Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA NL16

37 Posty
8 Użytkownicy
4 Reakcje
2,591 Wyświetlenia
dziob

Napisane przez krzyziu1
Widze że nikt nie wpadł na to, że można to... X na turnie :f_biggrin

Dzięki krzyziu🍺

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

na tych micro jest tak agro playerpool ze naprawde x jest wysmienity
to ze pio czeka sobie niekiedy AA to okej tylko jest mala roznica, on zaklada ze tam jest betvsmiss z 50% zakladam a tu z 10
blokujemy jeszcze 2 bd z flopa i zastanow sie czy predzej nas callnie gosc na T gdy otwiera sie fd czy na blanku na R (chociaz 1/3 kart jest dla niego scary na R) bet za 120%

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Pio, srio. Tu nie chodzi o optimal play tylko zrozumienie pewnych mechanizmow.

1. Ludzie overfolduja tego typu flopy—-> cbetujesz 100% range z pre
2. Skoro ludzie overfolduja flopy to na turnie maja mocniejszy range a ty masz 100% z pre flopa.
3. Twoje value to bardzo niski % na turnie z calego twojego rangu dlatego tak malo betujesz turna a jak betujesz to rece ktore potrzebuja tez protekcji czyli wlasnie gorsze overparki ktore obawiaja sie xback od aq ak aj albo aa ktore nie blokuje fd.
4. Majac ah ilosc fd u niego drastycznie spada bo to wlasnie ahxh jest najczestszym callem w pre na glebszych stackach.

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

W teorii to IP ten nutflushdrawy powinien checkbacknąć na turnie. Czyli trzymająć Ah nie blokujemy jego stabów. K9 Q9 J9 98 z backdoorami z flopa. Na bet turn te ręce mają izi fold bez heartsów, a co mają zrobić po checku? Nawet jak stabnie 1/3 i foldnie do raisu to zarobimy więcej niż betem.
Tx muszą callować x/ship. Jak gramy bet-bet-bet to na river on ma wiecej flushy i nie ma potrzeby łapać blefy z jakimś dziwnymi rękami.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Dokladnie o to chodzi bikmak!

Odpowiedz
Cytat
patryk060

Bardzo ciekawa analiza, dzięki Krzysiu. Teraz jak na to patrzę to jednak nie był to typ gracza który overfolduje, zreszta jak widac :D Na inny typ gracza przydatne rady. Jednak w tym wypadku mysle ze bet turn, block bet river bylby najlepszy. Tylko nie wiem czy 2/3 czy pot turn

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Call na flopie z bfd+bsd+1OC vs 1/3 cb to jest std a nie zadne nie overfoldowanie. Overfoldowanie odnosi sie do populacji graczy a nie obserwacji jednego typka po marnej ilosci rak. Wiec twoj argument ze to jest zly typ gracza aby x turn jest chybiony no ale na sile nie bede cie przekonywal pzdr i gl przy stolach

Odpowiedz
Cytat
patryk060

PokerStars - $0.25 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4: http://www.pokertracker.com

CO: 116.36 BB
Hero (BTN): 138.16 BB
SB: 136.2 BB
BB: 100 BB
UTG: 199.48 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has Ad As
fold, fold, Hero raises to 2.48 BB, SB raises to 9.92 BB, fold, Hero raises to 24 BB, SB calls 14.08 BB

Flop : (49 BB, 2 players) Kc 7d 6h
SB checks, Hero bets 15 BB, SB calls 15 BB

Turn : (79 BB, 2 players) 2h
SB checks, Hero checks

River : (79 BB, 2 players) 8s
SB bets 97.2 BB and is all-in, Hero calls 97.2 BB

SB shows 9h Ah (High Card, Ace)
(Pre 12%, Flop 8%, Turn 20%)

Hero shows Ad As (One Pair, Aces)
(Pre 88%, Flop 92%, Turn 80%)

