiesz co tam jest napisane.

Odpowiedz
Cytat
duff2511

DzikiHenry wrzucisz jakiś wykres?

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90

Napisane przez 89deny89
Fold pre. Graj range aby Ci było łatwiej , spot jest ugly ale jak już tu jesteśmy na riv to ciężko foldować vs ten siz na tych pozycjach.

Wiadomo,że zazwyczaj to jest fold pre. Jeśli już obstawiam typa, że gra light 3bet to jego 3 bety na ciężkim stole wyglądają na overparę, str8 lub,że chce wygrać pulę wyrzucając mnie z rozdania. Dobrze rozkimniam?
Co według was gościu tu może prezentować?

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Uważam że to jest 100%fold t9o chyba że otwierasz 75%bvb i on 3b bvb 20-25% to pewnie trzeba jakiś %czasu defendować. W Twojej sytuacji gramy vs unk więc nie ma co dywagować.

Postflop dużo zależy od konstrukcji jego range 3beta (którego nie znamy). Czy w jego 3b jest k7o,q7o ,73s ,76s,77.

Ludzie zazwyczaj mocne ace high próbują doczłapać do sdv a nie zamieniają w blef tym bardziej takim sizingiem na riv.

Kolejne pytanie czy z naturalnymi blefami tj. Spades , jts , qjs,qts zagra nam 3x bet. Słabe jest to że mamy tx co zabiera mu kilka blefów.

Jak dla mnie po siz flop wygląda na rega i najczęściej zobaczymy tutaj overpair z takim gównianym sizingiem riv i w sumie pewnie bym jednak foldował riv.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90

Dzieki za wyjaśnienie. Pokazał 45s.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez duff2511
DzikiHenry wrzucisz jakiś wykres?

taa jak zrobie probke :)

Odpowiedz
Cytat
duff2511

W takim razie na podstawie jakich wyników uważasz się za osobe kompetentną do tego, by oceniać rozdania innych? Przecież na żadnych stawkach nie wygrywasz i z tego co pamiętam, to w zeszłym roku regi na starsach na NL 10-50 wycierały tobą podłogę, a jak schodziłeś ze stołu to wszystkie regi insta sitout i stolik się załamywał. Kiedyś odpaliłem streama jak grałeś NL16z i powiem tylko, że masz tak fundamentalne braki, że wątpię, byś bił chociaż NL5.

Moim zdaniem robisz krzywdę początkującym graczom sugerując jak powinni grać podczas gdy sam masz tak płytkie "rozumienie" tej gry. Początkującym, bo jeśli ktoś cokolwiek ogarnia, to raczej nie nabierze się na ten bełkot.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Duff to do mnie ? heheh
nie wiem dlaczego zmyslasz jakies historie o tym jak regi na starsach wycieraja mna podloge. nie przypominam sobie takich akcji. co do nl16 strimowalem wiec nie bede polemizowal z twoja ocena , narazie nie mam probki ale z niecierpliwoscia czekam az bede mial i wtedy wkleje. ( jaka probka jest w miare satysfakcjonujaca na reg tables? 30k ?)

odnosnie bycia tak slabym ze nl5 mnie zabija , to moglbym pokazac winrate na nl4e ale mam tylko 2.4k hands chociaz nie sadze ze po tym wykresie ktos mialby watpliwosci ze nl5 to nie jest dla mnie problem , problemem dla mnie jest jak zawsze brm a z nim w parze tilt. w przyszlym miasiacu zamierzam grindowac minimum 10 dni po 6h wiec moze cos wrzuce , nie widze innego sposobu na polemike bo slowo przeciwko slowu jest h warte.

tak wiem probka z dupy.

Odpowiedz
Cytat
ZolnierzSkez

xD

Odpowiedz
Cytat
duff2511

DzikiHenry poka ze starsów wykres, a nie jakieś untracked eurosites nie do zweryfikowania!

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

na starsach sie zbanowalem na rok, wiec dopiero 2022

Odpowiedz
Cytat
duff2511

Ja też bym się zbanował gdyby tak mną poniewierali

https://imgur.com/a/VEHlcTx

Próbka chyba wystarczająca skoro uznałeś, że 6K handów z krzaka wystarczy, by wkleić wykres.

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

No to jest właśnie główny problem z dyskusja o rozdaniach na pokerowych forach. Lepsi gracze są często zminusowani i mieszani z błotem, przez mniej doświadczonych pokerzystów. Wszystko dlatego że oni nie mają pojęcia o zaawansowanych konceptach, dla nich to abstrakcja. I koniec końców to Ci lepsi wychodzą na wariata. Na szczęście Dziki Henry wrzucił wykresy i pozamykał gęby malkontentom.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

oh well. wiadomo ze bym nie zbanowal sie jak bym tam niszczyl , ps chociaz soft podnieca, nie jest dla mnie grajacego bez br vs niciarnia vs swingi na poziomie 10bi+ vs moj tilt. probka jak mowilem mala obv , ale nie mam czasu ( + nie chce mi sie ) grac duzo. ta mala probka to 20h gry.. tak jak mowie pod koniec lipca wkleje wiecej rozdan.
jesli chodzi o moje posty na ps , moze sa nieczytelne moze sa hmm nie mile ? ale po 1 primo nikt mi nie laci milionow monet zebym sie spinal i tlumaczyl do posrania.
chcecie milusinskiego yes mana to oddajcie hajsy jakims trenerom oni beda zobligowani do dotarcia do was w mily i przejrzysty sposob.
jak ktos wyciagnie cos z moich postow super , jak nie, pff super.

jak ktos mowi ze plote zbdury, luz, ignorujcie moje posty.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Hahaha, jaki piękny wątek <3 Dzięki chłopaki, zrobiliście mi dzień xD A co do rozdania to fold pre 100% czasu, call jeśli suited

Odpowiedz
Cytat