Przejdź do forum
AA nuts 4bet pot

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nuts 4bet pot

9 Posty
6 Użytkownicy
9 Reakcje
1,227 Wyświetlenia

UTG: $19.05 (119 bb)
MP: $51.58 (322 bb)
CO (Hero): $16.42 (103 bb)
BU: $24.49 (153 bb)
SB: $16.00 (100 bb)
BB: $17.67 (110 bb)

Pre-Flop: ($0.36) Hero is CO with A A
2 players fold, Hero raises to $0.40, BTN 3-bets to $1.56, 2 players fold, Hero 4-bets to $3.92, BTN calls $2.36

Flop: ($8.20) 9 4 A (2 players)
Hero bets $1.66, BTN calls $1.66

Turn: ($11.52) 8 (2 players)
Hero??,

Siemka, spot grany nl16, vs dobry reg jak na te stawki.

Pytanie, jak gracie po max value turn.

Info większego brak jak rozgrywa 4bet poty itp.

Zastanawiają mnie 3 rzeczy

Czy check jest lepszy niż b?

Co robimy po checku vs jego stab 1/3? ship/call?

Co robimy po x/x turn?

Spoiler

Teoretycznie nutsy, jednak jakoś mnie męczą te spoty ostatnio.

1 - wg mnie tak bo i tak mamy opcje na ship river/ dajemy zablefowac czasem kk/qq, sam może z ax próbować na T czy bardziej river sciągać value od naszego kk/qq
2 - tutaj nie mamy info, natomiast rzadko widuje tutaj po 1/3 stabie i naszym x/c T ship river z blefem? Czy to się zdarza wyżej, w spocie gdzie blokujemy prawie wszystko co jest value?
x/ship powoduje, że może tutaj stabnąć jakieś jts czy coś w ten deseń, natomiast może wyrzucić tutaj aq?(tak strzelam?)

3 imo wg mnie nie każdy ax zagra ship vs nasz ch turn ip, wątpię, że coś zamieni w blef,

edit

Spoiler

Pytanie, które chciałem zadać to bardziej o koncepcje grania 4bet potów oop, w tym spocie imo mamy więcej nutsów niż aa, jeśli jest tu jakaś mądra dusza, która chciałaby się podzielić swoimi przmyśleniami na ten temat, będę(jestem) wdzięczny

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Ja nie mam zielonego pojęcia o 4bet potach, ale grałbym to tak:
Flop - na wiekszosci boardów jako agresor mamy cbet range, chociaż jak masz pewność,że typ aggro, zwłaszcza jakiś waleń to można czekać i zbierać value od blefów już tutaj.
Turn - po cbecie na flopie z AA zawsze powinieneś tu czekać - stack w razie czego zawsze zdążysz wrzucić,ale chcesz też dostać value od backdoorow floatowanych przez BTN. Jak stabuje to raczej w kierunku x/c bym się skłaniał. Jak ma coś co x/callowałoby shove to i river sam zabetuje. X/R to średni pomysł - blokujesz calling range mocno, a protektować się nei masz za bardzo przed czym.

Odpowiedz
Cytat
siroyale

Ja gram tutaj X że 100% range na takim flopie. Musisz popatrzeć na swój całościowy range. Jeśli masz tam KK QQ czy powiedzmy A2s-A5s to c-betujesz? Nie masz 3streetów value. Blokujesz mu dużą część value range. Jeśli jednak zagrał call na flopie to betuje dalej zeby ciągnąć value od Ax, choć tego ma tam mało.Aczkolwiek ciężko mi się określić bo tak nie gram.

