Przejdź do forum
A2s NL10 - rozdanie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2s NL10 - rozdanie 3way

8 Posty
7 Użytkownicy
6 Reakcje
779 Wyświetlenia
Ein89

Cześć,

Nie jest to moje rozdanie, ale mieliśmy w nim ze znajomymi dłuższą dyskusję. Ciekaw jestem Waszej opinii.
Nie ma żadnych statystyk na gracza, totalny unk. Regularny stolik.

Hero to MP i trzyma A2s.
Akcja preflop: EP limp, Hero raise x4,5, BB call, UTG call.
POT: 14BB
Akcja postflop: BB check, UTG check, Hero bet 7,5bb, BB raise linia check/raise do 24BB, UTG fold, Hero wsuwa all ina.

Dyskusja była na zasadzie czy tutaj Hero ma miejsce, żeby wsuwać AI czy nie.
Stanowisko Hero (znajomy) jest takie, że BB wsuwa zarówno sety, dwie pary, flushdrawy, str8 drawy, może TT. Jeśli wsunie AI to zrzuci go z range który jest 9x.

Range znajomego, który był Hero:

Z kolei mój range, który zakładam, że gra raise/call

Wyrzuciłem flush drawy, które nie są combo drawem i ograniczyłem 9x tylko do kombinacji, gdzie jest 9 . Moim zdaniem flush drawy takie jak QJ , JT : grają tutaj pasywnie, bo:
- nie chcą budować puli z nie-nutsowym kolorem
- mają zawodnika ze sobą
Napisałem range na raise/call z założeniem, że BB tutaj nie blefuje. Trudno mi znaleźć 9x off tutaj, które calluje bez pozycji do 3 graczy (a to jedyne kombinacje, które mogłyby być zrzucalne)

Co myślicie o tym rozdanie i do którego stanowisko jest Wam bliżej?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
DzikiHenry

jesli hero nie jest niedzielnym graczem i mysli to pewnie wybral rejs bo mysli lub wie ze bb jest agro i moze miec tam szeroki range jesli tak to ok
jesli nie wie nic i jest niedzielnym to poprawne zagranie tu to call do tego przebicia i granie turna.
myslacy bb powinien postawic go na overpary czesto wiec na turnie jak nie spadnie A albo flasz i bb wsunie to trzeba po oddsach patrzec ale pewnie fold.
za to bb nie powinien bic turna bez 2p+

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Moim zdaniem fold preflop. A2s to jest bottom range otwarć z MP, a mając limpera z UTG za sobą na tych stawkach często wpakujemy się do multiwaya. Jeśli dojdzie do HU z limperem, to on ma w swoim rangu pewnie wiele lepszych Ax, więc nawet trafienie TP A wcale nie jest takie dobre, bo trudno pozyskać value z czegokolwiek.

Grając na unka robienie jakichkolwiek rangów dla BB tutaj jak dla mnie nie ma sensu, bo to co sobie myślimy ma się nijak do tego, co on sobie myśli. Równie dobrze mógłby tak zagrać 5♠:3♠: i sprawdzić all-ina, "bo ma flush drawa z gutshotem", nie myśląc kompletnie o reverse implied oddsach itp. Patrząc na samą akcję postflop, to dwóch par on tutaj raczej nie ma za bardzo, no chyba że jest jakimś fishem, ale generalnie to unk rzadko pokaże dwie pary. Jak dla mnie najczęściej pokaże tutaj sety i gorsze FD, z przewagą tego drugiego, dlatego myślę, że shove jest najbardziej profitowym zagraniem. Call nie ma sensu z tymi oddsami, bo jak flush nie wejdzie, to może barrelować do all-ina nietrafionego gorszego FD i trzeba będzie foldować turna/rivera. Dodatkowo shove flop ma nadal zapewne jeszcze jakieś kilkanaście % fold equity, więc ja to wrzucam na NL10 na każdego, nieważne czy passive fish, lag, tag czy cokolwiek innego

Odpowiedz
Cytat

Nie napisałeś na temat głębokości stacków. Zakładam, że jest 100bb. Żadne FD ani 9x nie calluje tego shove. Imo to czy nasz shove ma sens zależy od tego z jakim rangem Hero gra taki all in. Nie muszę sprawdzać tego w solverze, żeby wiedzieć, że call jest tutaj poprawnym zagraniem. Co nie znaczy, że trzeba je zagrać.

Ciekawe co by powiedzieli członkowie Bractwa na Diskordzie. Tam pewnie jak ktoś wrzuci rozdanie, w którym zrobił błąd to są mu odmierzane razy w ilości równej stracie bb w EV.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez 7bekon7
Tam pewnie jak ktoś wrzuci rozdanie, w którym zrobił błąd to są mu odmierzane razy w ilości równej stracie bb w EV.

Wróbelki mogą sobie ćwierkać ale choćby sporo solverowego słonecznika zjadły to nigdy nie będą tak dobrymi łowcami jak kruki.

Dla mnie hero przyjął tu błędne założenia. IMO 9xy nie bedą tu często przez XR grane. To nie jest board pod high-frequency bet w HU, a tu mamy jeszcze multiway -> range z którym hero tu uderza na flopie wydaje się być dość mocny i spolaryzowany. W takiej stytuacji nie gra się merged XR z dużą ilością 9x. On tu wie ,że na fisza bez ręki nie będziesz tu betował szeroko a i tak raisuje.

Ja bym callował bo to nie jest SPR przy którym wsuwamy i combodrawy z gutshotem + FD nas callują.

Odpowiedz
Cytat
Krasu

Trzeba tutaj grać bet na flopie? Hero mógł sobie za darmo zobaczyć turna i później ewentualnie zobaczyć co zrobić dalej bez rozdmuchanej puli.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez Krasu
Trzeba tutaj grać bet na flopie? Hero mógł sobie za darmo zobaczyć turna i później ewentualnie zobaczyć co zrobić dalej bez rozdmuchanej puli.

oczywiscie ze trzeba :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Simek87

Nie trzeba

Odpowiedz
Cytat