Hero wins 265.4 BB

Skorzystałem z Twojej rady Krzysiu. Akurat na aggro gracza zadziałało

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Moja rada tu w ogóle nie ma zastosowania... tzn. logika za nią stojąca.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

ja juz wole 5 razy bardziej tu zagrac xb flop lub turn niz w tamtym spocie x turn

Odpowiedz
Cytat
patryk060

No nieco inne rozdanie, tutaj ja bylem ip i postanowiłem łapać bluffy których będzie miał dużo. Również zgadzam się z Tb Jeeex, że ten spot bardziej się do tego nadawał i aggro player.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Napisane przez Jeeex
ja juz wole 5 razy bardziej tu zagrac xb flop lub turn niz w tamtym spocie x turn

zartujesz? XBACK flop 4b pot bo? na turnie moge jeszcze zrozumiec ale pod warunkiem ze mamy aggro typa normalnie gram tam dalej 1/4 pot bet ale nigdy w zyciu nie xb flop (tam trzeba napierdalac 100% maly sizingiem).

Napisane przez patryk060
No nieco inne rozdanie, tutaj ja bylem ip i postanowiłem łapać bluffy których będzie miał dużo. Również zgadzam się z Tb Jeeex, że ten spot bardziej się do tego nadawał i aggro player.

przeciez to jest 4b pula na dodatek typ jest oop wiec jego call 4beta jest jeszcze wezszy... ehh dobra nvm

powodzonka na stolach

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Napisane przez krzyziu1
zartujesz? XBACK flop 4b pot bo? na turnie moge jeszcze zrozumiec ale pod warunkiem ze mamy aggro typa normalnie gram tam dalej 1/4 pot bet ale nigdy w zyciu nie xb flop (tam trzeba napierdalac 100% maly sizingiem).

Nie trzeba, to sa pozycje gdzie mamy najszerszy 4bet range (poza blindami) i poza 6 combo KQ i KJ (jesli w ogole ma KJ) on tam snapfolduje 88-QQ i AQ na drugą beczke na T. Po x na flopie lub turnie predzej dostaniemy calla od takich TT czy AQ niz po bet flop i bet turn gdzie gosc jeszcze zaklada ze river tez bedziesz poprawiac. Jak ma KQ czy AK to i tak nas splaci

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1

Przeciez ty w jednym zdaniu sobie zaprzeczasz, mowisz ze to jest spot gdzie mamy najszerszy 4b range a potem ze typ snap folduje na turnie na 1/4 bet turn... nawet jezeli snap folduje tzn ze overfolduje i na tym... zarabiamy :) , do tego nie bierzesz pod uwage jego fd ktroe callna turna ale foldna river (to twoj argument z poprzedniej reki, taka roznica ze tam blokowales znaczna ich ilosc a tu zadnej...), nie mowiac juz o tym ze milion razy widzialem x/ship fd na tym turnie... zeby byla jasnosc, ja betuje tam 1/4 flop i 1/4 turn.

Mysle ze powinniśmy skonczyc juz dyskusje o tych rozdaniach bo widac jesteśmy daleko nawet od kompromisu. Przynajmniej ja juz sie stąd odmeldowuję. pzdr

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Hero zagral tam 1/3 i wtedy x mi sie podoba. Ja nie mowie ze bet 1/4, 1/4 i all in jest zly. Tylko porownalem, ze o wiele bardziej mi sie podoba tutaj xb niz w tamtym handzie, gdzie dla mnie to sie mija z celem na takich pasywnych gosci. Najszerszy range z wszystkich pozycji (czyli i tak pewnie jakies 4-6%) gdzie i tak mamy duzo Kx z porownaniem do rywala, nawet jakis offsuitowych dla blefu. Jak dla Ciebie nie ma roznicy w 3bet pot i 4bet jesli chodzi o ilosc FD to niezle.
Pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
patryk060

Tutaj wiedzialem ze jest to aggro ryba

Odpowiedz
Cytat
TehGamer

Grałbym podobnie, ale river sizing 1/3, na raise powaznie bym się zastanowil nad foldem... nie lubie torbic się z para w reku na riverze, a z TP on by tutaj nie raisowal

Odpowiedz
Cytat