Odpowiedz
Cytat
Dymynsky

Gram bet range 25% flop i x/c turn.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Siema, ogólnie musisz zrozumieć bardzo ważna rzecz, bo chyba od tego błędu myślowego trzeba rozpacząć analizę tego spota. Tak jak 3b KK i flop z asem jest dla Ciebie chujowy tak 4b AA flop A94r jest chujowy. Top set jest zajebisty, ale nie w tych okolicznościach. Co innego jakby wypadło AQJ, to jest spoko flop w 4b pocie, albo 249r, ale nie A49. Anyways- flop zależy od całej Twojej strategii, albo malutki bet albo check. Turn jest zawsze checkiem, bo blokujesz calling range i chronisz swoj range jak masz kk czy qq. River albo malutki blockbet rzędu 1/4, albo check. Pytanie czy potrzebujesz być zbalansowany czy nie, jeśli tak to grałbym check żeby moc grać tez check z czystym sumieniem z qq i kk i wiedzieć, ze mam się czym bronić, a jeśli nie czujesz takiej potrzeby, bo redzy i tak są chujowi i tego nie dostrzega to gram 25% river

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Zawsze cbet na tym flopie z setem asow , turn zawsze czek :)
Dlatego ze blokujesz Axsy jak zly, wiec na jego PP nie mozesz expektowac ze bedzie na A flopie napieprzyal i zamienial reke w blef w 4 bet pocie. imo jak poczekales turna to zagrales perfect, na river bralbym timingtelle no i czy zabetowal turna. wiec moze lid river albo x/r. anyways ilekolwiek bys nie wyciagnol to bedzie max value :)
zagrubo zlapales zeby liczyc na easy staki.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez RogerMorales
Siema, ogólnie musisz zrozumieć bardzo ważna rzecz, bo chyba od tego błędu myślowego trzeba rozpacząć analizę tego spota. Tak jak 3b KK i flop z asem jest dla Ciebie chujowy tak 4b AA flop A94r jest chujowy. Top set jest zajebisty, ale nie w tych okolicznościach. Co innego jakby wypadło AQJ, to jest spoko flop w 4b pocie, albo 249r, ale nie A49. Anyways- flop zależy od całej Twojej strategii, albo malutki bet albo check. Turn jest zawsze checkiem, bo blokujesz calling range i chronisz swoj range jak masz kk czy qq. River albo malutki blockbet rzędu 1/4, albo check. Pytanie czy potrzebujesz być zbalansowany czy nie, jeśli tak to grałbym check żeby moc grać tez check z czystym sumieniem z qq i kk i wiedzieć, ze mam się czym bronić, a jeśli nie czujesz takiej potrzeby, bo redzy i tak są chujowi i tego nie dostrzega to gram 25% river

Flop przy tym spr to jest 20% zawsze.

Turn rowniez x

Napisałem różne warianty bo chcialem usłyszeć argumenty za i przeciw.

Ostatnie zdanie pełna zgoda.

A jakiś gameplan vs staby turn?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez DzikiHenry
Zawsze cbet na tym flopie z setem asow , turn zawsze czek :)
Dlatego ze blokujesz Axsy jak zly, wiec na jego PP nie mozesz expektowac ze bedzie na A flopie napieprzyal i zamienial reke w blef w 4 bet pocie. imo jak poczekales turna to zagrales perfect, na river bralbym timingtelle no i czy zabetowal turna. wiec moze lid river albo x/r. anyways ilekolwiek bys nie wyciagnol to bedzie max value :)
zagrubo zlapales zeby liczyc na easy staki.

Ja rozumiem, że mam grubo i ciężko liczyć na stacka od tak. Po prostu trafiłem kilka takich spotów ostatnio, z różną akcją, dodatkowo nie czując się mistrzem 4bet potow.

Chciałem usłyszeć parę opinni o 4bet potach i gameplanie w nich.

I nie zgodzę się, że cokolwiek dostanę będzie maks value. Zawsze któraś opcja będzie najlepsza, nie mówię, że na każdego, Ale bardziej chciałem zapytać o próżnie, wiedząc, że gramy na kogoś kto wygrywa

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Vs jego bet na turn tylko i wyłącznie x/c. X/r nie ma dla mnie najmniejszego sensu. Jeśli ma jakiekolwiek blefy to mu je wyrzucimy, jeśli ma asa to aj w dol i tak pewnie sfolduje, bo wyglądamy tu ultra mocno i pewnie nigdy nie mamy tam blefa grając taka linia, a jak będzie miał ak to najpewniej sam wrzuci całego stacka, bo to std play.

Odpowiedz
Cytat