Przejdź do forum
AA stackoff flop

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA stackoff flop

5 Posty
5 Użytkownicy
6 Reakcje
765 Wyświetlenia
MotorcycleBoy25

PokerStars - $0.10 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by Holdem Manager 3

BTN: $23.63 (236.3 bb)
SB: $9.90 (99 bb)
BB: $11.33 (113.3 bb)
UTG: $6.15 (61.5 bb)
Hero (UTG+1): $17.30 (173 bb)
MP: $21.80 (218 bb)
MP+1: $4.02 (40.2 bb)
CO: $12.17 (121.7 bb)

SB posts $0.05, BB posts $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has A♥: A♦:
fold, Hero raises to $0.30, 2 folds, CO raises to $0.90, 3 folds, Hero raises to $2.70, CO calls $1.80

Flop: ($5.55, 2 players) Q♠: 4♦: Q♣:
Hero bets $2.65, CO raises to $5.30, Hero raises to $14.60 and is all-in, CO calls $4.17 and is all-in

Turn: ($24.49, 2 players) 7♦:

River: ($24.49, 2 players) 6♥:

Results: $24.49 pot ($1.10 rake)
Final Board: Q♠: 4♦: Q♣: 7♦: 6♥:

Hero shows A♥: A♦:: (Two Pair, Aces and Queens)
(Pre 84%, Flop 9%, Turn 5%)

CO shows K♦: Q♦:: (Three of a Kind, Queens)
(Pre 16%, Flop 91%, Turn 95%)

CO wins $23.39

Staty villaina: 3bet 0 (na 89 okazji), AF flop 1,13, jak dotąd nie raisował cbetów na flopie.

Mam minfucka: on nie powinien mieć w swoim zasięgu AQ/KQ, więc na tym flopie nie widzę za bardzo rąk poza jedną kombinacją QQ, które on raisuje z silniejszą ręką. Co robicie na jego agresję?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
aleasy77

Jak betujesz tutaj za prawie połowę puli a on gra min-raise to w tej sytuacji nie widzę, żeby on grał tu coś gorszego od tripsa. AQs odpada z jego zasięgu, bo są zablokowane, zostaje AQo bądź KQs, które choć rzadko, jednak są tacy, którzy grają je w ten sposób. Ja bym wybrał check-call flop bądź jeśli betował to mniejszym sizingiem.

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Pytanie dlaczego grasz all in na flopie. Od czego chcesz wyciągnąć value ? Ja to widzę tak, że on calluje tylko z lepszą ręką, a folduje z gorszą. Protection też nie potrzebujesz w tym spocie. Dlatego wolałbym bet/call. Dla pocieszenia to jest cooler, więc i tak straciłbyś cały stack w tym rozdaniu. Nie wierzę, żeby dało się te AA sfoldować na jakimkolwiek turnie. ( bez większej ilości informacji, bo np jak jest pasywnym fishem to wtedy zupełnie co innego )

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90

Napisane przez aleasy77
Jak betujesz tutaj za prawie połowę puli a on gra min-raise to w tej sytuacji nie widzę, żeby on grał tu coś gorszego od tripsa. AQs odpada z jego zasięgu, bo są zablokowane, zostaje AQo bądź KQs, które choć rzadko, jednak są tacy, którzy grają je w ten sposób. Ja bym wybrał check-call flop bądź jeśli betował to mniejszym sizingiem.

To NL 10. Gość mógł śmiało mógł mieć 1010, JJ , KK. Nawet blefować z jakimś konektorem.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Napisane przez aleasy77

Mniejszy sizing jest spoko o ile nie zrzucamy nigdy ręki do raise'u. Nie chcemy mieć sytuacji w której ktoś nas wyrzuci z gorszą ręką. 1/3 Pota jest o tyle spoko, że dostaniemy częściej przebicie z gorszymi PP oraz random blefami (których jest mało ale czasami się zdarzają)

Jak dla mnie b/c to też jest najlepsza linia tutaj.

Odpowiedz
Cytat