Skip to forum
Notifications
Clear all

AKo nl10 3b pot

3 Posts
3 Users
2 Reactions
373 Views
DeSade2378

PokerStars, Hold'em No Limit - $0.05/$0.10 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker

Player4 (UTG): $11.66 (117 bb)
Player5 (MP): $6.81 (68 bb)
Player6 (CO): $27.21 (272 bb)
Player1 (BU): $10.57 (106 bb)
Hero (SB): $19.44 (194 bb)
Player3 (BB): $19.98 (200 bb)

Pre-Flop: ($0.15) Hero (Hero) is SB with K A
2 players fold, Player6 (CO) raises to $0.24, Player1 (BU) calls $0.24, Hero (SB) 3-bets to $1.20, 1 fold, Player6 (CO) calls $0.96, 1 fold

Flop: ($2.74) 9 Q 4 (2 players)
Hero (SB) bets $0.86, Player6 (CO) calls $0.86

Turn: ($4.46) 7 (2 players)
Hero (SB) bets $2.13, Player6 (CO) calls $2.13

River: ($8.72) 3 (2 players)
Hero (SB) checks, Player6 (CO) bets $12.50, Hero (SB) folds

Total pot: $8.72 (Rake: $0.39)
Player6 (CO) wins $8.33

Policzyłem sobie wszystko i sprawdziłem GTO wizardem ze najlepszy jesy chyba bet flop 1/2 puli i poddanie tego w turnie. Przeciwnik był na zielono wiec chyba fish ale nie na pewno 50/50 cieżko powiedzieć. Range callu z BTS dałem. Wizard bardziej tight tu callowal na CO bo był na nl50 ustawiony. Mam tylkk trial.
Z moich obliczeń:
AQ KQ QJs JTs sety A4s (1 kombinacja) 34 ombinacje które mnie bija i kontynułują turna. Nie dałem bacdoorów typu KJhh
PP 36 kombinacji i powinno wszystko flopa foldować chyba ze na moje AK mnie calluje wiec tego w turnie nie liczę
W turnie folduje TT JA9s 89s 87s powiedzmy 21 kombinacji
15 kombinacji około drawów które i tak turna nie folduja wiec nawet bet za połowę puli nie był by tu myślę opłacalny.

GTO wizard na bardziej tight zakresie gra tu bet turn 1/4 czasu z AK. Raczej z Ah. Nie moge juz sprawdzić tego dla mojego zakresu..

Mam dwie over karty wiec też bardziej za betem to przemawia

Z drugiej strony jeżeli to był fish to bym sie ie zdziwił jak po przeczekaniu riv bym 22 zobaczył

Reply
2 replies

Wg mnie za dużo analizujesz jak na ten limit. Grałbym po prostu cbet Flop i check Turn. sizing i 25% pota i 50% pota wygląda dobrze.
Pamiętaj, że nie musisz takiego spota zagrać perfekcyjnie, żeby przejśc te stawki, bo inni też nie grają tego perfekcyjnie. Żeby bić nl10 to w innych spotach szukałbym EV. Szkoda czasu na tak szczegółowa analizę.

Masz dwie overkarty, racja, ale nie wiem czy jesteś super happy z trafienia króla, jak tam się strit uzupełnia i liczne dwie pary. Myślę, że znajdziesz lepsze blefy dla tego spota. Check wygląda imo solidnie.

Reply
Lukasz1226

Analiza rangu przeciwnika dość sporo ale skoro to fish i tak jak wyżej pisałeś może pokazać 22 lub Th4h bo i takie akcje widziałem . Także nie ma co się zbytnio zastanawiać nad jego rangem boto tylko on wie.

Myślę że skoro nie trafiłeś to chciałeś go wyrzucić blefem z rozdania. Jesteś agresorem w 3bet pocie i jeśli ma to zrzucić to ja bym podniósł sizing bo dużo byle czego u fish sprawdzi za 1/3 a gdy już wywrzesz presję na flopie łatwiej zrzucisz go na Turn. Regowie pewnie i do 1/3 by zrzucili gdyby nic nie złapali ale jak juz sprawdzą to odpuszczam na trun bo szkoda kasy marnować.

Druga sprawa że jesteś na szerokim zakresie to też może wpłynąć na myślenie przeciwnika o twoich kartach i nie zawsze uwierzą ci w blef i nie raz flop rozgrywam poprzez x aby sprawdzić reakcje przeciwnika co zrobi, po x backu dopiero go atakuję na Turn za 2/3 bez znaczenia na spadająca kartę bo jeśli coś kompletuje to nawet lepiej dla mnie.

Wszystko to zależy od twojego sposoby rozgrywania TP QQ jakbyś ją grał gdybyś trafił i tak samo ją rozgrywaj jak nie trafisz

Reply