Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

99 NL25

7 Posty
7 Użytkownicy
7 Reakcje
951 Wyświetlenia
Ein89

$0.10/$0.25 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by WeakTight Poker Hand History Converter

Stacks:
UTG wizarde ($103.6BB) 104bb
UTG+1 Hero ($100BB) 100bb
CO igrokx9 ($113.76BB) 114bb
BTN WuZhenglei ($189.6BB) 190bb
SB hhh8978 ($74BB) 74bb
BB 1990 AD ($118.48BB) 118bb

Pre-Flop: (1.4BB, 6 players) Hero is UTG+1 9♥: 9♣:
1 fold, Hero raises to 2.48BB, 1 fold, WuZhenglei raises to 8.84BB, 2 folds, Hero calls 6.36BB
Flop: 8♠: Q♥: 9♠: ($19.08BB, 2 players)

Hero checks, WuZhenglei checks

Turn: 5♥: ($19.08BB, 2)
Hero bets 13BB, WuZhenglei calls 13BB

River: 4♥: ($45.08BB, 2)
Hero bets 29BB, WuZhenglei goes all-in 167.76BB,

Przeciwnik unk, 26/20 190h, żadnego info.

Flop: ch/r zawsze wygląda mocno na takim boardzie, może donkbet byłby lepszy? (praktycznie zawsze gram ch/r, ale mam tutaj czasami wątpliwości)
Turn: otwiera się drugi backdoor fd, po przeczekanym flopie myślę, że zdecydowanie większy sizing (bliżej psb)
River: błąd sizingowy - 1/3 bet i linia b/f.

Jak myślicie?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
allinntopsad

bez pozycji nie możesz rozdawać darmowego EQ na takim boardzie poprzez check , PSB flop turn wrzucam

Odpowiedz
Cytat
jociasija

jak najbardziej mozesz na tym boardzie grac lead
x/r tez jest spoko, jak i czasami x/c
na turnie twoj size nie ma zbyt wiele sensu, lepsza opcja jest znow x/r , albo overbet ~150% pota (betujesz tu dla value tylko sety, strity i jakis combodraw dla balansu, a drawow jest sporo)
na river, po takiej linii jak przyjales, przeciwnik wsuwka repuje glownie AhKh , rzadziej AJ/AT/A3/A2 hh , w kazdym razie tylko kolor
zebys mial b/e, lub +ev call musi do tego miec wystarczajaco blefow
jego blefem powinny byc tu JJ z sercem
czy ma ich wystarczajaco? czy w ogole kiedykolwiek zamieni to w blef? ja nie sadze, ale ocen sam

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

ja gram do turna tak samo , na riv x/c nrmalny sizing x/f do wsowki
moja rozkmina jest taka , flop jak ma cos sensownegoi zawsze bedzie cbetowal , ev trapowal sety
turn dostaje fd, river trafia fd gg, jesli gra tak JJ trudno ;) dlatego gram x/c na normalny sizing bo bijemy czesc wszytkie sety procz QQ - jesli sie zakrecil z jakimis malymi parkami.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez allinntopsad
bez pozycji nie możesz rozdawać darmowego EQ na takim boardzie poprzez check , PSB flop turn wrzucam

Przeciez on nie byl agresorem pre, wiec jakie rozdawanie equity? Check jest standarem, oczywiscie mozna donkowac majac to zbalansowane, choc ten flop jest tak ciezki, ze nie wiem czy nie otwieramy donkbetem furtki do jakichs hero foldow

Odpowiedz
Cytat
mycka86

T: b 26-27bb, R: AI. gg, czasami przegrasz stacka, trzeba to zaakceptować.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Napisane przez DzikiHenry
ja gram do turna tak samo , na riv x/c nrmalny sizing x/f do wsowki
moja rozkmina jest taka , flop jak ma cos sensownegoi zawsze bedzie cbetowal , ev trapowal sety
turn dostaje fd, river trafia fd gg, jesli gra tak JJ trudno ;) dlatego gram x/c na normalny sizing bo bijemy czesc wszytkie sety procz QQ - jesli sie zakrecil z jakimis malymi parkami.

Trochę dziwny ten spot. Nie wydaje mi się aby przeciwnik czekał jakieś backdoor fd na flopie, no chyba że Ah8h

Straight drawa, którego by trafił i szipował na river, też nie specjalnie. Takie ręce na pewno betują flopa, bo nie mają żadnego showdown value. Poza tym nie wydaje mi sie, że tak zagra strity gdy wchodzi kolor

Ja gram chyba tutaj bet/call river

Odpowiedz
Cytat